Από τις 20 Ιουνίου ως τις 14 Ιουλίου θα λάβει χώρα το Κόπα Αμέρικα στα γήπεδα των ΗΠΑ με τη συμμετοχή και της Εθνικής ομάδας του Περού.

H αποστολή των Περουβιανών, βέβαια, έχει κι ελληνικό «χρώμα», αφού όπως αναμενόταν στις τελικές κλήσεις του Χόρχε Φοσάτι βρίσκεται και ο Αλεξάντερ Κάλενς, ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός από την Χιρόνα στην ΑΕΚ.

Ο στόπερ της Ένωσης, βρίσκεται στην τελική λίστα των 26 παικτών κι έτσι θα δώσει το «παρών» στα γήπεδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

O Κάλενς είναι από τα βασικά στελέχη της Εθνικής του τα τελευταία χρόνια, με την οποία έχει πραγματοποιήσει 42 συμμετοχές, ενώ έχει σκοράρει και δύο γκολ.

Το Περού βρίσκεται στον πρώτο όμιλο του Copa America, όπου θα τεθεί αντιμέτωπο με την Πρωταθλήτρια Κόσμου Αργεντινή, τον Καναδά και την Χιλή.

Όσον αφορά στη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο 32χρονος σέντερ μπακ είχε 25 συμμετοχές στο πρωτάθλημα με την ΑΕΚ, με τον έμπειρο άσο να πετυχαίνει 2 γκολ. Ενα στην κανονική διάρκεια και ένα στα πλέι οφ. Συνολικά στην καριέρα του, σε επίπεδο συλλόγων, έχει 383 συμμετοχές, με 26 γκολ και 2 ασίστ στο ενεργητικό του.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση: