Ο στόχος επετεύχθη για την Αγγλία, καθώς τα «λιοντάρια» πήραν τη νίκη με 1-0 κόντρα στην Σερβία, αλλά το θέμα για μια ομάδα που στοχεύει στην κατάκτηση του Euro, δεν μπορεί να είναι απλά μια νίκη στον όμιλο.

Και ναι μεν οι Άγγλοι πήραν τους τρεις βαθμούς αλλά η εικόνα που παρουσίασαν, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης ήταν απογοητευτική.

Όχι ότι «έλαμψαν» στο πρώτο μέρος αλλά αυτό που είδαμε στο δεύτερο 45λεπτο ήταν πραγματικά σκέτη απογοήτευση.

Τι είδαμε λοιπόν από την Αγγλία του πρώτου ημιχρόνου; Ένα γκολ από τον Μπέλινγκχαμ, με τον Άγγλο άσο ν’ αποδεικνύει γιατί είναι σούπερ σταρ σε ηλικία 21 ετών. Πέραν τούτου όμως; Μάλλον τίποτα κι αυτό δεν είναι υπερβολή.

Ήταν 45 λεπτά χωρίς νεύρο, χωρίς καλές φάσεις και το κυριότερο ένα ματς στο οποίο έλειψε ο καλός ρυθμός. Θαρρείς κι έβλεπες παιχνίδι σε slow motion κι αυτό βέβαια είναι αποκρουστικό για τον θεατή.

Ήταν το χειρότερο πρώτο ημίχρονο μέχρι στιγμής στην διοργάνωση, από το μικρό δείγμα που έχουμε υπόψιν και είναι βέβαιο πως όλοι περίμεναν περισσότερα από την αγγλική ομάδα.

Κι από την Σερβία βέβαια, αλλά πρώτα από τα «λιοντάρια», γιατί πολύ απλά οι Άγγλοι έχουν πάει στην διοργάνωση με στόχο να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Η αγωνιστική εικόνα πάντως της Αγγλίας στο πρώτο μέρος δεν ήταν τέτοια που να δείχνει ότι η ομάδα του Σάουθγκεϊτ είναι σε θέση να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Εντάξει, βρήκε νωρίς το γκολ με τον Μπέλινγκχαμ, αλλά αυτό έπρεπε να βοηθήσει κι όχι να «υπνωτίσει» την Αγγλία, γιατί πολύ απλά αυτό που είδαμε μετά το 1-0 ήταν μια ομάδα που έμοιαζε ικανοποιημένη με το ένα γκολ και δεν έψαξε το δεύτερο για να «κλειδώσει» το παιχνίδι.

Οι Σέρβοι απ’ την άλλη πλευρά «φοβήθηκαν» περισσότερο απ’ ότι έπρεπε το ματς αλλά αυτό άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Άλλη ομάδα η Σερβία στο δεύτερο

Ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς προφανώς ζήτησε από τους παίκτες του στο ημίχρονο να κερδίσουν μέτρα στο γήπεδο για να πιέσουν την αμυντική γραμμή των Άγγλων, που ούτως ή άλλως έδειχνε να έχει προβλήματα.

Οι Σέρβοι επέλεξαν να «χτυπήσουν» την δεξιά πλευρά άμυνας των Άγγλων και ο Μλαντένοβιτς προκάλεσε πολλά προβλήματα στα «λιοντάρια» με τα ανεβάσματα που έκανε.

Προσπάθησε η Σερβία και είναι γεγονός πως βελτίωσε πολύ την εικόνα της, σε αντίθεση με την Αγγλία που παρέμεινε… υπνωτισμένη. Πάλεψαν πολύ οι Σέρβοι στο δεύτερο μέρος και η αλήθεια είναι ότι άξιζαν ένα γκολ, άξιζαν να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δεν τα κατάφεραν αλλά έδειξαν καλά στοιχεία απέναντι σ’ ένα απ’ τα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου κι αυτό λέει πολλά. Σε ότι αφορά την εικόνα της Αγγλίας στο δεύτερο μέρος, μόνο απογοητευτική μπορεί να χαρακτηριστεί. Μια ομάδα χωρίς αρχή και τέλος, χωρίς τρεξίματα και με πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν.

Δεν υπάρχει κάτι καλό, με εξαίρεση την κεφαλιά του Κέιν στο δοκάρι στο 77′,  για να εστιάσει κάποιος στο παιχνίδι της Αγγλίας στο δεύτερο μέρος κι αυτό φανερώνει πολλά.

Μια φάση όλη κι όλη στο δεύτερο μέρος από τους Άγγλους κι αυτό ήταν, αλλά έτσι δεν είναι εύκολο να πάρει μια ομάδα το Euro.

Το τι θα καταφέρει στην συνέχεια είναι άλλη υπόθεση, αυτό όμως που είδαμε απόψε κόντρα στην Σερβία ήταν ομάδα χωρίς ταυτότητα.