Μετά από πόσα μετάλλια σε ακούει μια κυβέρνηση; Αυτό θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς από τη δημόσια έκκληση της Κατερίνας Στεφανίδη προς τον πρωθυπουργό ώστε να λυθεί το πρόβλημα με την ιθαγένεια του συζύγου της και να λάβει ο Μιτς Κρίερ ελληνικό διαβατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην προετοιμασία της, καθώς ο σύζυγος και προπονητής της, είναι Αμερικανός πολίτης και δεν μπορεί να μείνει στη χώρα μας περισσότερο από 90 ημέρες.

Κάτι που σημαίνει ότι η Κατερίνα Στεφανίδη θα πρέπει να συνεχίσει την προετοιμασία της ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων χωρίς τον προπονητή της, μιας και λόγω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου έχουν συμπληρώσει ήδη 60 ημέρες παρουσίας στη χώρα μας.

Την άκουσαν, αλλά 4 χρόνια μετά

Όπως σημείωσε η Στεφανίδη στην ανάρτησή της προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, το αίτημα για τιμητική ιθαγένεια στον σύζυγό της και προπονητή της έχει κατατεθεί από το 2020!

Αν σκεφτεί κανείς ότι η Κατερίνα Στεφανίδη έχει χαρίσει στην Ελλάδα δύο μετάλλια –αργυρά σε Μόναχο το 2022 και φέτος στη Ρώμη- μετά την κατάθεση του σχετικού αιτήματος, θα μπορούσε να πει ότι το επιτελικό κράτος που διαφημίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για μια ακόμα φορά δεν λειτούργησε όπως θα έπρεπε.

Έτσι, ένα αίτημα που σε άλλες χώρες θα έμοιαζε απλό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο σύζυγός της δεν είναι πολίτης οποιασδήποτε χώρας, αλλά των Ηνωμένων Πολιτειών, με τις οποίες η Ελλάδα διατηρεί άριστες διπλωματικές σχέσεις, έπρεπε να γίνει viral στα social media για να δρομολογηθεί.

Χρειάστηκε λοιπόν να περάσουν 4 χρόνια για να «ακουστεί» το αίτημά της στο αρμόδιο υπουργείο, με τον νέο υπουργό Θοδωρή Λιβάνιο να υπογραμμίζει ότι το ζήτημα θα λυθεί εντός της εβδομάδας με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα.