Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ένα γκολ που θα… ζήλευε κι ο Χάτζι

Ένα γκολ που θα… ζήλευε κι ο Χάτζι

Το γκολ του Στάντσιου ήταν πίνακας... ζωγραφικής που θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει την υπογραφή του θρύλου της Ρουμανίας

Η Εθνική ομάδα της Ρουμανίας έκανε ένα σημαντικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς με τη νίκη που πέτυχε επί της Ουκρανίας κατέκτησε τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Οι Ρουμάνοι έδειξαν με την απόδοσή τους πως είναι μια ομάδα που στηρίζεται στα καλά τρεξίματα που έχει αλλά και στην ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας.

Και ήταν προφανές στο παιχνίδι πως οι Ουκρανοί αδυνατούσαν ν’ ανταποκριθούν στα «θέματα που έβαλαν στο τραπέζι» οι Ρουμάνοι.

Η κυριαρχία της ομάδας του Ιορντανέσου ήταν καθολική και αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η Ρουμανία έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο προσφέροντας θέαμα.

Πάμε όμως να δούμε και κάποια επιμέρους στοιχεία της αναμέτρησης, όπως για παράδειγμα τα δύο πρώτα γκολ των νικητών και ειδικά το 1-0, το οποίο πέτυχε ο Στάντσιου.

Ήταν ένα γκολ το οποίο θα ζήλευε ακόμα και ο τεράστιος Γκεόργκε Χάτζι, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του ρουμάνικου ποδοσφαίρου.

Ο θρύλος της Εθνικής Ρουμανίας χάρισε απίστευτες στιγμές «ζωγραφίζοντας» με το αριστερό του πόδι, αλλά και ο «κεραυνός» που εξαπέλυσε ο Στάντσιου (με το δεξί) στέλνοντας την μπάλα στο «παραθυράκι» του Λούνιν, ήταν χάρμα ιδέσθαι.

Μια γκολάρα που άνοιξε τον δρόμο για την εύκολη και πανάξια επικράτηση των Ρουμάνων απέναντι στους Ουκρανούς.

Ήταν τέτοια άλλωστε η αυτοπεποίθηση των παικτών της Ρουμανίας, που απείλησαν την εστία των Ουκρανών ακόμα και με απ’ ευθείας εκτελέσεις κόρνερ κι αυτό λέει πολλά.

Θα πρέπει εδώ επίσης να σημειωθεί ότι η Ρουμανία σούταρε κατά «ριπάς» προς την εστία του Λούνιν, ακόμα κι όταν παίκτης της βρίσκονταν αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το δεύτερο γκολ που πέτυχε στο σημερινό παιχνίδι η ρουμάνικη ομάδα, καθώς ο Μάριν ήταν πολλά μέτρα εκτός περιοχής, αλλά όταν είδε την μπάλα να έρχεται… στρωμένη στο πόδι του, δεν το πολυσκέφτηκε.

Οι Ρουμάνοι «καθάρισαν» το παιχνίδι πολύ εύκολα και από την στιγμή που έκαναν το 2-0 στο 53’, ήταν εμφανές πως δεν θα είχαν πρόβλημα.

Η Ουκρανία εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και δεν μπόρεσε να σταθεί στο ματς, εμφανίζοντας πολλές και «χτυπητές» αδυναμίες, ειδικά στα μετόπισθεν.

Μετά την μεγάλη νίκη της Ρουμανίας και μάλιστα με το εντυπωσιακό 3-0, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ομάδα του Ιορτανέσκου κάνει όνειρα για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, δείχνοντας ότι διαθέτει ομάδα με μεγάλες δυνατότητες, ενώ οι Ουκρανοί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση.

Όχι μόνο γιατί ηττήθηκαν στην πρεμιέρα τους στο Euro αλλά κυρίως λόγω της αγωνιστικής εικόνας που παρουσίασαν και η οποία ήταν προβληματική. Ο Σεργκέι Ρεμπρόφ καλείται λοιπόν να λύσει πολλά προβλήματα ενόψει των δύο επόμενων αγώνων της ομάδας του στον όμιλο.

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024