Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Apple: Καταργούνται οι πωλήσεις «βερεσέ» με το Pay Later

Apple: Καταργούνται οι πωλήσεις «βερεσέ» με το Pay Later

Η Apple είπε ότι θα προσφέρει μια νέα υπηρεσία δανείου με δόσεις μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών

Την απόφασή της να αποσύρει το Apple Pay Later, την υπηρεσία «αγοράστε τώρα, πληρώστε αργότερα» που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ μόλις πέρυσι, ανακοίνωσε η Apple.

Ο τεχνολογικός γίγαντας είπε ότι στρέφεται σε μια νέα υπηρεσία δανείου με δόσεις που προσφέρεται μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών τρίτων.

«Με την εισαγωγή αυτής της νέας παγκόσμιας προσφοράς δανείου με δόσεις, δεν θα προσφέρουμε πλέον το Apple Pay Later στις ΗΠΑ», δήλωσε η Apple. Οι χρήστες με ανοιχτά δάνεια μέσω της Apple Pay Later θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες, αλλά δεν θα παρέχονται νέα δάνεια.

Η Goldman Sachs είναι ο κύριος τραπεζικός συνεργάτης της εταιρείας από την κυκλοφορία της Apple Card το 2019

Η Apple ανακοίνωσε την προσφορά της Buy Now, Pay Later το 2022, κάτι που αντιπροσώπευε μια σημαντική εισβολή στις παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες, με την εταιρεία τεχνολογίας να χορηγεί βραχυπρόθεσμα δάνεια μόνη της αντί να συνεργάζεται με μια τράπεζα.

Έτσι έδωσε την ευκαιρία στους χρήστες να πληρώσουν για ηλεκτρονικά αγαθά και υπηρεσίες εντός εφαρμογής σε τέσσερις καταβολές που κατανέμονται σε έξι εβδομάδες, με τα δάνεια μηδενικού επιτοκίου να προσφέρονται μέσω μιας εξ ολοκλήρου θυγατρικής, της Apple Financing. Η κίνηση θεωρήθηκε ως πρόκληση για τους κατεστημένους φορείς του BNPL όπως η Klarna και η Affirm. Η πρόσβαση ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023.

Στον αέρια η συνεργασία της Apple με την Goldman

Η Goldman Sachs είναι ο κύριος τραπεζικός συνεργάτης της εταιρείας από την κυκλοφορία της Apple Card το 2019 και διευκολύνει την πρόσβαση της Apple στο δίκτυο της Mastercard. Ωστόσο, ο τεχνολογικός όμιλος βρίσκεται στη διαδικασία λύσης της συνεργασίας, η οποία στηρίζει επίσης τις προσφορές του λογαριασμού ταμιευτηρίου και πιστωτικών καρτών.

Η Apple μπήκε στο BNPL σε μια εποχή που τα επιτόκια των ΗΠΑ ήταν χαμηλά και οι καταναλωτές συνέρρεαν σε δάνεια χαμηλών προμηθειών για να χρηματοδοτήσουν τις αγορές τους. Ωστόσο, ο κλάδος δέχτηκε πιέσεις καθώς τα επιτόκια αυξήθηκαν. Η χρηματιστηριακή αξία της Affirm, ενός από τους μεγαλύτερους παρόχους BNPL, έχει πέσει από το ανώτατο όριο των περίπου 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2021 σε περίπου 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την περασμένη εβδομάδα, η Apple είπε ότι η λειτουργία δανείου με δόσεις θα κυκλοφορήσει αρχικά στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις τράπεζες HSBC και Monzo. Στις ΗΠΑ θα είναι διαθέσιμο για χρήστες των Citi και Synchrony, καθώς και για δανειστές που χρησιμοποιούν τον πάροχο λογισμικού Fiserv.

Οι χρήστες των ΗΠΑ «θα μπορούν επίσης να υποβάλουν αίτηση για δάνεια απευθείας μέσω του Affirm όταν κάνουν check out με το Apple Pay», είχε η εταιρεία.

Ο αναλυτής της JPMorgan, Reginald Smith, έγραψε σε σημείωμα την περασμένη εβδομάδα ότι η συνεργασία με την Affirm θα βοηθούσε την Apple να επεκτείνει την προσφορά της σε μακροπρόθεσμα δάνεια με δόσεις, με την υπηρεσία να αναμένεται να κυκλοφορήσει με την επόμενη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος των iPhone τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024