Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κοινή δήλωση Τσίπρα - Ζάεφ στο in: «Οι ηγέτες των χωρών να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να μην σκέφτονται το πολιτικό κόστος»

Κοινή δήλωση Τσίπρα – Ζάεφ στο in: «Οι ηγέτες των χωρών να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας και να μην σκέφτονται το πολιτικό κόστος»

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ αποκάλεσε «αδερφό» τον Αλέξη Τσίπρα και κάλεσε τους ηγέτες των υπόλοιπων χωρών να συνεργαστούν προς όφελος των πολιτών τους, χωρίς να σκέφτονται το πολιτικό κόστος

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών και για τη σημασία που αυτή έχει για τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, μίλησαν στο in, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ στα πλαίσια της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη, που διοργανώνει το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού.

Φέτος η Συμφωνία των Πρεσπών συμπληρώνει 6 χρόνια με τον Αλέξη Τσίπρα να τονίζει, μιλώντας στο in, πως «σε μια εποχή που πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου στην περιοχή. Σε μια περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων, Κρίσεως στην οικονομία, κρίση της ακρίβειας, προσφυγικής κρίσης, δημογραφικής κρίσης, κλιματικής κρίσης νομίζω ότι είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να συνειδητοποιήσουμε ότι όσοι ασκούν ηγεσία δεν πρέπει να σκέφτονται το πολιτικό κόστος, αλλά να αρπάζουν τις ευκαιρίες προς όφελος των λαών τους, προς όφελος της σταθερότητας και της ειρήνης».

«Η αναβλητικότητα και η στασιμότητα δεν ήταν ποτέ καλός σύμμαχος για όσους θέλουν την ειρήνη, την ευημερία και για όσους επιθυμούν ένα καλύτερο μέλλον για τους λαούς τους» συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας όταν υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών είπε πως «αποτελεί ένα σύμβολο Ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας στα Βαλκάνια. Πράγματα τα οποία δεν βλέπουμε την τελευταία 10ετία».

Και εξήγησε πως «οι υπόλοιπες χώρες χρειάζεται να μάθουν από αυτό. Γιατί αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος, ο Ευρωπαϊκός τρόπος. Ο τρόπος τον 21ο αιώνα για τα Βαλκάνια».

«Αδερφός ο Αλέξης Τσίπρας, οι ηγέτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας»

Παράλληλα, σε ερώτηση για την αδερφοποίηση των ινστιτούτων του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ, ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας σχολίασε πως «πρέπει να δρούμε μαζί γιατί έτσι μπορούμε να υπηρετήσουμε καλύτερα τους πολίτες μας και να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας».

«Εγώ και ο αδερφός μου ο Αλέξης είμαστε ενωμένοι. Ελπίζω ότι και οι ηγέτες των χωρών θα ακολουθήσουν το δικό μας παράδειγμα και να ενωθούν ξανά» σχολίασε.

«Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουμε κοινές δράσεις και είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε έναν πυρήνα σκέψης, διανόησης και δράσης για την Ειρήνη, τη συνεργασία και την κοινή δράση των λαών» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στο in.

Sports in

Ασταμάτητος Καραλής έκανε νέο πανελλήνιο ρεκόρ με άλμα στα 5,93μ.

Ακόμη μία εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Εμμανουήλ Καραλής ο οποίος έκανε ξανά πανελλήνιο ρεκόρ μέσα σε εννέα μέρες.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024