Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κυκλική οικονομία: Σημαντικός αρωγός για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Κυκλική οικονομία: Σημαντικός αρωγός για ένα πιο βιώσιμο μέλλον

Ο ενεργός ρόλος της Tetra Pak® στη μετατροπή των χάρτινων συσκευασιών σε νέα χρήσιμα προϊόντα

Η κυκλική οικονομία είναι μια αναγκαία τάση που διαδίδεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Ο όρος αυτός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη βιωσιμότητα, αφού οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στον πλανήτη μας είναι πολλές και αλληλένδετες. Αν αναλογιστούμε ότι μέχρι το 2050, προβλέπονται 70% περισσότερα απορρίμματα, το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα ανακαλύπτοντας τρόπους για τη δημιουργία μιας αγοράς με ανακυκλωμένα προϊόντα.

Η κυκλική οικονομία αποτελεί μια αναγκαία τάση των παγκόσμιων αγορών στην πορεία προς τη βιωσιμότητα και η επιλογή χάρτινων συσκευασιών τροφίμων και ποτών, σχετίζεται άμεσα με την επίτευξή της. Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι χάρτινες συσκευασίες τροφίμων και ποτών είναι βιώσιμες, έγκειται στο γεγονός ότι έχουν χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό των υλικών από τα οποία αποτελούνται, προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές. Διαχρονικά, η Tetra Pak®, κορυφαία εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων αναπτύσσει συσκευασίες που είναι σχεδιασμένες να ανακυκλώνονται και που αποτελούνται κατά μέσο όρο από 70% χαρτί.

Η προώθηση της κυκλικής οικονομίας, ωστόσο, εξαρτάται άμεσα από την ορθή διαδικασία ανακύκλωσης των χάρτινων συσκευασιών, καθώς αν δεν γίνεται σωστή συλλογή και διαχωρισμός τους, τότε μπορούν να αποτελέσουν πηγή απορριμμάτων. Γι’ αυτό η Tetra Pak συνεργάζεται με φορείς για να βελτιώσει τη συλλογή, τη διαλογή και την ανακύκλωση, προωθώντας την κυκλική οικονομία και την επαναχρησιμοποίηση πολύτιμων υλικών.

Στην Ελλάδα, η Tetra Pak συνεργάζεται με φορείς ανακύκλωσης όπως η ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης), που διαχειρίζεται το δίκτυο των μπλε κάδων ανακύκλωσης και το εργοστάσιο ανακύκλωσης της LM ECO στην Καρδίτσα, όπου οι χάρτινες συσκευασίες μετατρέπονται σε νέα χρήσιμα προϊόντα.

Οι δράσεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον δεν σταματούν όμως εδώ. Ως κορυφαία εταιρεία λύσεων επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων που πρώτη, από το 2022, παράγει συσκευασίες χρησιμοποιώντας πιστοποιημένα ανακυκλωμένα πολυμερή, σχεδιάζει τις χάρτινες ασηπτικές συσκευασίες της με στόχο να αυξήσει την περιεκτικότητά τους σε χαρτί και ανακυκλώσιμα υλικά. Πιο πρόσφατα, Tetra Pak και Lactogal παρουσίασαν μια νέα χάρτινη ασηπτική συσκευασία που χρησιμοποιεί ακόμα περισσότερη περιεκτικότητα χαρτιού. Η συσκευασία αποτελείται από 90% ανανεώσιμα υλικά, περίπου 80% χαρτί, και έχει πιστοποίηση Carbon Trust™, καθώς μειώνει το αποτύπωμα άνθρακα κατά ένα τρίτο (33%).

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα αναφορικά με τις δράσεις της Tetra Pak  για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας στο βίντεο εδώ, καθώς και στην ιστοσελίδα μας – https://www.tetrapak.com/en-gr/campaigns/go-nature-go-carton/overview/circularity

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024