Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
weather-icon 21o
Apple: Πλέον θα ελέγχετε το iPhone… με τα μάτια

Apple: Πλέον θα ελέγχετε το iPhone… με τα μάτια

Τα νέα εργαλεία προσβασιμότητας της Apple φέρνουν πολλές νέες λειτουργίες στον χειρισμό των iPhone και όχι μόνο.

Με κάθε αναβάθμισή της, η Apple εντυπωσιάζει και τα νέα χαρακτηριστικά προσβασιμότητας, που αναμένεται να προστεθούν στα λειτουργικά της συστήματα τους επόμενους μήνες, δεν αποτελούν εξαίρεση.

Έλεγχος του iPhone με τα μάτια και μουσική σε εικόνες

Ανάμεσα σε αυτά, συγκαταλέγεται η δυνατότητα παρακολούθησης της κίνησης των ματιών, λειτουργία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη, που επιτρέπει στους χρήστες με κινητικές δυσκολίες να πλοηγούνται πιο εύκολα κατά την χρήση iPhone και iPad.

Επιπλέον, διαθέσιμη αναμένεται να είναι η επιλογή “music haptics”, που θα μετατρέπει την μουσική σε εικόνες και δονήσεις όταν αναπαράγεται ένα κομμάτι, που υποστηρίζεται από το Apple Music. Αυτή η μετατροπή θα είναι δυνατή μέσω του συστήματος δόνησης Taptic Engine των iPhone.

Τα παραπάνω κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσουν μέρος των αναβαθμίσεων του iOS 18 και iPadOS 18.

Η λειτουργία παρακολούθησης της κινητικότητας των ματιών χρησιμοποιεί την μπροστινή κάμερα του κινητού για το set up και το calibration, που πραγματοποιούνται μέσα σε δευτερόλεπτα ενώ χάρη στην τεχνολογία machine learning όλα τα δεδομένα διατηρούντια με ασφάλεια στην συσκευή σας, χωρίς να κοινοποιούνται.

Από την άλλη, η λειτουργία “music haptics” θα δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής να απολαύσουν την μουσική εναλλακτικά, μετατρέποντας κάθε νότα σε δόνηση και σε άλλα εφέ, όπως οι εικόνες.

Τι άλλο θα φέρει η Apple

Μερικές ακόμα λειτουργίες προσβασιμότητας που ξεχωρίζουν πρόκειται για τις φωνητικές συντομεύσεις, που επιτρέπουν σε κάθε χρήστη να καταχωρίσει προσαρμοσμένες εκφράσεις, που θα κατανοεί ο βοηθός Siri, με αποτέλεσμα την δημιουργία διακριτών συντομεύσεων και την ολοκλήρωση σύνθετων διαδικασιών με απλά βήματα.

Η Apple αναμένεται να προσθέσει ξεχωριστή λειτουργία για να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το iPhone και σε κινούμενο όχημα, μειώνοντας το αίσθημα της ζάλης.

Ειδικοί αισθητήρες σε iPhone και iPad θα αντιλαμβάνονται πότε χρησιμοποιούνται ενώ βρίσκεστε σε κίνηση και θα εμφανίζουν κινούμενες κουκίδες στην άκρη της οθόνης, προκειμένου να μειώνεται η ναυτία.

Επιπλέον, περιμένουμε να δούμε την νέα λειτουργία «Listen for Atypical Speech», που και σε αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιείται τεχνολογία machine learning για την αναγνώριση ξεχωριστών μοτίβων ομιλίας των χρηστών.

Η νέα αυτή λειτουργία είναι σχεδιασμένη για χρήστες που αντιμετωπίζουν παθήσεις που επηρεάζουν την ομιλία τους, όπως η εγκεφαλική παράλυση, το εγκεφαλικό ή και η πλευρική αμυοτροφική σκλήρυνση (ALS).

Sports in

Ισπανία – Ελλάδα 77-71: Μπλακ άουτ και αποκλεισμός

Η Εθνική Παίδων κόλλησε επιθετικά στα τελευταία λεπτά και έδωσε την ευκαιρία στην Ισπανία να φτάσει στην ανατροπή και στον τελικό του Eurobasket U16.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024