Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις προβολής και προώθησης τουριστικών προορισμών της Τουρκίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις προβολής και προώθησης τουριστικών προορισμών της Τουρκίας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Στόχος η ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων της ελληνικής ταξιδιωτικής αγοράς με τους Τούρκους ομολόγους τους

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη γείτονα Ελλάδα και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας με τους Έλληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες και τα ταξιδιωτικά γραφεία» δήλωσε ο İsmail Bütün Γενικός Διευθυντής του Τουρκικού Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA).

Με τη συμμετοχή περισσότερων των 100 εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας από την Ελλάδα και την Τουρκία, ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη και συνεχίστηκαν στην Αθήνα οι εκδηλώσεις προβολής και προώθησης τουριστικών προορισμών της Τουρκίας. Οι εκδηλώσεις είχαν ως στόχο την προώθηση των πολιτιστικών διαδρομών της Τουρκίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην περιοχή της Καππαδοκίας καθώς και την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων της ελληνικής ταξιδιωτικής αγοράς με τους Τούρκους ομολόγους τους.

Τις εκδηλώσεις διοργάνωσαν ο Τουρκικός Οργανισμός Προβολής και Προώθησης Τουρισμού (TGA), το Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στην Αθήνα, με την υποστήριξη των: Turkish Airlines, Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων- HATTA, της Ομοσπονδίας των Εν Ελλάδι Τουριστικών Γραφείων Fed-HATTA καθώς και της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων  Μακεδονίας Θράκης.

Εκδήλωση Αθήνας (διακρίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά) οι : Çağatay Erciyes, Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, İsmail Bütün, Γενικός Διευθυντής Τουρκικού Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA)

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους στην Αθήνα, ο Πρέσβης της Τουρκίας, Çağatay Erciyes και στη Θεσσαλονίκη ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας Serkan Gedik. Επίσης στη Θεσσαλονίκη την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Ειδικός Σύμβουλος Δημάρχου Αλέξανδρος Μανδρίνος.

Ο Çağatay Erciyes κατά την εναρκτήρια ομιλία του τόνισε ότι οι τουριστικοί τομείς και των δύο χωρών είναι πολύ ισχυροί, ποικιλόμορφοι και θα μπορούσαν να αλληλοσυμπληρώνονται, ειδικότερα για να προσελκύσουν τουρίστες από τρίτες χώρες. Με νέες οργανωμένες εκδρομές που θα προωθήσουν κοινούς προορισμούς, και μέσω της εναέριας σύνδεσης των δύο χωρών με τους κοινούς νέους προορισμούς. Επίσης, δήλωσε ότι «και οι δύο τομείς θα πρέπει να επωφεληθούν από το θετικό κλίμα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις διμερείς σχέσεις και να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες που θα είναι αμοιβαία επωφελείς…» Όσον αφορά τις επαφές μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, πρόσθεσε ότι «Ο κοινός μας στόχος να αυξήσουμε τον αριθμό των τουριστών από τις δύο χώρες στο ένα εκατομμύριο, για την κάθε μία, δεν είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Οι φετινοί αυξανόμενοι αριθμοί υποδηλώνουν ότι μπορούμε να το πετύχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Ο Γενικός Πρόξενος Serkan Gedik ανάφερε ότι καταγράφηκε αύξηση σχεδόν 90% των Τούρκων τουριστών που ταξίδεψαν στην Ελλάδα το 2023 (877.000) συγκριτικά με το 2022 (478.000), ενώ η Τουρκία αναδείχθηκε ως η τρίτη δημοφιλέστερη χώρα στην οποία ταξίδεψαν οι Έλληνες στο 2023  (570.000 το 2022 και 686.000 το 2023). «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω αύξησης, ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη». Στη συνέχεια  τόνισε ότι «η Τουρκία είναι πέρα από την  Κωνσταντινούπολη και η Ελλάδα είναι πέρα από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα νησιά. Το σημερινό workshop πραγματοποιείται την κατάλληλη στιγμή καθώς η Καππαδοκία θα ήταν ένας προορισμός προστιθέμενης αξίας για τους Έλληνες τουρίστες».

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην εκδήλωση στην Αθήνα, ο İsmail Bütün Γενικός Διευθυντής του Τουρκικού Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA) ανέφερε ότι «ο Τουρκικός Οργανισμός Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού, γνωστός ως TGA, λειτουργεί ως η βασική αρχή της Τουρκίας για την προβολή του πλούσιου μωσαϊκού των τουρκικών τουριστικών προορισμών, προϊόντων, εμπειριών και της πολιτιστικής κληρονομιάς της σε όλο τον κόσμο. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη γείτονα Ελλάδα και σκοπεύουμε να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας με τους Έλληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες και τα ταξιδιωτικά γραφεία. Ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών που φιλοξένησε η Τουρκία κορυφώθηκε το 2019, με 837.000 επισκέπτες. Μετά την πανδημία, γίναμε μάρτυρες μιας σταθερής ανάκαμψης και ετήσιας ανάπτυξης από το 2022. Φέτος, στοχεύουμε να ξεπεράσουμε τα ρεκόρ του 2019, και τα αποτελέσματα των πρώτων τεσσάρων μηνών μας δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο».

Από την πλευρά της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, ο Λύσανδρος Τσιλίδης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εν Ελλάδι τουριστικών γραφείων -FedHATTA επισήμανε ότι «Η Τουρκία αποτελεί διαχρονικά δημοφιλή προορισμό των Ελλήνων ταξιδιωτών και οι πολιτιστικοί δεσμοί των δύο χωρών από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα είναι η πλατφόρμα επάνω στην οποία μπορούμε να ενισχύσουμε περαιτέρω τις αμφίδρομες τουριστικές ροές. Οι προοπτικές ανάπτυξης των ελληνοτουρκικών τουριστικών σχέσεων, που αδιαμφισβήτητα θα έχουν μεγάλο όφελος και για τις δύο χώρες, είναι μεγαλύτερες από ποτέ, σε μια περίοδο όπου τα ταξίδια αποκτούν νέο νόημα για τους ταξιδιώτες και το σημείο αιχμής τους, οι προορισμοί, Ελλάδας και Τουρκίας, αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν τους».

Εκδήλωση Θεσσαλονίκης (διακρίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά) οι: Burcu Gezeroğlu, εκπρόσωπος TGA , Veli Aydin, Σύμβουλος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στην Αθήνα, Serkan Gedik, Γενικός Πρόξενος Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Βύρωνας Θεολόγης, Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης, Zeynep Üçok Çelikağ, Εκπρόσωπος TGA.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας Θράκης Βύρωνας Θεολόγης μεταξύ άλλων τόνισε «με ιδιαίτερη χαρά στηρίζουμε την πρωτοβουλία αυτή του Τουρκικού Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA) και του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού στην Ελλάδα στην πόλη μας καθώς τη θεωρούμε σημαντική για τη Θεσσαλονίκη αλλά και για τους επαγγελματίες του Τουρισμού. Εύχομαι να αποτελέσει το πρώτο βήμα για άνοιγμα νέων προορισμών και την τόνωση του τουριστικού ρεύματος των προορισμών που ήδη υπάρχουν». Ο κ. Θεολόγης σχολίασε ότι το νέο μέτρο της  7ήμερης  παραχώρησης βίζας για τους Τούρκους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρας μας είναι θετικό αλλά όχι ικανοποιητικό για περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν την παρουσίαση του TGA καθώς και της Καθηγ. Şükran Ünser, Διευθύντρια του τμήματος Εφαρμογής και Έρευνας, Πανεπιστήμιο Καππαδοκίας οι οποίες μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην ιστορία και τον πολιτισμό της Καππαδοκίας ανά τους αιώνες.

Φ6: Εκδήλωση Αθήνας (διακρίνονται από τα αριστερά προς τα δεξιά) οι : Burcu Gezeroğlu, Εκπρόσωπος TGA, Zeynep Üçok Çelikağ, Εκπρόσωπος TGA, Çağatay Erciyes, Πρέσβης της Τουρκίας στην Αθήνα, Λύσανδρος Τσιλίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εν Ελλάδι τουριστικών γραφείων -FedHATTA, İsmail Bütün, Γενικός Διευθυντής Τουρκικού Οργανισμού Προώθησης και Ανάπτυξης Τουρισμού (TGA), Veli Aydin, Σύμβουλος Πολιτισμού και Τουρισμού, Γραφείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στην Αθήνα, Καθ. Şükran Ünser, Διευθύντρια τμήματος Εφαρμογής και Έρευνας, Πανεπιστήμιο Καππαδοκίας.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών της εκδήλωσης ακολούθησαν συναντήσεις στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι από 60 τουριστικά γραφεία και ταξιδιωτικά πρακτορεία όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και ανταλλάξουν προτάσεις σχετικά με την αύξηση της προσέλευσης τουριστών από τις δύο χώρες. Επίσης, τους προσκεκλημένους περίμενε μια έκπληξη, κλήρωση για τη συμμετοχή 6 ταξιδιωτικών γραφείων σε ταξίδι στην Καππαδοκία.

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024