Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Σερβία: Όταν ο Στόϊκοβιτς έκανε αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν!

Σερβία: Όταν ο Στόϊκοβιτς έκανε αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν!

Ο προπονητής της Σερβίας έκανε στον Ντούσαν Τάντιτς αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν...

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η Σερβία αγωνίστηκε χωρίς τον Ντούσαν Τάντιτς στη βασική της ενδεκάδα και στην πρεμιέρα της απέναντι στην Αγγλία σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ας συμφωνήσουμε, αρχικά, στο ακόλουθο: ο Σέρβος μπαλαντέρ βρίσκεται πλέον στα 36 του χρόνια, πιθανώς δεν κάνει με την ίδια επιτυχία όσα έκανε λίγο νεότερος, παραμένει όμως καταλυτικός στο παιχνίδι της εθνικής ομάδας της πατρίδας του και άλλωστε έχοντας αγωνιστεί στην Πρέμιερ Λιγκ (Σαουθάμπτον) , στην Ολλανδία (Αγιαξ) και την Τουρκία (Φενέρ), μάλλον δεν στερείται εμπειρίας.

Η Σερβία, ένα σύνολο με δυνατότητες αλλά απέναντι στα Τρία Λιοντάρια έβγαλε κάτι που παρέπεμπε σε «…πολύ λάδι αλλά από τηγανίτα τίποτα»! Με απλά λόγια, δεν υπήρχε αυτή η τελική πάσα, η ασίστ που θα μπορούσε να βγάλει κυρίως ο πολύπειρος Τάντιτς.

Δεν έκρυψε, αργότερα, ο παίκτης τη δυσαρέσκειά του. Υποστήριξε πως είναι ο καλύτερος παίκτης της ομάδας και θα έπρεπε να είναι βασικός. Πάντα οι μεγάλες διοργανώσεις κρύβουν ιστορίες, ενίοτε και αντιθέσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές.

Ισως και παράπονα που βγαίνουν στην επιφάνεια γιατί ορισμένοι δεν θέλουν να κρύψουν κάτω από το χαλί το πρόβλημα και ο Τάντιτς εξέφρασε την πικρία του για τις αποφάσεις του Ντράγκαν Στόϊκοβιτς. Τι είχε στο νου ο προπονητής; Πως όταν θα έριχνε στη μάχη τον μέσο, οι αντίπαλοι θα ήταν κουρασμένοι και εκείνος ξεκούραστος.

Θα εκμεταλλευόταν τη στιγμή. Αλλά έκανε αυτό που δεν ήθελε να του κάνουν ο καλός Στοϊκοβιτς. Τον θυμάστε, αλήθεια, ως παίκτη; Ενας εκ των κορυφαίων κεντρικών μέσων στο ποδόσφαιρο της Γιουγκοσλαβίας, με ηγετικό στυλ και ξεχωριστές ικανότητες όπως και παρουσία σε Γαλλία (Μαρσέιγ) και Ιταλία (Ελλάς Βερόνα).

Αν δεν είχε τραυματισμούς, ασφαλώς θα πήγαινε ακόμη ψηλότερα και δεν θα κατέληγε να δίνει παραστάσεις στην όχι σε τοπ επίπεδο Ιαπωνία. Με θαυμάσια παρουσία και μπαλαντέρ της εθνικής στα ραντεβού των δεκαετιών του ’80 και του ‘90, ακόμη και αν δεν μάρκαρε τόσο πολύ και το τρέξιμο δεν ήταν το φόρτε του, ήθελε πάντα να εκκινεί στην ενδεκάδα. Αν δε κάποιος αποφάσιζε διαφορετικά «ποιος είδε τον Ντράγκαν και δεν τον φοβήθηκε». Αλλά ως προπονητής ο Στόικοβιτς λειτουργεί με σκεπτικό άλλο. Πληγώνει το νυν δεκάρι της εθνικής Σερβίας.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024