Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Λευτέρης Βογιατζής: Μεγαλο αφιέρωμα από το Φέστιβαλ Αθηνών Επιδαύρου

Λευτέρης Βογιατζής: Μεγαλο αφιέρωμα από το Φέστιβαλ Αθηνών Επιδαύρου

Αφιέρωμα στον αξέχαστο θεατρικό δημιουργό, Λευτέρη Βογιατζή, με αφορμή τα 80 χρόνια από τη γέννησή του.

Η θρυλική Αντιγόνη της Νέας Σκηνής που σκηνοθέτησε ο Λευτέρης Βογιατζής στην Επίδαυρο το 2006, με τον ίδιο στον ρόλο του Κρέοντα και την Αμαλία Μουτούση στον ομώνυμο ρόλο, θα προβληθεί στις 21,22 και 23 Ιουνίου στον Χώρο Δ της Πειραιώς 260.

Πρόκειται για την sold out παράσταση που υμνήθηκε από κοινό και κριτικούς και παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενες χρονιές στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου.

Ειδική προβολή και συζήτηση

Η προβολή που θα παρακολουθήσουμε αποτελεί μαγνητοσκόπηση της παράστασης που επαναλήφθηκε στα Επιδαύρια του 2007. Στις 22 Ιουνίου, θα ακολουθήσει συζήτηση με τη συμμετοχή συντελεστών της παράστασης, οι οποίοι θα μιλήσουν για το ανεξίτηλο ίχνος του ξεχωριστού αυτού καλλιτέχνη στη σύγχρονη ελληνική σκηνή.

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου, η οποία υπήρξε στενή συνεργάτις του.

Στιγμές από τις πρόβες

Ο Λευτέρης Βογιατζής υπηρέτησε το ελληνικό θέατρο για 40 ολόκληρα χρόνια ως ηθοποιός και σκηνοθέτης

Το όνομά του έχει ταυτιστεί με τη διεκδίκηση του απόλυτου, με το πάθος, την αυταπάρνηση. Ήταν ένας ασυμβίβαστος άνθρωπος του θεάτρου, ποιητής της σκηνής και ακούραστος ερευνητής της τέχνης της υποκριτικής, που μετέβαλε ριζικά την οπτική του θεατρικού κοινού αλλά και των πολλών συνεργατών του σε όλη του τη διαδρομή.

Ο Λευτέρης Βογιατζής είχε καταφέρει κάθε θεατρική του παράσταση να είναι ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό γεγονός, πρωτοποριακό, υψηλής αισθητικής και δημιουργίας και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο ελληνικό θεατρικό τοπίο.

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Συντελεστές της παράστασης Αντιγόνη

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου 2007

Μετάφραση Νίκος Παναγιωτόπουλος

Σκηνοθεσία Λευτέρης Βογιατζής

Σκηνικά – Κοστούμια Χλόη Ομπολένσκι

Φωνητικά σχήματα Σπύρος Σακκάς

Κίνηση Ερμής Μαλκότσης

Φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν

Αμαλία Μουτούση (Αντιγόνη), Λευτέρης Βογιατζής (Κρέων), Νίκος Κουρής (Αίμων), Δημήτρης Ήμελλος (Φύλακας), Εύη Σαουλίδου (Ισμήνη)

Χορός Δημήτρης Αγαρτζίδης, Αθανάσιος Βλαβιανός, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Αθανάσιος Δόβρης, Αλεξία Καλτσίκη, Γιάννης Κλίνης, Παναγιώτης Κλίνης, Κωνσταντίνος Κορωναίος, Ειρήνη Κυριαζή, Βέρα Λαρδή, Ευστράτιος Μενουτής, Νικόλαος Παπαγιάννης, Αγλαΐα Παππά, Απόστολος Πελεκάνος, Δημήτρης Σδρόλιας, Αμαλία Τσεκούρα, Μενέλαος Χαζαράκης, Αθανάσιος Χαλκιάς, Χαράλαμπος Χαραλάμπους

Πληροφορίες

Η είσοδος στον Χώρο Δ γίνεται με δελτία τα οποία δίνονται την ημέρα και ώρα της εκδήλωσης με προτεραιότητα από το ταμείο του θεάτρου

 

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024