Να και το πρώτο μπαμ στο Euro! Η Σλοβακία νίκησε με 1-0 το Βέλγιο στην πρεμιέρα του πέμπτου ομίλου και μαζί με τη Ρουμανία είναι στην κορυφή. Το γκολ του Σρανζ από το 7ο λεπτό ήταν αρκετό για την ομάδα του Καλτσόνα που είδε το VAR να ακυρώνει στη συνέχεια δύο γκολ του Λουκάκου και να την κρατά όρθια.

Το Βέλγιο μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 3’ έχασε τεράστια ευκαιρία όταν από όμορφη ατομική ενέργεια του Ντοκού, ο Λουκάκου από κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Δύο λεπτά μετά ο ίδιος αλλά και ο Τροσάρ δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και στο 7’ η Σλοβακία άνοιξε το σκορ στην πρώτη της καλή στιγμή.

Ο Ντοκού έκανε μεγάλο λάθος, ο Κούτσκα σούταρε και ο Καστέλς έδιωξε, αλλά ο Σρανζ πήρε το ριμπάουντ και έγραψε το 1-0 από κοντά. Στη συνέχεια το Βέλγιο ανέβασε στροφές και πίεσε για το γκολ, αλλά μεγάλη ευκαιρία δεν δημιούργησε.

Αντίθετα, κοντά στο γκολ έφτασε η Σλοβακία με σουτ του Χαράσλιν που απέκρουσε ο Καστέλς στο 42′. Δευτερόλπετα αργότερα ο Λουκάκου βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ και τελείωσε πολύ άσχημα τη φάση.

Στο 47ο λεπτό ο Χαράσλιν συνέκλινε από αριστερά και σούταρε άουτ ενώ στο 52’ το μακρινό σουτ του Βάβρο πέρασε έξω. Στο 55ο λεπτό ο Λουκάκου έκανε το σουτ από πλάγια δεξιά και ο Ντουμπράβκα έβγαλε σε κόρνερ και από την εκτέλεσή του ο Τροσάρ σέντραρε από δεξιά, ο Ονάνα πήρε την κεφαλιά στο πίσω δοκάρι και ο Λουκάκου σκόραρε με πρόβολοι σε κενό τέρμα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Ο Ντουμπράβκα έβγαλε και το σουτ του Λουκάκου στο 59′, με τον Βέλγο φορ να μην μπορεί να σκοράρει ούτε στο 62′ όταν μέσα από την περιοχή σημάδεψε το πλαϊνό δίχτυ. Στο 87ο λεπτό αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά πως δεν ήταν η μέρα του Λουκάκου καθώς σκόραρε από κοντά μετά από σέντρα του Οπεντά, αλλά και πάλι το γκολ ακυρώθηκε για χέρι του πρώτου αυτή τη φορά.

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέλς, Καστάιν, Ντεμπάστ, Φαές, Καρασκό (84′ Λουκεμπάκιο), Ονάνα, Μανγκαλά (57’ Μπακαγιόκο), Ντε Μπρόινε, Ντοκού (84′ Οπεντά), Τροσάρ (75’ Τίλεμανς), Λουκάκου.

Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Χάντσκο, Σκρίνιαρ, Βάβρο, Πέκαρικ, Ντούντα (90+4′ Όμπερτ), Λομπότκα, Κούτσκα, Χαράσλιν (70’ Σούσλοβ), Σρανζ (81’ Ντουρίς), Μπόζενικ(70’ Στρέλετς).