Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Πιστή στις… αρχές της η Ολλανδία

Πιστή στις… αρχές της η Ολλανδία

Η Ολλανδία έδειξε για πολλοστή φορά σε μεγάλη διοργάνωση το ταλέντο της στο επιθετικό ποδόσφαιρο

Η Ολλανδία έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Euro 2024, καθώς η νίκη που πέτυχε επί της Πολωνίας με 2-1 ήταν «χρυσάφι».

Και ήταν επίσης πολύ σημαντική, όχι μόνο γιατί χάρισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στους «οράνιε» αλλά γιατί έδωσε και μια μεγάλη ψυχολογική ώθηση στην ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν.

Οι Ολλανδοί πήραν το τρίποντο με ανατροπή, καθώς βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά έδειξαν με την απόδοσή τους, ότι είναι ομάδα που έχει ταλέντο, όπως πάντα, κι αυτό είναι κάτι που μετράει πολύ.

Η Ολλανδία πέτυχε την μεγάλη νίκη βασιζόμενη στις ποδοσφαιρικές αρχές που την κάνουν ξεχωριστή κι αναφερόμαστε κατά κύριο λόγο στο επιθετικό ποδόσφαιρο.

Βρέθηκε σε δύσκολη θέση νωρίς στο παιχνίδι, αλλά δεν «θόλωσε» και προσπάθησε να γυρίσει το ματς παίζοντας αυτό που ξέρει πολύ καλά.

Έβαλε την μπάλα κάτω, έψαξε τις καλές συνεργασίας με ωραία κυκλοφορία μπάλας και δικαιώθηκε απόλυτα.

Χρειάστηκε βέβαια και η τύχη στο γκολ της ισοφάρισης του Γκάκπο, ωστόσο θα πρέπει εδώ να επισημανθεί και η πίεση που άσκησε η ολλανδική ομάδα στους Πολωνούς.

Οι «οράνιε» δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να έχουν καθαρίσει νωρίτερα το ματς και να μην περιμένουν το γκολ του Βέγκχορστ στο 83’.

Αυτό λοιπόν που ήταν πολύ σημαντικό για τους Ολλανδούς ήταν η επιμονή στο πλάνο και κυρίως η επιμονή στο ταλέντο που έχει αυτή η ομάδα ή αν προτιμάτε αυτή η «σχολή».

Εμπιστεύτηκαν το ταλέντο τους κι από την στιγμή που ισοφάρισαν νωρίς είχαν την υπομονή και την ευχέρεια να ψάξουν με ηρεμία το δεύτερο γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη.

Η ολλανδική ομάδα έδειξε με την εμφάνιση της κόντρα στην Πολωνία πως έχει τις δυνατότητες για να φτάσει ψηλά στην διοργάνωση, παίζοντας μάλιστα σ’ έναν πολύ δύσκολο όμιλο.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι μιλάμε για γκρουπ με Γαλλία, Ολλανδία, Πολωνία και Αυστρία και γι’ αυτό επισημάναμε πως με τη νίκη που πέτυχε σήμερα η ολλανδική ομάδα, έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης.

Σε ότι αφορά την Πολωνία, κατάφερε να βρει το γκολ που της έδωσε το προβάδισμα, αλλά στη συνέχεια περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο στο παιχνίδι.

Ακόμα και μετά την ισοφάριση των Ολλανδών δεν έδειξε διατεθειμένη να ρισκάρει για να πάρει τη νίκη και μάλλον ήταν ικανοποιημένη με την ισοπαλία.

Αυτό το πλήρωσαν στο φινάλε οι Πολωνοί και τελικά δεν κατάφεραν ν’ αποφύγουν την ήττα.

Ήταν ένα αποτέλεσμα που αναμφίβολα φέρνει σε δύσκολη θέση την Πολωνία, από το πρώτο κιόλας παιχνίδι του ομίλου και τώρα η νίκη κόντρα στην Αυστρία είναι μονόδρομος για τους Πολωνούς.

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024