Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό - «Συζήτησαν πρωτοβουλίες για ειρήνευση», λέει το ΥΠΕΞ

Επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό – «Συζήτησαν πρωτοβουλίες για ειρήνευση», λέει το ΥΠΕΞ

Οι Γιώργος Γεραπετρίτης και Μοχάμεντ Μουσταφά συζήτησαν μεταξύ άλλων για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα και τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ Μουσταφά, είχε νωρίτερα σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, συζήτησαν για τη δραματική κατάσταση στη Γάζα και τις εξελίξεις στη Δυτική Όχθη, τα αποτελέσματα της διεθνούς διάσκεψης της Ιορδανίας και για τις κοινές δράσεις Ευρωπαίων και Αράβων, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης στον Μοχάμεντ Μουσταφά

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης τόνισε την ανάγκη για άμεση επίτευξη εκεχειρίας, απελευθέρωση των ομήρων, προστασία των αμάχων, διάνοιξη ανθρωπιστικών διαδρόμων και εκπόνηση σχεδίου για την ανοικοδόμηση της Γάζας.

Ακόμη, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας που θα συμβάλουν στην ειρήνευση και προοπτική των δύο κρατών και τη μεταρρύθμιση των θεσμών της Παλαιστινιακής Αρχής.

Πού βρίσκεται ο πόλεμος

Σημειώνεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις έκαψαν και κατέστρεψαν δεκάδες σπίτια στη Ράφα στη νότια Γάζα μετά την επίθεση μαχητών της Χαμάς που προκάλεσε τον θάνατο οκτώ Ισραηλινών στρατιωτών, σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Al Jazeera.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου περιέγραψε την ενέδρα της Χαμάς που σκότωσε τους στρατιώτες στη Ράφα ως «άλλο ένα υψηλό τίμημα» για τον «δίκαιο» πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Στην πόλη της Γάζας στον βορρά τουλάχιστον 28 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν μετά τον βομβαρδισμό τριών σπιτιών.

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) προειδοποιεί ότι 50.000 παιδιά στη Γάζα χρειάζονται άμεση περίθαλψη για οξύ υποσιτισμό.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόζει καθημερινά «τακτική παύση» των επιχειρήσεων σε τομέα στη νότια Γάζα για να διευκολυνθούν οι αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας.

Sports in

Ο Σπανούλης και η «θεωρία της σκάλας»

Ένα πράγμα που είχε μάθει αυτή η γενιά από τους παλαιότερους ήταν να μην αφήνει κανένα παιχνίδι χωρίς μάχη μέχρι εσχάτων με πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα φυσικά τον επικό ημιτελικό με τη Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024