Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Nio EL8: Κινεζική επίθεση χρηστικής πολυτέλειας

Nio EL8: Κινεζική επίθεση χρηστικής πολυτέλειας

Με μήκος που ξεπερνά τα 5,0 μέτρα, εξαθέσια διάταξη και αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης το EL8 επιθυμεί να «ταράξει» τους Γερμανούς

Hκινεζική Nio συστήνει την νεότερη προσθήκη στην γκάμα της με την μορφή ενός premium ηλεκτρικού SUV με μήκος που ξεπερνά τα 5,0 μέτρα και εξαθέσια διάταξη στο εσωτερικό του.

Το EL8, όπως ονομάζεται προβλέπεται να έρθει και στην Ευρώπη βάζοντας στο στόχαστρο μοντέλα όπως το BMW iX και Audi Q8 e-tron προβάλλοντας ακόμα πιο πληθωρικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον παραπάνω γερμανικό ανταγωνισμό χάρη και σε ένα γενναιόδωρο μήκος μεταξονίου 3,07 μ. συνεπικουρούμενων των εξωτερικών του διαστάσεων οι οποίες συνοψίζονται σε 5,099 μ. μήκος και πλάτος 2,199 μ.

Να σημειωθεί ότι όπως επιβάλλει η κατηγορία όπου θα ανήκει το νέο μοντέλο, θα είναι διαθέσιμο με δύο διαμορφώσεις στο εσωτερικό του. Αναλυτικότερα η πρώτη, εξαθέσια θα διαχωρίζει τις δύο σειρές πίσω καθισμάτων και με 14 διαφορετικές ρυθμίσεις.

Η δεύτερη ακόμα πιο πολυτελής και προσανατολισμένη στην άνεση, θα διαθέτει πίσω καθίσματα Ottoman, δηλαδή σε στυλ πολυθρόνας με υποπόδιο τα οποία επιπλέον θα προσφέρουν λειτουργία μασάζ και φυσικά πλήθος δυνατοτήτων ρύθμισης.

Το εξοπλιστικό παζλ του EL8 συμπληρώνουν δύο οθόνες 12,8 ιντσών Amoled για τον πίνακα οργάνων και το infotainment που συνδυάζονται με HUD 16,3 ιντσών. Για τους επιβάτες των πίσω καθισμάτων έχει προβλεφθεί επίσης σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνες 6,6 ιντσών τοποθετημένες στα προσκέφαλα των μπροστινών καθισμάτων σε συνδυασμό με ηχοσύστημα αποτελούμενο 23 ηχείων και σύστημα Dolby Atmos.

Για τους οικογενειάρχες εκτός από το σύστημα Isofix που επιτρέπει την προσθήκη παιδικών καθισμάτων το EL8 διαθέτει και έξυπνο σύστημα προειδοποίησης προκειμένου ο οδηγός να ειδοποιείται σε περίπτωση που τυχόν ξεχάσει παιδί ή κατοικίδιο στο αυτοκίνητο. Τις περγαμηνές χρηστικότητάς του κινεζικού SUV συμπληρώνει χωρητικότητα πορτ μπαγκάζ 810 λίτρων ενώ διαθέτει και δυνατότητα ρυμούλκησης έως και 2,0 τόνων για την μεταφορά εξοπλισμού στις εκδρομικές εξορμήσεις.

Το EL8 θα διατεθεί με δύο επιλογές μπαταριών χωρητικότητας 75 και 100 kWh με την μέγιστη αυτονομία να διαμορφώνεται σε 510 χλμ. Ανεξαρτήτως επιλογής οι μπαταρίες θα τροφοδοτούν ένα δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ που θα εξασφαλίζουν τετρακίνηση, ισχύ 655 ίππων και 850 Nm ροπής, μεγέθη που επιτρέπουν στο πληθωρικό SUV να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,1 δευτερόλεπτα.

Τις προδιαγραφές του μοντέλου θα συμπληρώσει σύστημα αερανάρτησης με ενεργά αμορτισέρ τα οποία μεταβάλλουν συνεχώς τον βαθμό απόσβεσης και επαναφοράς. Επιπλέον σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της άνεσης η Nio έχει προσθέσει πάνω από 50 gadgets που συμβάλλουν στην μείωση του θορύβου. Το εξοπλιστικό του παλμαρέ συμπληρώνουν 24 συστήματα άνεσης, ασφάλειας και υποβοήθησης που προσφέρουν διαβαθμισμένες δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης, αναλόγως την έκδοση.

Sports in

Μαθαίνει αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League ο ΠΑΟΚ

Ο νικητής του ζευγαριού Εγνάτια-Μπάνια Λούκα θα είναι και ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024