Η Σλοβενία κατάφερε να μείνει «όρθια» απέναντι στην Δανία στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στο Euro 2024 και η ισοπαλία που πήραν οι Σλοβένοι είναι αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία.

Πρώτα απ’ όλα γιατί διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας, για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αλλά και γιατί η Σλοβενία έβγαλε αντίδραση όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Αυτό πάντως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι στα δύο σημερινά παιχνίδια έχουν γίνει κόντρες για… γαλλικό μπιλιάρδο.

Θα τις ζήλευαν ακόμα και οι καλύτεροι παίκτες καθώς τόσο στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με την Πολωνία όσο και σ’ αυτή της Σλοβενίας με την Δανία δύο κόντρες έκριναν τα δύο παιχνίδια.

Οι Ολλανδοί κατάφεραν να ισοφαρίσουν τους Πολωνούς μετά από κόντρα σε σουτ του Γκάκπο, ενώ η Σλοβενία βρήκε τελικά το γκολ της ισοφάρισης από κόντρα σε σουτ που έκανε ο Γιάνζα.

Η τύχη λοιπόν έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στα δύο παιχνίδια καθώς ο τρόπος με τον οποίον σκόραραν «οράνιε» και Σλοβένοι ήταν κάτι παραπάνω από τυχερός.

Και στις δύο φάσεις η μπάλα άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τους δύο τερματοφύλακες, καθώς ήταν αδύνατο ν’ αντιδράσουν μετά τις κόντρες.

Θα πρέπει βέβαια εδώ να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσωπο της αναμέτρησης Σλοβενίας – Δανίας και αναφερόμαστε βεβαίως στον Έρικσεν.

Τρία χρόνια μετά την ανακοπή καρδιάς που υπέστη ο διεθνής άσος, στο Πάρκεν το 2021 (στην διοργάνωση του Euro 2020), επέστρεψε σε αγώνα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και η επιστροφή του ήταν εντυπωσιακή.

Ο διεθνής μέσος ήταν αυτός που πέτυχε το γκολ της Δανίας κόντρα στους Σλοβένους και η παρουσία του πολύπειρου μεσοεπιθετικού στα γήπεδα της Γερμανίας, στέλνει ένα ξεχωριστό μήνυμα σε όλο τον κόσμο.

Τώρα σε ότι αφορά την συνέχεια των δύο ομάδων στο Euro 2024, όλα είναι ανοιχτά, καθώς μια ισοπαλία σε γκρουπ ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ή Μουντιάλ «περιπλέκει» τα πράγματα.

Μεγάλη σημασία θα έχει βεβαίως και το αποτέλεσμα του αποψινού αγώνα ανάμεσα στην Αγγλία και την Σερβία, καθώς αν οι Σέρβοι καταφέρουν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα τότε ο όμιλος θα πάρει «φωτιά» από την πρώτη κιόλας αγωνιστική.