Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες βασιλικές οικογένειες παγκοσμίως – Ποια βρίσκεται στην κορυφή

Αυτές είναι οι 5 πλουσιότερες βασιλικές οικογένειες παγκοσμίως – Ποια βρίσκεται στην κορυφή

Σύμφωνα με το therichest, υπάρχουν 5 βασιλικές οικογένειες που αγγίζουν την κορυφή.

Τα μηδενικά ζαλίζουν, τα περιουσιακά στοιχεία επίσης, όπως και οι ατελείωτες πληροφορίες που αφορούν τις πιο πλούσιες βασιλικές οικογένειες παγκοσμίως.

Από τις ερήμους της Μέσης Ανατολής, μέχρι τα παλάτια της Ευρώπης, τα μέλη πολλών βασιλικών οικογενειών δυσκολεύονται να διανοηθούν το πόσα χρήματα διαθέτουν, αλλά και το πόσο εκτιμάται η συνολική τους περιουσία.

Σύμφωνα με το therichest, υπάρχουν 5 βασιλικές οικογένειες που αγγίζουν την κορυφή και μάλιστα εκείνη που κατέχει την πρώτη θέση, βλέπει την περιουσία της να ανέρχεται ούτε σε εκατομμύρια, ούτε σε δισεκατομμύρια, αλλά σε τρισεκατομμύρια.

Στην 5η θέση η Δυναστεία Τσάκρι, Ταϊλάνδη 70 δισ.

Παρόλο που η σημερινή δυναστεία Τσάκρι δημιουργήθηκε το 1782, η ύπαρξη του θεσμού της μοναρχίας στην Ταϊλάνδη θεωρείται ότι παραδοσιακά έχει τις ρίζες της από την ίδρυση του Βασιλείου Σουκοτάι το 1238. Στην Ταϊλάνδη, η δυναστεία Τσάκρι, εκτιμάται να αξίζει περίπου 70 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συγκεκριμένη οικονομική θέση βασίζεται σε περιουσιακά στοιχεία, που αποτελούν μέρος της ιστορίας και του πολιτισμού της Ταϊλάνδης.

Στην 4η θέση η Βασιλική οικογένεια Άμπου Ντάμπι 150 δισ.

Η θρυλική οικογένεια Nahyan στο Αμπού Ντάμπι εκτιμάται να αξίζει 150 δισεκατομμύρια δολάρια. Η οικονομική σταθερότητα της οικογένειας προέρχεται από την πετρελαϊκή ευημερία των κρατών του Κόλπου, ιδίως του Αμπού Ντάμπι. Τα μέλη της οικογένειας Nahyan έχουν έναν ουσιαστικό ρόλο στην κυβέρνηση και την ανάπτυξη της περιοχής.

Στην 3η θέση η βασιλική οικογένεια του Κατάρ 335 δισ.

Getty Ideal Images

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ έχει εκμεταλλευτεί τη θέση της ως ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές φυσικού αερίου παγκοσμίως, ο οποίος αποτελεί μεγάλο μέρος του πλούτου της δυναστείας, που αγγίζει τα 335 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη 2η θέση η βασιλική οικογένεια του Κουβέιτ 360 δισ.

Getty Ideal Images

Η βασιλική οικογένεια του Κουβέιτ εκτιμάται πως έχει καθαρή περιουσία 360 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αμύθητη περιουσία της εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την πετρελαϊκή ευημερία του έθνους.

Στην κορυφή και νούμερο 1 θέση, ο Οίκος των Σαούντ, Σαουδική Αραβία 1,4 τρισ.

Ο Οίκος των Σαούντ, η βασιλική οικογένεια που κυβερνά τη Σαουδική Αραβία, εκτιμάται ότι αξίζει 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, κυρίως από την παραγωγή πετρελαίου της χώρας.

Η οικογένεια ελέγχει ένα από τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα κοιτάσματα πετρελαίου στον κόσμο, καθιστώντας έτσι τον πλούτο της πρωτίστως συνδεδεμένο με την παγκόσμια ενεργειακή βιομηχανία. Με τον πλούτο τους, χρηματοδοτούν φιλόδοξα αναπτυξιακά προγράμματα, επιχειρούν σε διάφορους επενδυτικούς τομείς και διαδραματίζουν σημαντική περιφερειακή θέση για τη διατήρηση της σταθερότητας.

Οι πηγές πλούτου και η επιρροή αυτών των βασιλικών οικογενειών ξεπερνούν την απλή διαχείριση πετρελαϊκών πόρων. Οι επενδύσεις τους σε πολλούς τομείς της οικονομίας, από τα χρηματοοικονομικά έως τον τουρισμό, καθώς και ο ρόλος τους στη διαμόρφωση πολιτικών αποφάσεων, αντικατοπτρίζουν μια πλήρη εικόνα της οικονομικής και κοινωνικής τους επίδρασης.

Πηγή: GRACE

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024