Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Η Λεπέν «καθησυχάζει» υποσχόμενη… «απλώς συμβίωση» με τον Μακρόν

Γαλλία: Η Λεπέν «καθησυχάζει» υποσχόμενη… «απλώς συμβίωση» με τον Μακρόν

Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία η Λεπέν δείχνει να συγκεντρώνει ποσοστό 33%, η Αριστερά 25% και ο Μακρόν 20%.

Με ένα μεγάλο μέρος της γαλλικής κοινωνίας να βρίσκεται στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά της ακροδεξιάς η Μαρίν Λεπέν επιλέγει μετριοπαθές προφίλ δηλώνοντας πως δεν θα ζητήσει την παραίτηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, αν κερδίσει τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Η Γαλλία βρίσκεται σε έντονη κινητικότητα, σχεδόν δύο εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, με την ακροδεξιά πολιτικό να παραχωρεί συνέντευξη στην κυριακάτικη «Le Figaro» δηλώνοντας: «Σέβομαι τους θεσμούς, δεν ζητώ θεσμικό χάος».

Στις κάλπες οι Γάλλοι στις 30 Ιουνίου και στις 7 Ιουλίου

Η ίδια, φέροντας τον τίτλο του φαβορί για την επερχόμενη εκλογική μάχη, διευκρινίζει πως «θα υπάρξει απλώς συμβίωση» με τον Εμάνουελ Μακρόν εάν το κόμμα της κερδίσει στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα (30ή Ιουνίου και 7η Ιουλίου).

Στην τελευταία δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στη Γαλλία η Λεπέν δείχνει να συγκεντρώνει ποσοστό 33%, η Αριστερά 25% και ο Μακρόν 20%.

Τα «καμπανάκια» του Σαρκοζί

«Τίποτα δεν θα με εμποδίσει να κατέβω στις προεδρικές εκλογές», διαβεβαιώνει η Λεπέν την ίδια ώρα που ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, προειδοποιεί ότι η Γαλλία μπορεί να βρεθεί στο χάος επιρρίπτοντας ευθύνες στον Εμανουέλ Μακρόν για την απόφαση να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.

«Ο κίνδυνος είναι μεγάλος», οι πολίτες «να επιβεβαιώσουν την οργή τους αντί να την αντιστρέψουν», δήλωσε ο Σαρκοζί, στην εφημερίδα «Le Journal du Dimanche».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024