Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύλληψης του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

Το βίντεο που παρουσιάζει το in είναι από κάμερα ασφαλείας στους Αμπελόκηπους δίπλα από την ιδιωτική κλινική που πήγε την σύζυγό του αιμόφυρτη μετά τον ξυλοδαρμό για τις πρώτες βοήθειες.

Συνοδεία αστυνομικών

Στο πλάνο που έχει καταγραφεί στις 02.24 τα ξημερώματα από την κάμερα φαίνεται ο Απόστολος Λύτρας με το άσπρο πουκάμισο να περπατά μπροστά, δίπλα του μια γυναίκα, που φέρεται να είναι η μεγάλη του κόρη και πίσω τους τους ένας αστυνομικούς. Σε απόσταση αναπνοής τους ακολουθεί ένα περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. με χαμηλή ταχύτητα.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Λύτρας κατευθυνόταν στο αυτοκίνητό του προκειμένου να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα. Ωστόσο πριν μπει στο δικό του αυτοκίνητο, οι αστυνομικοί τον συλλαμβάνουν επί τόπου, τον βάζουν μέσα στο περιπολικό και με αυτό οδηγείται στο Αστυνομικό Τμήμα.

Το χρονικό

Ο Απόστολος Λύτρας μετέφερε τη σύζυγό του στην ιδιωτική κλινική στους Αμπελόκηπους περίπου στη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Μία ώρα αργότερα και αφού ο γιατρός και η νοσηλεύτρια έχουν αντιληφθεί ότι τα τραύματα που φέρει η γυναίκα δεν προέρχονται από πτώση αλλά είναι χτυπήματα από ανθρώπινο χέρι, καλούν την αστυνομία.

Περίπου στις 2 μετά τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο φτάνει περιπολικό και στις 2.24 ο Απόστολος Λύτρας  συνοδεία αστυνομικών καλείται να πάει στο αστυνομικό τμήμα. Από εκείνη τη στιγμή ουσιαστικά έχει συλληφθεί.

Προσποιήθηκε ότι φορούσε χειροπέδες

Την ίδια ώρα συζήτηση έχει προκληθεί γύρω από το «θέατρο» που έπαιξε ο κατηγορούμενος για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του, Απόστολος Λύτρας, κατά την μεταγωγή του στα δικαστήρια, χθες Δευτέρα (17/06).

Συγκεκριμένα όπως φαίνεται στα πλάνα που είδαν το φως της δημοσιότητας παριστάνει ότι φοράει χειροπέδες καλύπτοντας τα χέρια του με ένα σακάκι.

Όμως, όταν φτάνει στην πόρτα των δικαστηρίων, αφήνει κάτω τα χέρια του και φαίνεται ξεκάθαρα ότι χειροπέδες δεν υπάρχουν.

Δημογλίδου: «Οι χειροπέδες αφαιρέθηκαν μόλις έφθασε στα δικαστήρια»

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στο Live News ανέφερε ότι η ελληνική αστυνομία καθημερινά έρχεται αντιμέτωπη με τέτοια περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικά για τις χειροπέδες που δεν υπήρχαν στα χέρια του Απόστολου Λύτρα κατά την μεταφορά στον ανακριτή και στον εισαγγελέα δήλωσε η κα Δημογλίδου:

«Το πώς γίνεται η μεταγωγή ενός κρατουμένου υπάρχουν εσωτερικοί κανονισμοί στην ελληνική αστυνομία οι οποίοι τηρούνται από τους ανθρώπους που κάνουν την μεταγωγή για την δική τους την ασφάλεια. Εδώ, ο άνθρωπος αυτός έφυγε από τμήμα με χειροπέδες κανονικά και πριν μπουν μέσα στο κτίριο αφαιρέθηκαν οι χειροπέδες».

Παράλληλα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ σχολιάζοντας το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του Απόστολου Λύτρα και σε αυτό φαίνεται ο ποινικολόγος να μην φοράει χειροπέδες ανέφερε ότι ήταν σε φάση προσαγωγής για την προανάκρισή του και «νομίζω δεν θα ήταν καλή εικόνα και για το παιδί του να δει έναν άνθρωπο να μεταφέρεται με χειροπέδες στο αστυνομικό τμήμα».