Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Απόστολος Λύτρας: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός δικηγόρος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

Απόστολος Λύτρας: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο γνωστός δικηγόρος που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

Ο Απόστολος Λύτρας, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του, αφέθηκε ελεύθερος - Ποιοι είναι οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος  Απόστολος Λύτρας που συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια. Στον ποινικολόγο, που αφέθηκε ελεύθερος, επιβλήθηκε μεταξύ άλλων, ο περιοριστικός όρος να μην προσεγγίζει τη σύζυγο του.

Ο Απόστολος Λύτρας, κατηγορείται συγκεκριμένα για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βάρος της συζύγου του. Κατά την απολογία του στην ανακρίτρια φέρεται να άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική θέση. Ζήτησε συγγνώμη και ομολόγησε τις πράξεις που διέπραξε σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου.

Αναλυτικά οι περιοριστικοί όροι που του επιβλήθηκαν είναι: υποχρέωση μετοίκισης από το κοινό σπίτι, όπου διαμένει με τη σύζυγο του, απαγόρευση να την πλησιάζει και υποχρέωση να παρακολουθήσει ειδικό πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης.

Τι μέτρησε για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος

Αυτό που «μέτρησε» για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες,  η κατάθεση του θύματος ότι ο άγριος ξυλοδαρμός έγινε για πρώτη φορά και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι στο παρελθόν, όπως και η κατάθεση της πρώην συζύγου του  η οποία τον είχε καταγγείλει στο παρελθόν, ωστόσο όταν έγινε η δίκη αυτή ανακάλεσε.

Υπενθυμίζεται ότι πριν την απολογία του κ. Λύτρα, εξετάστηκαν από την ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα, η πρώην σύζυγός του κατηγορούμενου, η κόρη του και ένας ακόμα γνωστός δικηγόρος ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Απόστολος Λύτρας: «Ομολόγησα την πράξη μου»

Στις πρώτες δηλώσεις του μετά την απελευθέρωσή του, ο κ. Λύτρας, δήλωσε ότι θα ζητήσει βοήθεια, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την σύζυγο αλλά και τις τρεις κόρες του, υποστηρίζοντας ότι στο παρελθόν δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά βίαιος.

«Ομολόγησα την πράξη μου, πραγματικά ζητάω συγγνώμη, για αυτό το οποίο συνέβη και από την σύζυγό μου την οποία πραγματικά υπεραγαπώ και από τις τρεις κόρες μου. Δυστυχώς βρέθηκα σε μια κατάσταση που έγινε αυτό το περιστατικό για το οποίο δεν μπορώ να δώσω εξήγηση. Όπως κατέθεσε και η ίδια δεν έχω υπάρξει ποτέ μου βίαιος.

«Θα κοιτάξω να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια»

Θα κοιτάξω να δω με ποιον τρόπο για αυτό το περιστατικό που έγινε μπορώ να θεραπευτώ, να ζητήσω βοήθεια. Γιατί πραγματικά σας το λέω έχω χτίσει μια καριέρα και μια οικογένεια έχει γίνει με πάρα πολύ κόπο και από εμένα και από την σύζυγό μου και η πράξη που έγινε είναι και για εμένα είναι κάτι αδιανόητο όπως και για αυτή. Θα αναζητήσω τις αιτίες και τις ψυχολογικές αν θέλετε, γιατί συνέβη αυτό το περιστατικό, δεν είναι κάτι που μπορώ να συγχωρέσω τον εαυτό μου.

Θέλω να πιστεύω πραγματικά να μην βρεθεί άλλος άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση.

Είναι από τις περιπτώσεις που τις ακούω αλλού και βλέπετε πόσο είμαι αιχμηρός και το ίδιο αιχμηρός είμαι και με τον ίδιο μου τον εαυτό.

Ζητάω συγγνώμη από όλους, από όλο τον κόσμο, πρωτίστως από την Σοφία και τις τρεις κόρες μας. Και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια», είπε ο κ. Λύτρας.

Το χρονικό

Η Αστυνομία ενημερώθηκε ξημερώματα Κυριακής από γιατρό ιδιωτικού νοσοκομείου ότι υπάρχει περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας.

Όταν έφτασαν εκεί αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης είδαν τον 52χρονο δικηγόρο και την σύζυγο του. Το ζευγάρι ανέφερε πως η 37χρονη γυναίκα είχε πέσει από τις σκάλες και ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος εμπλοκής της αστυνομίας.

Όμως ο γιατρός που την εξέτασε επέμενε ότι τα τραύματα της έχουν προκληθεί από ανθρώπινο χέρι και όχι από πτώση, ενώ φέρεται να έχει καταθέσει ότι σε ερώτηση του προς την 37χρονη αν αυτά τα τραύματα έχουν προέλθει από τον σύζυγό της, εκείνη έγνεψε καταφατικά.

Ο γενικός χειρουργός, που εξέτασε τη γυναίκα, ήταν υποχρεωμένος, με βάση τον νέο ποινικό κώδικα, να αναφέρει το περιστατικό στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Το νέο πλαίσιο ορίζει πως – ανεξάρτητα από το τι λέει το θύμα – εάν ο γιατρός διαπιστώσει ότι έχει μπροστά του θύμα ενδοοικογενειακής βίας, πρέπει να το δηλώσει στην αστυνομία. Έτσι εκείνος ειδοποίησε το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας και οι αστυνομικοί με τη σειρά τους τον εισαγγελέα.

Μετά από μία ημέρα στα κρατητήρια, ο Απόστολος Λύτρας απολογήθηκε στην ανακρίτρια, στην οποία παραδέχτηκε πως χτύπησε τη σύζυγό του.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024