Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Οι πρακτικές ESG απαραίτητες στο δρόμο για την πράσινη μετάβαση

Οι πρακτικές ESG απαραίτητες στο δρόμο για την πράσινη μετάβαση

Όλες οι επιχειρήσεις μπορούν από σήμερα να γίνουν κομμάτι ενός βιώσιμου αύριο.

Οι βιώσιμες πρακτικές βρίσκονται πλέον πολύ ψηλά στην ατζέντα των επιχειρήσεων. Αυτό οφείλεται τόσο στις προφανείς επιπτώσεις που ζούμε ήδη όλοι από την κλιματική κρίση, αλλά και στις πολλές νομοθετικές ρυθμίσεις που εισάγουν διαφόρων ειδών υποχρεωτικότητες. Η αναγκαιότητα της λεγόμενης πράσινης μετάβασης εντείνεται και από άλλες, παγκόσμιες κρίσεις, όπως λόγου χάρη η ενεργειακή.

Για να επέλθει η πράσινη μετάβαση θα πρέπει οι επιχειρήσεις να υιοθετήσουν πρακτικές ESG (Environmental, Social, and Governance) που στόχο έχουν τη βέλτιστη εναρμόνιση των λειτουργιών τους με το περιβάλλον και την κοινωνία. Πρώτος και κύριος στόχος των ESG στόχων είναι τα Περιβαλλοντικά Οφέλη, όπως η μείωση των εκπομπών αέριων ρύπων και αποβλήτων, η ορθολογικότερη χρήση ενέργειας με ταυτόχρονη στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και εν γένει η συνολική προώθηση βιώσιμων μεθόδων παραγωγής. Δεύτερος στόχος είναι η αλλαγή της εταιρικής κουλτούρας για την προώθηση ενός υγιούς και πιο ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, την κοινωνική ευημερία, αλλά και τη διαφάνεια στις εταιρικές διαδικασίες και την εταιρική υπευθυνότητα. Οι εταιρείες που εφαρμόζουν αυτές τις πρακτικές σημειώνουν αύξηση κερδών λόγω της θετικής φήμης  που αποκτούν στις καταναλωτικές ομάδες, οι οποίες πλέον όλο και περισσότερο αναζητούν επιχειρήσεις με βιώσιμες πρακτικές. Η βιωσιμότητα πάει χέρι χέρι με την τεχνολογική εξέλιξη και την καινοτομία, οι οποίες βοηθούν στη μείωση κόστους και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής. Ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα της εφαρμογής βιώσιμων πρακτικών είναι η προσέλκυση επενδυτών, οι οποίοι, όπως και οι καταναλωτές, προτιμούν τις «πράσινες» επιχειρήσεις. Είναι εξάλλου πλέον, κοινή πρακτική των τραπεζών να ζητούν εχέγγυα ESG από τις επιχειρήσεις για τη χρηματοδοτική τους υποστήριξη.

Απαιτείται όμως προσοχή, προκειμένου οι επιχειρήσεις να μην πέσουν στην παγίδα του Green Washing (Πράσινο Ξέπλυμα). Μία εταιρεία που υπερβάλλει για τις περιβαλλοντικές πρακτικές και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας,  με σκοπό αφενός να κερδίσει δημοφιλία και αφετέρου να συμμορφωθεί στους νέους κανονισμούς, κινδυνεύει να βλάψει την ίδια της την ύπαρξη. Το βασικότερο όλων που διακυβεύεται είναι η αξιοπιστία της και γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά τι συμβαίνει όταν χάνεται η εμπιστοσύνη. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι και καταστροφικές για την ίδια, αφού θα χάσει τους καταναλωτές που παραπλάνησε, όπως αντίστοιχα και τους επενδυτές. Για αυτό πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και αυθεντικότητα στις περιβαλλοντικές εκθέσεις και στην εφαρμογή των βιώσιμων πρακτικών που τόσο έχει ανάγκη ο πλανήτης μας.

Ένας τέτοιος μετασχηματισμός της αγοράς, προς μια αειφόρο ανάπτυξη, σίγουρα δεν είναι εύκολος και δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα . Παρόλα αυτά, είναι εφικτός υπό προϋποθέσεις. Η πιο σημαντική από όλες αυτές τις προϋποθέσεις είναι η απόφαση ή αν θέλετε η επιλογή της κάθε μίας εταιρείας να αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας της και βασικά την εταιρική της κουλτούρα. Ακολούθως, έρχεται η εύρεση των κατάλληλων ειδικών που θα γίνουν συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι.. Και σε αυτήν την περίπτωση οι ειδικοί ακούνε στο όνομα Climergia.

Όπως εύστοχα υποδηλώνει το όνομά της, πρόκειται για μία εταιρεία που εστιάζει στο κλίμα και τη συνέργεια. Που σημαίνει ότι θα γίνει ο απαραίτητος συνεργάτης που θα σας οδηγήσει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας σας, καθώς διαθέτει βαθιά εξειδίκευση σε υπηρεσίες consulting και τεχνολογίες πράσινου μετασχηματισμού. Η Climergia διαθέτει την εξειδίκευση που χρειάζεστε, με λύσεις και υπηρεσίες στην αιχμή της τεχνολογίας, προκειμένου η διαδρομή προς την πράσινη μετάβαση να στεφθεί με επιτυχία.

Οι υπηρεσίες που σας προσφέρει η εταιρεία, εστιάζουν σε όλα όσα συζητάτε στις συναντήσεις σας, (σχετικά με πιο βιώσιμες πρακτικές που πρέπει να υιοθετήσετε) για τα οποία όμως δεν υπάρχει ούτε το know how εσωτερικά, ούτε ο χρόνος για να τα εφαρμόσετε. Μία τέτοια μετάβαση απαιτεί συνέπεια, σοβαρότητα και αποτελέσματα. Για αυτό η Climergia στις υπηρεσίες της προσφέρει:

  • Χάραξη στρατηγικής Βιώσιμης Ανάπτυξης βάσει του δικού σας προφίλ
  • Σύνταξη & Επιμέλεια Απολογισμών Βιώσιμης Ανάπτυξης
  • Υπολογισμός αποτυπώματος άνθρακα – Κατάρτιση Κλιματικής Στρατηγικής και δράσεις για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος
  • Προετοιμασία της επιχείρησής σας για την είσοδο της στην κυκλική οικονομία
  • Εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας στις παραγωγικές διαδικασίες
  • Σχεδιασμός και υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες για ρυθμιστική συμμόρφωση
  • Αντιστάθμιση Εκπομπών άνθρακα
  • Πράσινες Τεχνολογίες: EV φορτιστές, Υποδομές για ΑΠΕ, Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας

Έχοντας όλα τα παραπάνω καταγεγραμμένα, μελετημένα και μετρημένα από τους ειδικούς, μπορείτε να γίνετε και εσείς σήμερα μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, αλλά και να αποκτήσετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών σας.

Η Climergia σάς προσφέρει tailor-made λύσεις για την αντιμετώπιση σύνθετων ESG θεμάτων, μέσω μίας ολιστικής προσέγγισης. Η συνεργασία με την Climergia εγγυάται την άνετη προσαρμογή σας σε υποχρεωτικότητες που αφορούν το ESG, τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της επιχείρησής σας, την απόκτηση συγκριτικού πλεονεκτήματος έναντι άλλων επιχειρήσεων του κλάδου σας, και όλα αυτά καθώς θα συμβάλλετε οι ίδιοι στη διάσωση του περιβάλλοντος και εν τέλει σε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Όσο για τη δική της διαδρομή, η Climergia έχει καθιερωθεί ως αξιόπιστος συνεργάτης, με σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και διεθνώς, βρισκόμενη στην αιχμή των εξελίξεων στον κλάδο της βιωσιμότητας, προσφέροντας καινοτόμες επιστημονικές λύσεις για την πράσινη μετάβαση. Με την εξειδίκευση και τεχνογνωσία της, δημιουργεί για εσάς πράσινη αξία, στο δρόμο προς τη βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας σας.

Οι βιώσιμες, πράσινες, οικολογικές λύσεις υπάρχουν για όλους. Για αυτό απευθυνθείτε στους ειδικούς.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024