Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Απόστολος Λύτρας - Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 37χρονη σύζυγός του που έζησε τον εφιάλτη

Απόστολος Λύτρας – Σοφία Πολυζωγοπούλου: Ποια είναι η 37χρονη σύζυγός του που έζησε τον εφιάλτη

Μάχιμη δικηγόρος, νομική σύμβουλος στη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών, μητέρα ενός 9χρονου κοριτσιού και θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Σοφία Πολυζωγοπούλου και Απόστολος Λύτρας, ένα ζευγάρι αξιοζήλευτο, προτού έρθει στο «φως» της δημοσιότητας η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού της 37χρονης από τον γνωστό ποινικολόγο.

Η 37χρονη Σοφία έζησε τον απόλυτο εφιάλτη στα χέρια του συζύγου της, που άλλοτε κρατούσε με αγάπη και θαυμασμό, όσο παραχωρούσαν κοινές συνεντεύξεις.

«Ο Απόστολος είναι ένας άνθρωπος ευφυής, ευαίσθητος. Εξαιρετικός σύζυγος, καλός μπαμπάς».

Κανείς δεν περίμενε πως ο πιο κοντινός της άνθρωπος, στον οποίον πέρσι του ευχόταν χρόνια πολλά στη γιορτή του πατέρα, ήταν ικανός να της καταφέρει χτυπήματα και κατάγματα σε κεφάλι, μύτη, στόμα και χέρι.

«Τον παρακαλούσα να με πάει στο νοσοκομείο και δεν ανταποκρινόταν» είπε στη συγκλονιστική κατάθεσή της

«Τον παρακαλούσα να με πάει σε κάποιο νοσοκομείο και δεν ανταποκρινόταν, παρότι του έλεγα ότι θα πεθάνω γιατί αιμορραγούσα πάρα πολύ! Ακόμα και τα ρούχα μου είχαν γεμίσει αίματα».

Έζησε αυτό που όλα αυτά τα χρόνια πολεμούσε. Αυτή η γυναίκα που γνωρίζει τον νόμο απ’ έξω και ανακατωτά, χειρίζεται καθημερινά υποθέσεις έμφυλης βίας και προτρέπει τις πελάτισσες της να καταγγείλουν τον δυνάστη τους, βρέθηκε στα επείγοντα ενός νοσοκομείου γεμάτη αίματα. Μόνη, σοκαρισμένη και τρομαγμένη.

«Έπεσε από τις σκάλες» ήταν η πρώτη εκδοχή που άκουσαν οι γιατροί και σε αυτή την υπόθεση κακοποίησης.

Τα σοκαριστικά ευρήματα του γιατρού που την εξέτασε

«Φέρει εκδορές, κατάγματα, εκχυμώσεις (racoon eyes), αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της. Σε ερώτηση μου ποιος άνθρωπος την χτύπησε κι αν είναι ο ίδιος που την είχε φέρει στα επείγοντα, εκείνη μου απάντησε καταφατικά», αναφέρει ο γιατρός που εξέτασε την κα. Πολυζωγοπούλου.

Με την ίδια να λέει στην κατάθεσή της: «Με πήρε κατευθείαν ο γιατρός στο εξεταστήριο μόνη μου και δεν επέτρεψε στον σύζυγό μου να μπει. Μαζί ήρθε και μια νοσοκόμα. Μόλις με πλησίασε η νοσοκόμα της είπα αμέσως ότι με έχει χτυπήσει ο άνδρας μου. Ότι φοβάμαι και τον ίδιο και το είπα και στον γιατρό. Μου είπαν ότι θα ειδοποιήσουν την αστυνομία όπως κι έκαναν».

«Όχι στη βία κατά των γυναικών», «Δεν είσαι (η) μόνη», «Δεν κλείνουμε τα μάτια στη βία κατά των γυναικών» έγραφε κατά καιρούς στα σόσιαλ μίντια η 37χρονη δικηγόρος που μεγαλώνει κι ένα 9χρονο κορίτσι.

Ο Απόστολος Λύτρας σε παλαιότερη δήλωσή του είχε πει: «Αυτό που θαυμάζω είναι πως τα κάνει όλα. Εν ολίγοις ό,τι κάνει μια σκληρά εργαζόμενη μητέρα σήμερα».

Ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου – Οι σπουδές, η δικηγορία και η γνωριμία με τον Λύτρα

Με καταγωγή από την Αμαλιάδα, σπούδασε νομική στην Αθήνα, έκανε μεταπτυχιακό στο Ποινικό Δίκαιο και αμέσως ρίχτηκε στην μάχη της δικηγορίας.

Το 2015 παντρεύτηκε τον γνωστό ποινικολόγο Απόστολο Λύτρα με τον οποίον έχουν αποκτήσει και μια κόρη.

Η δικηγορία και η οικογένεια της είναι η ζωή της ωστόσο τον περασμένο Οκτώβριο δοκίμασε τις δυνάμεις της και στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι μπορώ να εισφέρω στην πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και αγαπώ, την Αμαλιάδα. Είμαι εδώ γιατί μπορώ και θέλω παλέψω για τον τόπο μου».

Για σχεδόν μια δεκαετία εργαζόταν στο γραφείο του Απόστολου Λύτρα αναλαμβάνοντας πολύκροτες υποθέσεις, όπως την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Τον μυστηριώδη θάνατο του ηθοποιού Στράτου Βαλσαμίδη που εκ των υστέρων αποδείχθηκε δολοφονία.

Ενώ πριν 7 ημέρες ακριβώς η Σοφία Πολυζωγοπούλου εκπροσωπούσε στο δικαστήριο γνωστό σκηνοθέτη που κρίθηκε ομόφωνα αθώος και απαλλάχθηκε από την κατηγορία του βιασμού ηθοποιού.

Ενώ ήταν γνωστό ότι συνεργαζόταν στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με τον Απόστολο Λύτρα, στο Facebook φαίνεται πλέον πως δουλεύει σε δικό της γραφείο.

Όθων Παπαδόπουλος για την υπόθεση Λύτρα: «Έχω νομικές επιφυλάξεις για την κατηγορία»

Ο δικηγόρος, Όθων Παπαδόπουλος, μίλησε στο LIVE NEWS για την υπόθεση του Απόστολου Λύτρα.

«Όταν μία παράβαση είναι πλημμέλημα δεν σημαίνει πως είναι ασήμαντη. Έχω νομικές επιφυλάξεις για την κατηγορία. Από τα στοιχεία προκύπτει επικίνδυνη σωματική βλάβη και όχι βαριάς σκοπούμενης. Μπορεί να αποτελέσει αφορμή για περαιτέρω αυστηροποίηση των ποινών».

Οι κοινές συνεντεύξεις

Και οι δύο πετυχημένοι δικηγόροι, γονείς ενός 9χρονου κοριτσιού. Άνοιγαν το σπίτι τους πριν δύο χρόνια στην κάμερα του MEGA και αποκάλυπταν τα μυστικά ενός πετυχημένου γάμου.

Κανείς δεν περίμενε την κατάληξη που θα είχε αυτή η φαινομενικά ειδυλλιακή σχέση. Από τις δηλώσεις λατρείας φτάσαμε στο σημείο ο Απόστολος Λύτρας ενώπιον της ανακρίτριας να ομολογεί τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του που έφτασε στο νοσοκομείο με κατάγματα και μώλωπες στο πρόσωπο.

«Ο Απόστολος είναι ένας άνθρωπος ευφυής, ευαίσθητος. Εξαιρετικός σύζυγος, καλός μπαμπάς», λέει η σύζυγός του με εκείνο να σχολιάζει: «Τι θα μπορούσε να πει; Ότι είμαι εγωιστής, ότι εκνευρίζομαι εύκολα;».


Σε άλλη κοινή τους συνέντευξη ο Απόστολος Λύτρας μίλησε για τη γνωριμία τους. Σε αυτό το σπίτι υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος είπε και συνέχισε:

«Πράγματι υπάρχει. Γνωριστήκαμε μέσω της δουλειάς μας. Από εκεί και μετά έχουμε κατανόηση ο ένας για τον άλλον και προσπαθούμε να μην φέρνουμε σπίτι τα προβλήματα της δουλειάς μας».

«Όταν τσακωνόμαστε…»

«Σε μια διαφωνία κερδίζει πάντα η Σοφία και οι κόρες μου» δήλωσε συμπληρώνοντας πως οι απόψεις του πολλές φορές είναι πιο συντηρητικές από εκείνες της συντρόφου του, απαντώντας στην ερώτηση τα μυστικά ενός πετυχημένου γάμου είπε η σύζυγός του «σεβασμός, αγάπη και κατανόηση».

«Όταν τσακωνόμαστε δεν κάνει κάποιος το πρώτο βήμα, το λύνουμε, μπορεί να μας πάρει χρόνο αλλά το λύνουμε», σχολίασε η Σοφία Πολυζωγοπούλου. Με τον γνωστό ποινικολόγο να συμπληρώνει: «Αν παρ’ όλα αυτά δεν το λύσουμε το κάνει η Σοφία».

Ο Απόστολος Λύτρας έγινε ζευγάρι με την Σοφία Πολυζωγοπούλου και απέκτησαν μια κόρη που σήμερα είναι 9 ετών. Είναι ο δεύτερος γάμος του γνωστού ποινικολόγου, που συνολικά έχει τρεις κόρες. «Μέχρι και την ημέρα που παντρευόμουν, είχα πολύ άγχος για το πως θα το αντιμετωπίσουν οι κόρες μου».

Η σχέση με τα παιδιά

Σε συνέντευξη του στο ΟΚ! είχε μάλιστα μοιραστεί τις αγωνίες που είχε και εξακολουθεί να έχει ως πατέρας τριών κοριτσιών.

«Έχω άγχος κυρίως για τις μεγάλες, που είναι πλέον σε ηλικία που βγαίνουν και μόνες τους. Όλα αυτά τα κλασικά που έλεγαν πάντα οι γονείς τα λέω κι εγώ: ότι δεν πρέπει να μπαίνουν στο αυτοκίνητο κάποιου που δεν ξέρουν ή που έχει πιει. Αυτά τα κλασικά εικονογραφημένα».

Η κυρία Πολυζωγοπούλου από την πλευρά της, είχε μιλήσει τόσο για τη εξαιρετική σχέση που έχει με τα παιδιά του από τον πρώτο γάμο όσο και για την συνύπαρξη δύο δικηγόρων μέσα στο ίδιο σπίτι. Όταν διαφωνούμε σε κάτι, μη λέμε ψέματα, βγαίνει ο δικηγόρος από μέσα μας είχε πει πίσω στο 2022.

Τα σόσιαλ μίντια του ζευγαριού είναι γεμάτα από κοινές τους φωτογραφίες. Λάτρευαν τις βόλτες με το σκάφος. Μαζί με τον καρπό του έρωτα τους, την 9χρονη κόρη της «όργωναν» το Αιγαίο απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα. Η Μύκονος ήταν ένας από τους αγαπημένους προορισμούς τους τον οποίον άλλωστε επισκέφτηκαν φέτος το Πάσχα.

Το γνωστό ζευγάρι λάτρευε και τα ταξίδια στο εξωτερικό. Από Κωνσταντινούπολη, Ντουμπάι και Παρίσι μέχρι Σαίντ Τροπέ. Όποτε ξέκλεβαν λίγο χρόνο από τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις ταξίδευαν πολύ είτε οι δύο τους είτε μαζί με τα παιδιά τους.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η σχέση τους έγινε πρωτοσέλιδο σε περιοδικά με τον γνωστό ποινικολόγο να ανοίγει το σπίτι του, να συστήνει την πανέμορφη σύζυγο και τις τρεις κόρες του.

Μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι η κ. Πολυζωγοπούλου με καταγωγή από την Αμαλιάδα έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εξάλειψη της βίας σε βάρος των γυναικών ενώ είναι νομικός σύμβουλος στην στέγη κακοποιημένων γυναικών.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024