Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Ανδρουλάκης:  Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ - Οποιος έχει φιλοδοξίες να δηλώσει παρών

Νίκος Ανδρουλάκης: Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ – Οποιος έχει φιλοδοξίες να δηλώσει παρών

«Σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα αλλά η μεγάλη εικόνα είναι η ήττα της ΝΔ» είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης αναλύοντας το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

«Είμαι έτοιμος να αξιολογηθώ ανά πάσα στιγμή από τη βάση της προοδευτικής παράταξης», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ μετά τις Ευρωεκλογές. «Αν ο κόσμος θέλει κάτι άλλο θα το επιλέξει», είπε., χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ο Νίκος Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι «σίγουρα θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα αλλά η μεγάλη εικόνα είναι η ήττα της νέας Δημοκρατίας. Εγώ προσπάθησα αυτά τα χρόνια που ηγούμαι της παράταξης νοοτροπίες όπως εικόνα μας, η ενότητά μας. Με θλίβει πάρα πολύ ότι κάποιοι δεν περίμενα ούτε το πέρας της διαδικασίας. Δηλαδή ενώ μετρούσα ψηφοδέλτια να εμφανίζεται κάτι προσχεδιασμένο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αυτή η στάση για εμένα είναι απαξιωτική για την ουσία της πολιτικής διότι όταν θεωρείς ότι κάτι δεν πήγε καλά έχεις τα όργανα να πεις την άποψή σου. Και όλοι μαζί βρίσκουμε μια βέλτιστη λύση. Και όχι όταν βυθίζεται η Νέα Δημοκρατία να κάνεις ότι μπορείς για να πάρεις τον προβολέα από το μεγάλο ηττημένο. Δεν πανηγυρίζω αλλά ανεβήκαμε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές έχουμε μία σταθερή πορεία».

«Δε ρίχνω σε κανέναν τις ευθύνες της αναλαμβάνω εγώ. Όπως καρπόνομαι το αποτέλεσμα αυτό ευθύνομαι και για το άλλο. Περίμενα στο αποτέλεσμα που είχαμε οικοδομήσει να το κρατήσουμε όρθιο και όχι να το αποδομούμε και να καταστροφολογούμε. Δεν είμαι πολιτικός που χαμηλώνω τον πήχη. Έχουμε μεγάλους στόχους και αγωνιζόμαστε μαζί να τους πετύχουμε. Όταν προσπαθείς να διαμορφώσει μια εικόνα ότι ότι μένος των εκλογών είναι το ΠΑΣΟΚ ενώ τα άλλα κόμματα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές».

Ερωτηθείς σχετικά για το αν θα είναι εκ νέου υποψήφιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, όποτε κι αν στηθούν εσωκομματικές κάλπες, επισήμανε: «Νομίζω ότι είναι καθαρό αυτό που είπα (…) Αυτό που χτίζω είναι σταθερό και δυνατό. Ο κόσμος που μας γύρισε την πλάτη και φτάσαμε στο 4% χτίζει μαζί μας εκ νέου μια δύναμη εμπιστοσύνης».

«Τόσους μήνες τι ακούμε; Δεν κάνετε σκληρή αντιπολίτευση. Εγώ κάνω προγραμματική αντιπολίτευση, δεν είμαι TikToker»!

Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διαγραφών λέγοντας πως: «δεν θα δεχτώ ούτε ρεσάλτα, ούτε τυχοδιωκτισμού. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στις θεσμικές μας λειτουργίες. Δεν είμαστε ζούγκλα. Δε θα επιστρέψουμε στις εποχές του δηλητηρίου στα σωθικά του ΠΑΣΟΚ. Θα τα πω όλα στην κεντρική επιτροπή… Κάποια στιγμή θα γίνουν (εσωκομματικές) εκλογές».

«Όποιος βγει με τοξικό λόγο θα μείνει εκτός του ΠΑΣΟΚ. Θα πάρουμε αποφάσεις στην κεντρική επιτροπή. Όποιος συνεχίσει την επόμενη μέρα θα μείνει εκτός» τόνισε προειδοποιώντας διαγραφές.

Για τη παρέμβαση του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα και για το εάν περίμενε την παρέμβασή του στο θέμα ηγεσία τους κόμματος ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Θεμιτές οι φιλοδοξίες του κ. Δούκα. Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες, όπως είπε.

Με αγώνα και θυσία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, εμένα και χιλιάδων ανθρώπων που μείναμε στα δύσκολα, ανεβαίνει σταθερά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (…) Όποιος λοιπόν έχει φιλοδοξίες ας δηλώσει παρών.

Χτίσαμε πολλά δε θα επιτρέψω να γκρεμιστούν. Όλες οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές αλλά θεσμικά».

«Όλα αυτά θα τα πω στα όργανα του ΠΑΣΟΚ» είπε για ακόμα μια φορά.

«Ο χώρος αυτός μπορεί να αναταχθεί, όχι με γυρολόγους και ανθρώπους που όταν χάνουν την καρέκλα, ξαφνικά θυμούνται τη δημοκρατική παράταξη» είπε κλείνοντας τη συνέντευξή του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Για το αν σκοπεύει να ανταποκριθεί στην πρόσκληση Κασσελάκη για κοινοβουλευτική συμπόρευση σε κάποια σχέδια νόμου, τόνισε: «Το έχω κάνει ήδη. Εμείς έχουμε πάρει πρωτοβουλίες, αν θυμάστε και στην πρόταση δυσπιστίας και στην προανακριτική των Τεμπών τον περασμένο Σεπτέμβριο, βάσει του πορίσματος της Εισαγγελίας.

Εμείς θέλουμε λογικές, ρεαλιστικές, προοδευτικές κινήσεις, οι οποίες θα αναδεικνύουν τα ελλείμματα της σημερινής κυβέρνησης για τη στέγαση, για τα θέματα των ολιγοπωλίων, την ενέργεια. Είμαι πολύ θετικός, αλλά θέλω ρεαλισμό και πρόοδο. Όχι λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός έχει καταστρέψει τη χώρα».

Για το αν θα δώσει το παρών στο συνέδριο του Ινστιτούτου Τσίπρα, είπε: «Προτίμησα να έρθω εδώ, θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024