Apple: Καταργούνται οι πωλήσεις «βερεσέ» με το Pay Later
Η Apple είπε ότι θα προσφέρει μια νέα υπηρεσία δανείου με δόσεις μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών
- Γιατί η Βραζιλία έχει μεγάλη οικονομία αλλά απαίσιες αγορές
- «Είναι άρρωστος και διεστραμμένος, όσα μου έκανε δεν τα είχα διανοηθεί» - Σοκάρει η 35χρονη για τον αστυνομικό
- «Πιο κοντά από ποτέ» βρίσκεται μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, σύμφωνα με την Χαμάς
- Διαρρήκτες «άδειαζαν» το εργαστήριο του γλύπτη Γεώργιου Λάππα στη Νέα Ιωνία
Την απόφασή της να αποσύρει το Apple Pay Later, την υπηρεσία «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ μόλις πέρυσι, ανακοίνωσε η Apple.
Ο τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι στρέφεται σε μια νέα υπηρεσία δανείου με δόσεις που προσφέρεται μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τρίτων.
«Με την εισαγωγή αυτής της νέας παγκόσμιας προσφοράς δανείου με δόσεις, δεν θα προσφέρουμε πλέον το Apple Pay Later στις ΗΠΑ», δήλωσε η Apple. Οι χρήστες με ανοιχτά δάνεια μέσω της Apple Pay Later θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες, αλλά δεν θα παρέχονται νέα δάνεια.
Η Goldman Sachs είναι ο κύριος τραπεζικός συνεργάτης της εταιρείας από την κυκλοφορία της Apple Card το 2019
Η Apple ανακοίνωσε την προσφορά της Buy Now, Pay Later το 2022, κάτι που αντιπροσώπευε μια σημαντική εισβολή στις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες, με την εταιρεία τεχνολογίας να χορηγεί βραχυπρόθεσμα δάνεια μόνη της αντί να συνεργάζεται με μια τράπεζα.
Έτσι έδωσε την ευκαιρία στους χρήστες να πληρώσουν για ηλεκτρονικά αγαθά και υπηρεσίες εντός εφαρμογής σε τέσσερις καταβολές που κατανέμονται σε έξι εβδομάδες, με τα δάνεια μηδενικού επιτοκίου να προσφέρονται μέσω μιας εξ ολοκλήρου θυγατρικής, της Apple Financing. Η κίνηση θεωρήθηκε ως πρόκληση για τους κατεστημένους φορείς του BNPL όπως η Klarna και η Affirm. Η πρόσβαση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023.
Στον αέρια η συνεργασία της Apple με την Goldman
Η Goldman Sachs είναι ο κύριος τραπεζικός συνεργάτης της εταιρείας από την κυκλοφορία της Apple Card το 2019 και διευκολύνει την πρόσβαση της Apple στο δίκτυο της Mastercard. Ωστόσο, ο τεχνολογικός όμιλος βρίσκεται στη διαδικασία λύσης της συνεργασίας, η οποία στηρίζει επίσης τις προσφορές του λογαριασμού ταμιευτηρίου και πιστωτικών καρτών.
Η Apple μπήκε στο BNPL σε μια εποχή που τα επιτόκια των ΗΠΑ ήταν χαμηλά και οι καταναλωτές συνέρρεαν σε δάνεια χαμηλών προμηθειών για να χρηματοδοτήσουν τις αγορές τους. Ωστόσο, ο κλάδος δέχτηκε πιέσεις καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν. Η χρηματιστηριακή αξία της Affirm, ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους BNPL, έχει πέσει από το ανώτατο όριο των περίπου 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 σε περίπου 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.
Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την περασμένη εβδομάδα, η Apple είπε ότι η λειτουργία δανείου με δόσεις θα κυκλοφορήσει αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις τράπεζες HSBC και Monzo. Στις ΗΠΑ θα είναι διαθέσιμο για χρήστες των Citi και Synchrony, καθώς και για δανειστές που χρησιμοποιούν τον πάροχο λογισμικού Fiserv.
Οι χρήστες των ΗΠΑ «θα μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για δάνεια απευθείας μέσω του Affirm όταν κάνουν check out με το Apple Pay», είχε η εταιρεία.
Ο αναλυτής της JPMorgan, Reginald Smith, έγραψε σε σημείωμα την περασμένη εβδομάδα ότι η συνεργασία με την Affirm θα βοηθούσε την Apple να επεκτείνει την προσφορά της σε μακροπρόθεσμα δάνεια με δόσεις, με την υπηρεσία να αναμένεται να κυκλοφορήσει με την επόμενη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος των iPhone τον Σεπτέμβριο.
Πηγή: OT.gr
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις