Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Την συνέχιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ ζητάει ο δήμος Κατερίνης

Την συνέχιση της λειτουργίας των ΚΔΑΠ ζητάει ο δήμος Κατερίνης

«Τα ΑμεΑ είναι άτομα με αναπηρίες όχι μόνο για μια περίοδο αλλά για πάντα» είπε ο δήμαρχος Κατερίνης.

Στην Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, θα παραδώσει ιδιοχείρως, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, το ψήφισμα που ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης σχετικά με την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ), όπως αναφέρει ο δήμος σε ανακοίνωση του.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το θέμα αυτό το προώθησε, μαζί με γονείς παιδιών ΑμεΑ, και κατά το προηγούμενο διάστημα, όταν τον Δήμο Κατερίνης επισκέφθηκε η πρώην, Υφυπουργός, Μαρία Κεφάλα.  Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η παρουσία του στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, την ερχόμενη εβδομάδα, δεν θα είναι τυπική αλλά ουσιαστική, αφού, όπως είπε χαρακτηριστικά, θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να περάσει την άποψη ότι «τα ΑμεΑ είναι άτομα με αναπηρίες όχι μόνο για μια περίοδο αλλά για πάντα».

Τι αναφέρει το ψήφισμα

Το θέμα που αφορά στην απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ), εισηγήθηκε στο Δ.Σ. Κατερίνης ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης, Μιχάλης Γεωργιάδης, ενώ ο λόγος δόθηκε και σε πατέρα παιδιού με ειδικές ανάγκες.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος: «Τα ΚΔΑΠ ΑμεΑ του Δήμου Κατερίνης, λειτουργούν αδιαλείπτως από το 2003, εξυπηρετώντας σήμερα 40 παιδιά/εφήβους/άτομα διαφόρων αναπηριών. Για πρώτη φορά, όλα αυτά τα χρόνια, οι αρμόδιοι φορείς δεν έχουν απαντήσεις για τη συνέχιση λειτουργίας των ΚΔΑΠ ΑμεΑ, μια δομή – θεσμό που σκοπό έχει αφενός την ειδική  διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρίες και αφετέρου την κοινωνική ελάφρυνση των οικογενειών τους.

  • Την απρόσκοπτη συνέχιση των ΚΔΑΠ ΑμεΑ, για την ενίσχυση της εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, στηρίζοντας την ένταξη και την παραμονή των γονέων και των κηδεμόνων των ωφελουμένων στην αγορά εργασίας, με τη δέσμευση όλων των απαραίτητων πιστώσεων για τη λειτουργία τους.
  • Την πολιτική δέσμευση από τους αρμόδιους φορείς, ότι οι ωφελούμενοι των ΚΔΑΠ ΑμεΑ δεν θα διακρίνονται με βάση την ηλικία τους
  • Την αύξηση του αντιτίμου του voucher από τις 5.000€ στις 7.000€, για την εξασφάλιση της παροχής υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών.
  • Την εξασφάλιση της εργασιακής συνέχισης του προσωπικού που απασχολείται στις δομές ΚΔΑΠ ΑμεΑ των Δήμων».

*Φωτογραφία αρχείου

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024