Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Λευτέρη Καλογιάννη

ΝΔ: Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Λευτέρη Καλογιάννη

Η κηδεία του Λευτέρη Καλογιάννη θα πραγματοποιηθεί στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Ιωαννίνων

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του πρώην βουλευτή Ελευθέριου Καλογιάννη απέστειλε η Νέα Δημοκρατία.

Όπως τονίζει η ΝΔ ο Ελευθέριος Καλογιάννης αποτέλεσε «ένα από τα στελέχη που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974».

Η κηδεία του Λευτέρη Καλογιάννη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 16 Ιουνίου στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης Ιωαννίνων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά σήμερα με θλίψη τον Ελευθέριο Καλογιάννη, ένα από τα στελέχη που συγκρότησαν την πρώτη Κοινοβουλευτική της Ομάδα το 1974.

Γεννήθηκε το 1930 στους Χουλιαράδες Ιωαννίνων, φοίτησε στη Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων και στη Σχολή Υπομηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Υπηρέτησε ως βουλευτής Ιωαννίνων στις κοινοβουλευτικές θητείες 1974-1977, 1981-1985, 1985-1989, 1989-1990 και 1990-1993. Ανέπτυξε δυναμική δημόσια παρουσία, εργάστηκε με συνέπεια για την ιδιαίτερη πατρίδα του και αγαπήθηκε από τους συμπολίτες του.

Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα πιο θερμά συλλυπητήριά μας».

Η «αρπαγή» της κάλπης στην εκλογή Σαρτζετάκη

Σημειώνεται ότι το όνομά του είχε συνδεθεί με την «αρπαγή» της κάλπης κατά τη δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή του Χρήστου Σαρτζετάκη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, στις 23 Μαρτίου του 1985.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης έλαβε 181 ψήφους, πλην όμως γεννήθηκε ζήτημα για τα ψηφοδέλτια διαφορετικού χρώματος που χρησιμοποιήθηκαν, προκειμένου να μην υπάρξουν διαρροές – αυτό όπου αναγραφόταν το όνομα του Σαρτζετάκη ήταν μπλέ – κάτι που η τότε αξιωματική αντιπολίτευση Νέα Δημοκρατία, κατήγγειλε ως απόπειρα ακύρωσης του μυστικού χαρακτήρα της ψηφοφορίας, επειδή, όπως υποστήριξε, το χρώμα κάθε ψηφοδελτίου διακρινόταν από τον ημιδιαφανή φάκελο.

Εκείνη την ώρα, είχε ξεκινήσει άλλη μία ιστορική αντιπαράθεση μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και το Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Και τότε, εν μέσω έντονων αντιδράσεων, ο Λευτέρης Καλογιάννης άρπαξε την κάλπη, την έβαλε στον ώμο του και έφυγε από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Χαρακτηριστικό είναι, μάλιστα, ότι ο Κίμων Κουλούρης, πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, όταν τον αντιλήφθηκε έτρεξε πίσω του για να πάρει την κάλπη, η οποία θα κατέληγε στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, για να επιστραφεί στη συνέχεια.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024