Καλά καλά δεν έχει στεγνώσει η σαμπάνια που χύθηκε στο παρκέ του κλειστού των Ανω Λιοσίων πριν από ένα μήνα όταν ο Μίλωνας νικώντας στον ημιτελικό του φάιναλ φορ της Elite League τον Πανιώνιο εξασφάλιζε την άνοδο στην Basket League.

Μια άνοδος που αποδεδειγμένα πλέον οδηγεί σε υποβιβασμό εάν δεν μπορεί αυτός που την πήρε να υποστηρίξει το σενάριο και ο Μίλωνας πέφτει στη Β’ εθνική αντί να επιστρέψει στα μεγάλα σαλόνια.

Πριν από ένα χρόνο ο ιστορικός Τρίτωνας εξασφάλιζε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία και πάλι μετά από 44 χρόνια (!) επικρατώντας σε ένα συγκλονιστικό ημιτελικό του Ψυχικού. Τελικά δεν έπαιξε πουθενά !

“Στις 27 Μαΐου 2023 γράφτηκε η πιο χρυσή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας του Αθλητικού Ομίλου Τρίτων, αφού με τη νίκη μας στον ημιτελικό του final four της νεοσύστατης Elite League, η ομάδα μας κέρδιζε το ένα από τα δύο εισιτήρια για την φετινή Basket League με όλο το ελληνικό μπάσκετ να ξαναμιλάει για τον ιστορικό Τρίτωνα, στη σεζόν των 80ων γενεθλίων του!

Η μάχη να παίξουμε στην Basket League δόθηκε, αλλά δυστυχώς χάθηκε. Η ανδρική ομάδα φέτος δε θα αγωνιστεί πουθενά, και τη σεζόν 2024-2025 θα έχει εκ νέου δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής παραμένοντας στις Εθνικές κατηγορίες.

Ίσως αυτή να είναι και η πρώτη μάχη που χάθηκε μετά από 12 χρόνια με αυτή την ανακοίνωση να γράφεται με λύπη, κυρίως όμως να γράφεται με τεράστια περηφάνια για όσα έχουμε πετύχει αυτά τα 12 χρόνια κόντρα σε Θεούς και δαίμονες» ανάφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ιστορικού σωματείου που δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει τους πόρους (αλλά και το γήπεδο) για να επανέλθει στην μεγάλη κατηγορία.

Δεδομένου ότι είχαν εκπνεύσει και οι προθεσμίες για να δηλώσει συμμετοχή σε άλλη κατηγορία έπρεπε να παίξει στα τοπικά. Στον Τρίτωνα αποφάσισαν να μείνουν εκτός μια σεζόν και τώρα θα μπουν στη Β’ εθνική.

Εκεί που θα συναντήσουν και το Μίλωνα ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Elite League και αντί να ανέβει κατηγορία έπεσε μία !

Ο οποίος περίμενε από το 2001 να επιστρέψει στη Basket League, αλλά στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη μόλις 1 ψήφος ήταν υπέρ της σύστασης ΚΑΕ και συμμετοχής στην Α1 και 54 για να πάει η ομάδα στη National League 1 (Β’ Εθνική), αφού είχε ήδη χάσει τη διορία δήλωσης συμμετοχής στην Elite League (5/6) , ενώ πρόλαβε στο όριο αυτή της National League 1 (17/6).

Πριν από μια διετία ήταν το Ψυχικό η μία από τις δύο ομάδες που είχε εξασφαλίσει την άνοδο στην Α1 αλλά και πάλι δεν μπόρεσαν να υποστηρίξουν αυτή την άνοδο απλά πρόλαβαν τις προθεσμίες και συμμετείχαν τελικά και πάλι στην Elite League γλυτώνοντας τον υποβιβασμό.

Η πολύ υψηλή εγγυητική επιστολή 350.000 ευρώ που πρέπει να καταθέσουν σε συνδυασμό με το θέμα του γηπέδου που έχουν σχεδόν όλες οι ομάδες που ανεβαίνουν από την Α2 όπως αποδεικνύεται ανάβει σε κάποιες «κόκκινο» για την άνοδο και αντίθετα υποβιβάζονται κιόλας !