Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Ξηλώνουν αστυνομικούς μετά τη γυναικοκτονία – Είχε καταγγείλλει τον συζυγό της πριν 3 ημέρες

Κύπρος: Ξηλώνουν αστυνομικούς μετά τη γυναικοκτονία – Είχε καταγγείλλει τον συζυγό της πριν 3 ημέρες

Πειθαρχική έρευνα σε επτά ασυνομικούς για να δουν αν ενήργησαν καταλλήλως - Ο 48χρονος φέρεται να τη μαχαίρωσε και να την πέταξε από το μπαλκόνι - Τι ισχυρίζεται ο δράστης, τι έδειξε η νεκροψία

Συγκλονισμένη είναι η Κύπρος για το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε χθες Παρσκευή (14/6) στην περιοχή της Τρεμιθούσας στην Πάφο με θύμα μία 41χρονη γυναίκα που έπεσε νεκρή μαχαιρωμένη από τα χέρια του 48χρονου συζύγου της, ο οποίος στη συνέχεια την πέταξε από το μπαλκόνι.

Πειθαρχική έρευνα για επτά αστυνομικούς, σε διαθεσιμότητα οι δύο

Για την υπόθεση, δύο μέλη της Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διεξάγεται μετά τη γυναικοκτονία, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως η χθεσινή αντιπαράθεση που στοίχισε τη ζωή στην αδικοχαμένη γυναίκα δεν ήταν η πρώτη, αλλά είχε κάνει κλήση για ενδοοικογενειακή βία, μόλις τρεις ημέρες πριν τη δολοφονία της.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sigmalive.com, η πειθαρχική έρευνα αφορά συνολικά επτά μέλη της Αστυνομίας. Σκοπός είναι η διερεύνηση του κατά πόσο η Αστυνομία ανταποκρίθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις όσον αφορά στην υπό διερεύνηση υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στην Πάφο.

Ως εκ τούτου, ορίστηκε αξιωματικός που θα διεξαγάγει πειθαρχική έρευνα για τους επτά αστυνομικούς και θα διερευνήσει αν έγιναν οι κατάλληλες ενέργειες για έγκαιρη αναζήτηση και σύλληψη του υπόπτου, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, έπειτα από σχετική καταγγελία του 41χρονου θύματος για ενδοοικογενειακή βία.

Η νεκροψία και οι ισχυρισμοί του δράστη

Με βάση τα αποτελέσματα της νεκροτομής, ο θάνατος της 41χρονης οφείλεται σε «εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από τέμνον και νήσσον όργανο», δηλαδή από μαχαίρι το οποίο τρύπησε ενδεχομένως ζωτικό όργανο της γυναίκας, σύμφωνα με το πόρισμα. Η εξέταση στη σορό της αδικοχαμένης 41χρονης έγινε σήμερα Σάββατο (15/06) στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα νοσηλεύεται φρουρούμενος ο 48χρονος φερόμενος ως δράστης της γυναικοκτονίας.

«Έχασα τις αισθήσεις μου, δεν ξέρω τι συνέβη»

Κατά τους ισχυρισμούς του, το θύμα τον είχε επισκεφτεί στο σπίτι του το πρωί της Παρασκευής για να μιλήσουν για τα μεταξύ τους προβλήματα. Κατά την συνάντηση τους, όπως υποστηρίζει, η 41χρονη του ζήτησε ένα χρηματικό ποσό ώστε να αποσσύρει την καταγγελία που η ίδια είχε κάνει εναντίον του στις 11 Ιουνίου στο Γραφείο του Κλιμακίου Βίας στην Οικογένεια στην ΑΔΕ Πάφου, και μάλιστα τρεις μέρες πριν βρεθεί νεκρή.

Αυτός αρνήθηκε και ξεκίνησε μια έντονη μεταξύ τους λογομαχία, όπως ανέφερε ο 48χρονος, ο οποίος ισχυρίστηκε πως δέχτηκε πρώτος επίθεση από το θύμα. Από και πέρα, ανέφερε, έχασε τις αισθήσεις του και δεν γνωρίζει τι συνέβη.

Στο μεταξύ το ανακριτικό έργο συνεχίζεται και αναμένεται να ληφθούν τουλάχιστον 40 καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του 48χρονου και της 41χρονης. Επίσης, θα διερευνηθούν κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης στην περιοχή, ενώ θα γίνουν και επιστημονικές εξετάσεις.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024