«Κόκκινο» θα χτυπήσει ο υδράργυρος για δεύτερη φορά μέσα ήδη από τον Ιούνιο, τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού, που ήδη έχει δείξει άγριες διαθέσεις από πλευράς θερμοκρασιών.

Όπως εξηγεί αναλυτικά σε ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου, έως την Κυριακή 23 Ιουνίου, η το τριήμερο Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάνει ακόμα και τους 38 με 40 βαθμούς αναλόγως την περιοχή.

Τα μελτέμια θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά ακόμα και τα 8, ενώ δεν προβλέπεται κάτι ιδιαίτερα από πλευράς βροχής

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως «στη δυτική και νότια ηπειρωτική Ελλάδα, όπως στην Αττική και Κρήτη μακριά από τη θάλασσα, υπολογίστε έως και 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη τη θερμοκρασία», γεγονός που μεταφράζεται με νέα 40άρια.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει επίσης ότι τα μελτέμια θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά ακόμα και τα 8, ενώ δεν προβλέπεται κάτι ιδιαίτερα από πλευράς βροχής.

Η ανάρτηση

«Η μέση θερμοκρασία στα πεδινά ηπειρωτικά έως τις 23 Ιουνίου με μια μόνο ματιά για να μη χάνετε τον…καιρό σας.

Έως και το παραπάνω χρονικό διάστημα δεν αναμένεται κάτι ιδιαίτερο απο πλευράς βροχών ενώ οι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα διατηρηθούν εξασθενημένοι και μόνο στο Αιγαίο και κυρίως απο το ύψος των Σποράδων και νοτιοτερα θα επικρατήσουν μελτέμια εντάσεως 6-7 και τοπικά στις κυκλάδες 8 μποφόρ!» γράφει στην ανάρτησή του.