Η Εθνική ομάδα της Γερμανίας ήθελε να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και δεν χωρά αμφιβολία πως τα «πάντσερ» πέτυχαν τον στόχο τους και μάλιστα με το παραπάνω.

Η εντυπωσιακή νίκη της Γερμανίας επί της Σκωτίας με 5-1 είναι αποτέλεσμα που δείχνει πως οι διοργανωτές θα κάνουν ότι περνά απ’ το χέρι τους, για να πάρουν το βαρύτιμο τρόπαιο, γνωρίζοντας βεβαίως ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Ωστόσο υπάρχουν στοιχεία πάνω στα οποία θα «χτίσει» η Γερμανία ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

Το πιο σημαντικό στοιχείο για τους «οικοδεσπότες» είναι ότι κατάφεραν ν’ αποφύγουν τις «παγίδες» που κρύβει η πρεμιέρα και μάλιστα το πέτυχαν εύκολα. Κι έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν σε μεγάλες διοργανώσεις, τα φαβορί να την πατάνε.

Η Γερμανία όμως έκανε κάτι πολύ ουσιαστικό για να πάρει τη νίκη και να κάνει ένα σημαντικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κι αυτό που χάρισε την εύκολη νίκη στα «πάντσερ» ήταν δίχως άλλο το γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Βιρτς στο δέκατο λεπτό της αναμέτρησης.

Αυτό το γκολ έδιωξε το άγχος από την γερμανική ομάδα και μάλιστα πολύ νωρίς στο ματς κι όταν η ομάδα του Νάγκελσμαν κατάφερε να διπλασιάσει τα γκολ της στο 19’ εκεί επί της ουσίας κρίθηκε και το ματς.

Οι Γερμανοί δεν επέτρεψαν στην αντίπαλό τους να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι κι από την στιγμή που κατάφεραν να πετύχουν δύο γκολ πριν συμπληρωθούν είκοσι λεπτά αγώνα, όλα κρίθηκαν νωρίς.

Αυτό που ήθελε να δει ο Νάγκελσμαν από την ομάδα του το είδε στο 100% καθώς οι Γερμανοί παίκτες έδειξαν ότι ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και δεν ήθελαν να «μπλέξουν».

Η δουλειά έγινε λοιπόν για τα «πάντσερ» και το μήνυμα εστάλη προς τις ομάδες που θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ότι μπορεί η Γερμανία να μην έχει το ταλέντο περασμένων διοργανώσεων, ωστόσο παραμένει μεγάλη δύναμη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Ουγγαρία – Ελβετία, Ισπανία – Κροατία και Ιταλία – Αλβανία και γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η «μάχη» των Ισπανών με τους Κροάτες παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα μπορεί να κρίνει πολλά για το μέλλον των δύο ομάδων στη διοργάνωση.