Ο Λουκ Σίκμα αναμένεται σύντομα να αποτελέσει και επίσημα παρελθόν από τον Ολυμπιακό, καθώς το μόνο που μένει είναι η ειδοποίησή του ότι δεν θα ενεργοποιηθεί ο όρος στο συμβόλαιό του για την σεζόν 2024/25.

Ο Αμερικανός ψηλός που αποκτήθηκε πέρσι το καλοκαίρι από τον Ολυμπιακό με συμβόλαιο για 1+1 χρόνια δεν προσέφερε τα αναμενόμενα και απομένει μόνο το τυπικό για να μην ανανεώσει τη συνεργασία του με τους Πειραιώτες.

Δεν ενεργοποιείται η οψιόν του Σίκμα

Ο Σίκμα είχε έναν συγκεκριμένο όρο στο συμβόλαιο του, που ήταν στο χέρι του Ολυμπιακού το αν θέλει να ενεργοποιήσει οψιόν ανανέωσης για ακόμη μία χρονιά, όπως ακρινώς είχε συμβεί και το περασμένο καλοκαίρι με τον Αϊζάια Κάνααν.

Όμως στην περίπτωση του πρώην παίκτη της Άλμπα κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ο Σίκμα περιμένει απλά την επίσημη ενημέρωση από τον Ολυμπιακό για να λυθεί η συνεργασία των δύο πλευρών και να ψάξει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του. Με το πιθανότερο σενάριο να είναι να επιστρέψει στη Γερμανία και την Άλμπα Βερολίνου, όπου πραγματοποίησε τις καλύτερες σεζόν της καριέρας του.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη σεζόν 2023/24 ο Σίκμα είχε 6.2 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ μέσο όρο σε 21 λεπτά συμμετοχής στην Stoiximan Basket League (5 αγώνες) και 2.7 πόντους και 2.7 ριμπάουντ μέσο όρο σε 11 λεπτά συμμετοχής στην EuroLeague (22 αγώνες).