Οι κόρες του πρίγκιπα Άντριου, του αγαπημένου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ πήραν τον τίτλο της πριγκίπισσας από την βασίλισσα, ενώ τα άλλα εγγόνια που απέκτησε από τα υπόλοιπα παιδιά της -πλην του διαδόχου Καρόλου- δεν πήραν τίτλους, έπειτα από επιθυμία των γονιών τους.

Αν και ο Άντριου επιθυμούσε οι κόρες του να παραμείνουν εργαζόμενα μέλη της βασιλικής οικογένειας αυτό ωστόσο δεν συνέβη. Και ενώ οι δύο πριγκίπισσες εμφανίζονταν κάθε χρόνο στο μπαλκόνι των ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στους εορτασμούς για τα γενέθλια της βασίλισσας, η παράδοση αυτή έλαβε τέλος το 2019, προς μεγάλη απογοήτευση τόσο του Άντριου όσο και των δύο πριγκιπισσών.

Η δημόσια πτώση του πατέρα τους και η απομάκρυνση του από την βασιλική οικογένεια είχε αναμφίβολα επίπτωση στην Βεατρίκη και την Ευγενία.

Το 2022 η βασίλισσα αποφάσισε πως μόνο τα εργαζόμενα μέλη της οικογένειας θα εμφανίζονταν στο μπαλκόνι. Ο βασιλιάς Κάρολος που την διαδέχθηκε είχε επίσης γνωστοποιήσει από καιρό ότι ήθελε να «μικρύνει» τον αριθμό των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Είχε μεσολαβήσει φυσικά το μεγάλο σκάνδαλο με πρωταγωνιστή των Άντριου με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Επστάιν, και τις κατηγορίες για σεξουαλική αποπλάνηση ανήλικης. Η καταστροφική τηλεοπτική του συνέντευξη στο BBC η οποία εξέθεσε την φιλική του σχέση με τον καταδικασμένο για μαστροπεία επιχειρηματία οδήγησε στην παραίτηση του από τα επίσημα καθήκοντά του και την αφαίρεση όλων των αρμοδιοτήτων του.

Η δημόσια πτώση του πατέρα τους και η απομάκρυνση του από την βασιλική οικογένεια είχε αναμφίβολα επίπτωση στις κόρες του.

Αν και αγαπημένες εγγονές της Ελισσάβετ και εξίσου αγαπημένες ανηψιές του βασιλιά Καρόλου, η Ευγενία και η Βεατρίκη βρέθηκαν εκτός του στενού κύκλου των Windsor όσον αφορά τη δημόσια σφαίρα.

Όμως οι εξελίξεις όπως η αποχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν, και η απομάκρυνση της Κέιτ Μιντλετον λόγω της ασθένειας της, ελαχιστοποίησαν την παρουσία της βασιλικής οικογένειας πολύ περισσότερο από ότι οραματιζόταν ο Κάρολος.

Έτσι, άνοιξε για τις δύο πριγκίπισσες μια Ευκαιρία.

Η Βεατρίκη και η Ευγενία δέχθηκαν πρόσκληση για το garden party για τα γενέθλια του βασιλιά Καρόλου τον Μάιο και οι ελπίδες τους για έναν πιο ενεργό ρόλο αναπτερώθηκαν. (Getty Images/Ideal Image)

Δημοσιεύματα ήθελαν κάποιους βασιλικούς εμπειρογνώμονες να έχουν προτείνει την αναβάθμιση της πριγκίπισσας Βεατρίκης και της πριγκίπισσας Ευγενίας, αναλαμβάνοντας καθήκοντα και υποχρεώσεις που είχαν μείνει «ορφανά», ωφελώντας έτσι την εικόνα της μοναρχίας.

Πριν μερικές εβδομάδες οι πριγκίπισσες αρνήθηκαν να παραστούν στην εκδήλωση για τα Invictus Games και απέρριψαν την πρόταση του εξαδέλφου τους πρίγκιπα Χάρι με τον οποίο διατηρούσαν εξαιρετικές σχέσεις παρά την αποχώρηση του.

Λίγο αργότερα αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Βασιλιά Καρόλου για το γεννέθλιο garden party του στο Μπάκιγχαμ. Οι ελπίδες τους αναπτερώθηκαν.

Εις μάτην. Η εμπειρία των Windsor έχει δείξει ότι η εμφάνιση νέων μελών μπορεί να τροφοδοτήσει συγκρίσεις και ανταγωνισμό εντός της βασιλικής οικογένειας και να οδηγήσει σε εσωτερικές εντάσεις ή συγκρούσεις που θα μπορούσαν να βλάψουν τη δημόσια εικόνα της μοναρχίας. Οι δυο πρίγκιπισσες κόρες του ουσιαστικά έκπτωτου Άντριου και της εξίσου συνυφασμένης με σκάνδαλα κάθε είδους Σάρα Φέργκιουσον δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τελικά έναν πιο ενεργό ρόλο στην βασιλικη οικογένεια.

Ουτε καν να εμφανιστούν στο μπαλκόνι των ανακτόρων για το Trooping the colour σε αντίθεση με την χαμηλών τόνων εξαδέλφη του λαίδη Λουίζ Γουίνδσορ, κόρη του πρίγκιπα Εδουάρδου, μικρότερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ στην οποία ο θείος της, βασιλιάς Κάρολος έχει μεγάλη αδυναμία…

Cover Photo: Getty Images/Ideal Image

Πηγή: grace.gr