Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ένωσε 12 Δήμους για ένα σκοπό - Τι δηλώνει στο in o Δήμαρχος Επιδαύρου που έλαβε την πρωτοβουλία

Ένωσε 12 Δήμους για ένα σκοπό – Τι δηλώνει στο in o Δήμαρχος Επιδαύρου που έλαβε την πρωτοβουλία

Μια νέα διαδημοτική συνεργασία βρίσκεται στα σκαριά.

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Επιδαύρου Τάσου Χρόνη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση των Δήμων που στα διοικητικά τους όρια υπάρχουν οι 12 μεγαλύτεροι σε επισκεψιμότητα αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας,  οι οποίοι είναι στη λίστα των μνημείων Unesco.

Διαπιστώθηκε η κοινή αγωνία για τα προβλήματα των Δήμων και η αγωνία των Δημάρχων για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς στο υψηλότερο επίπεδο, τόσο για τους εκατομμύρια επισκέπτες όσο και για τη σύνδεση τους με την τοπική κοινωνία.

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου δήλωσε στο in  ότι ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους του για την τιμή να γίνει αυτή η πρώτη συνάντηση στη Επίδαυρο και εξέφρασε τη σιγουριά του για το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας.

«Οι συνέργειες μεταξύ Δήμων,  δηλαδή τοπικών κοινωνιών, και φορέων δίνουν ολιστικα και σοβαρά αποτελέσματα σε τέτοιες ενέργειες.
Οι τοπική κοινωνία είναι ο φύλακας της ιστορίας μας και η εγγύηση για τις επόμενες γενιές» δήλωσε στο in ο Τάσος Χρόνης.

Ποιοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα

Την πρόσκληση του Δημάρχου Επιδαύρου, να συζητήσουν από κοντά αποδέχθηκαν, οι Δήμαρχοι Αθηναίων Χάρης Δούκας,  Άργους Μυκηνών Ιωάννης Μαλτέζος, Αρχαίας Ολυμπίας Αριστείδης Παναγιωτόπουλος Βέροιας Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης,  Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, Ηρακλείου Κρήτης κ. Καλοκαιρινός, Κορίνθου Νίκος Σταυρέλης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Ρόδου Αλέξανδρος Κολιάδης (εκ μέρους του παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Γεώργιος Τόππος), Σπάρτης Μιχάλης Βακαλόπουλος και Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Τη συζήτηση, άνοιξε ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης, ενώ μετά από τις τοποθετήσεις όλων των παριστάμενων αποφασίστηκε η περαιτέρω δικτύωση και διεύρυνση των μελών της πρωτοβουλίας, όχι μόνο εθνικό αλλά και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, αναλύθηκαν τα κοινά ζητήματα που απασχολούν τους συγκεκριμένους Δήμους, όπως η προστασία των μνημείων και ο ρόλος των τοπικών κοινωνιών και των Δήμων, η κοινή τουριστική προσέγγιση, οι αναπτυξιακές προοπτικές μέσω της πολιτιστικής κληρονομιάς,  οι πολιτιστικές δράσεις των Δήμων και η ενδυνάμωση της τοπικής πολιτιστικής κουλτούρας. Επίσης, ετέθη το ζήτημα της συνεργασίας των τοπικών κοινωνιών με τους διαχειριστές των  μνημείων, η ανταπόδοση στον τόπο περισσότερων οφελών από αυτά που έως σήμερα υπάρχουν, καθώς και οι περιορισμοί που επιβάλλονται για υπέρτερο δημόσιο συμφέρον εμποδίζοντας όμως την ανάπτυξη γεωγραφικών περιοχών.

Αυτή η ολιστική, συνεργατική προσέγγιση αναμένεται να συζητηθεί εκτενώς το φθινόπωρο σε νέα συνάντηση.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024