Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Φιλία: Η θεωρία των επτά φίλων που χρειάζεστε στη ζωή σας

Φιλία: Η θεωρία των επτά φίλων που χρειάζεστε στη ζωή σας

Τι σημαίνει η νέα θεωρία που εμφανίστηκε στο TikTok σχετικά με την φιλία;

Οι φίλοι στην ζωή μας, δεν είναι το κερασάκι στην τούρτα, αλλά μάλλον το παντεσπάνι. Είναι απαραίτητοι μιας και κάνουν την ζωή μας πιο γλυκιά και την ισορροπούν. Αν αναρωτιέστε πόσους φίλους χρειάζεστε στη ζωή σας, το TikTok έρχεται να μας διδάξει την νέα θεωρία των επτά, η οποία μας δίνει την απάντηση στην πολυσυζητημένη ερώτηση για την φιλία.

Τι είναι η θεωρία των επτά φίλων;

Η θεωρία των επτά έκανε την εμφάνιση της στο TikTok και δίνει έναν ρόλο σε κάθε φίλο που έχει ένα άτομο κοντά του.

Οι χρήστες αυτού του μέσου κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται ότι αν κάποιος έχει συνθέσει γύρω του έναν κύκλο με αυτά τα επτά άτομα έχει διαμορφώσει τον καλύτερο δυνατό κύκλο. Ποιοι είναι όμως οι ρόλοι;

  • Ο φίλος που έχετε από μικροί: Αυτός ο φίλος που αισθάνεστε ότι ξέρετε από πάντα. Μπορεί να είναι το παιδί που παίζατε μαζί στη γειτονιά, μπορεί να είναι η συμμαθήτρια σας από τον παιδικό σταθμό. Με το άτομο αυτό υπάρχει μια άνεση που ίσως δεν βρίσκετε σε άλλα άτομα.
  • Ο φίλος που σας κάνει πάντα να γελάτε: Οτιδήποτε και αν συμβαίνει στη ζωή σας, αυτό το άτομο μπορεί να σας κάνει να γελάσετε ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές σας.
  • Ο φίλος που όσο καιρό και αν κάνετε να μιλήσετε δεν αλλάζει τίποτα: Εκείνος που ίσως μένετε μακριά, ή ο τρόπος που ζείτε δεν σας επιτρέπει να κρατάτε μια συχνή επαφή, αλλά όταν μιλάτε νιώθετε σαν να μην σταμάτησε ποτέ η επικοινωνία σας.
  • Ο φίλος που μπορείτε να του πείτε τα πάντα: Ξέρει τα μεγαλύτερα σας μυστικά, τα φυλάει και σας αγαπάει και σας δέχεται όπως ακριβώς είστε.
  • Ο φίλος που είναι σαν οικογένεια: Νιώθετε σαν αδέλφια, το σπίτι σας είναι σαν δικό του και γνωρίζετε ότι θα είναι στην ζωή σας για πάντα.
  • Ο φίλος που δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας μακριά του: Βρίσκεται πάντα στην κορυφή στο messenger, καθώς μιλάτε καθημερινά. Μοιράζεστε ακόμη και την παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής σας και νιώθετε πως δεν υπάρχει ζωή χωρίς αυτόν.
  • Ο φίλος που ξέρει όλα τα προβλήματα της σχέσης σας, ακόμη και αν δε θέλει: Αυτός ο ρόλος της φιλίας είναι επικίνδυνος. Σε περίπτωση που έχετε έναν φίλο στον οποίο λέτε τα θέματα της σχέσης σας εις βάρος του, είναι πιθανό να πρόκειται για μια άδικη σχέση λόγω του συναισθηματικού φόρτου.

Είναι ρεαλιστική αυτή η θεωρία για την φιλία;

Η θεωρία αποτυπώθηκε με την σκέψη ότι δεν πρέπει να βασίζεται η ζωή μας σε έναν μόνο φίλο ο οποίος θα παρέχει συναισθηματική υποστήριξη, θα σας φτιάχνει τη διάθεση, θα ακούει όλα τα προβλήματα της σχέσης σας και θα είναι ένα υποκατάστατο οικογένειας, καθώς ίσως να μην είναι ρεαλιστικό να βρούμε όλα αυτά που χρειαζόμαστε στο πρόσωπο ενός ανθρώπου.

Επιπλέον όταν έχουμε πολλά άτομα στη ζωή μας είναι πιο εύκολο να περνάμε περισσότερο χρόνο με φίλους, το οποίο είναι καλύτερο για τη συνολική μας ευημερία.

Ωστόσο, ένα βασικό στοιχείο που πρέπει να θυμάστε είναι ότι χρειάζεται να είναι και ποιοτικές φιλίες. Σκεφτείτε με βάση το σκεπτικό της ποιότητας έναντι της ποσότητας.

Αν δεν έχετε στη ζωή σας αυτά τα επτά άτομα, δεν χρειάζεται να αισθάνεστε άσχημα, καθώς όσο όμορφη και αν είναι η θεωρία, μέσα στην καθημερινότητα και τις υποχρεώσεις χάνει τον ρεαλισμό της.

Ίσως το μεγαλύτερο δώρο της θεωρίας των επτά φίλων είναι ότι ενθαρρύνει τον καθένα μας να στραφεί προς τη σύνδεση και να θέσει την πρόθεση της φιλίας. Έχοντας αυτό κατά νου, το ταξίδι μπορεί να είναι ακόμη καλύτερο από το αποτέλεσμα.

Πως να δημιουργήσετε δυνατούς φιλικούς δεσμούς

Είναι σημαντικό να έχετε δυνατούς φιλικούς δεσμούς καθώς δεν είμαστε φτιαγμένοι για να ζούμε απομονωμένοι.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα σχετική με τη φιλία,η έλλειψη των φιλικών δεσμών μπορεί να είναι επιβλαβής για την ψυχική μας υγεία. Φυσικά δεν είναι εύκολο να δημιουργήσουμε φιλικές σχέσεις, ειδικά ως ενήλικες.

Αν παλεύετε να δημιουργήσετε νέες φιλίες και να τις διατηρήσετε τότε σκεφτείτε να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι που θα σας φέρει σε επαφή με νέους ανθρώπους και προσπαθήστε να είστε πιο ανοικτοί και προσιτοί.

Για να γίνει δυνατή μια φιλία, προσπαθήστε να κρατάτε τακτική επικοινωνία, να ενδιαφέρεστε για το άλλο άτομο και τα ενδιαφέροντα του και να ακούτε τους προβληματισμούς του. Επίσης προσπαθήστε να κάνετε πράγματα μαζί, για να χτίζετε κοινές εμπειρίες.

Πηγή: VITA 

Sports in

«Ξεσάλωσε» ο Γιόκιτς σε γάμο συμπαίκτη του – Χόρευε με ανοιχτό πουκάμισο (vid)

Ο Νίκολα Γιόκιτς έχει δείξει πολλές φορές τις αρετές του και στον χορό. Και στον γάμο του Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς του έδωσε να καταλάβει…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024