Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωπαϊκή Ένωση: Ξανά υποψήφια πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - «Παζάρι» για τις θέσεις κλειδιά στην ΕΕ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ξανά υποψήφια πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – «Παζάρι» για τις θέσεις κλειδιά στην ΕΕ

«Οι δυνάμεις που είναι υπέρ της Ευρώπης, μπορούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται τα επόμενα χρόνια σε μία απαιτητική νομοθετική περίοδο», τόνισε η Ρομπέρτα Μέτσολα

Την υποψηφιότητά της για την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέβαλε η Ρομπέρτα Μέτσολα, όπως ανέφερε προσερχόμενη στο άτυπο ευρωπαϊκό συμβούλιο.

Ερωτηθείσα εάν πιστεύει ότι θα υπάρξει πολιτική συμφωνία σήμερα για τις κορυφαίες ευρωπαϊκές θέσεις, η Ρομπέρτα Μέτσολα εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει.

«H δημοκρατία είναι πολύ ζωντανή. Φαίνεται ότι οι δυνάμεις που είναι υπέρ της Ευρώπης, μπορούν να συνεχίσουν να συνεργάζονται τα επόμενα χρόνια σε μία απαιτητική νομοθετική περίοδο», επισήμανε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι τα αιτήματα και τα αποτελέσματα του κοινοβουλίου πρέπει να ληφθούν υπόψη για την εκλογή προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «και μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η πλειοψηφία των πολιτικών ομάδων στο ΕΚ στηρίζουν τη διαδικασία του επικεφαλής υποψηφίου», όπως προσέθεσε.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα ακούγεται ότι θα επανεκλεγεί πρόεδρος του Ευρωπαικού κοινοβουλίου

Πολιτική συμφωνία για τα ευρωπαϊκά αξιώματα

Το απόγευμα στις 18:00 (19:00 ώρα Ελλάδας) ξεκίνησε η συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών, με σκοπό την πρώτη αποτίμηση των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό θα εκτυλιχθεί η πρώτη συζήτηση για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία αξιώματα της ΕΕ.

Αν δεν επισφραγιστεί η τελική συμφωνία απόψε, η αμέσως επόμενη ημερομηνία είναι η επίσημη σύνοδος κορυφής στις 27 Ιουνίου.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν να έχει «κλειδώσει» για δεύτερη θητεία στην Κομισιόν, ο Πορτογάλος Αντόνιο Κόστα, από τους Σοσιαλδημοκράτες να είναι ο επικρατέστερος υποψήφιος για την προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στη θέση του Σαρλ Μισέλ, ενώ φαβορί για τη θέση της Ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ είναι η Εσθονή πρωθυπουργός, Κάγια Κάλλας.

Αν δεν επισφραγιστεί η τελική συμφωνία στο αποψινό δείπνο των ηγετών, η αμέσως επόμενη ημερομηνία είναι η επίσημη σύνοδος κορυφής στις 27 Ιουνίου.

Sports in

Ο Γιαννακόπουλος προανήγγειλε επέκταση του Αταμάν (pic)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με ανάρτησή του στα social media άφησε να εννοηθεί πως ο Εργκίν Αταμάν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024