Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Παππάς: Και η Ισπανία καταρρίπτει τις εμμονές Μητσοτάκη για το ΦΠΑ

Παππάς: Και η Ισπανία καταρρίπτει τις εμμονές Μητσοτάκη για το ΦΠΑ

Ο Νίκος Παππάς τονίζει ότι η έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, «μια χώρα που συχνά επικαλείται η ΝΔ, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η μείωση των έμμεσων φόρων δεν περνά στις τιμές»

Επανέρχεται στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών και Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Παππάς, επικαλούμενος την περίπτωση της Ισπανίας και κατηγορώντας την κυβέρνηση πως «έχει επιλέξει το δρόμο της υπερσυγκέντρωσης εσόδων για τα δημόσια ταμεία και της φτωχοποίησης για τα νοικοκυριά».

«Και η Ισπανία καταρρίπτει τις εμμονές Μητσοτάκη για το ΦΠΑ», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Παππάς, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται πεισματικά να μειώσει τους έμμεσους φόρους».

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «αναζητά δημοσιονομικά άλλοθι και διεθνή αντιπαραδείγματα. Και, διαρκώς, διαψεύδεται», ενώ τονίζει πως «τα υπερπλεονάσματα της περιόδου 2022 – 2024 υπολογίζονται στα 5 δισ. ευρώ».

«Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος έδειξαν ότι γίνεται»

«Η έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Ισπανίας, μια χώρα που συχνά επικαλείται η ΝΔ, καταρρίπτει τους ισχυρισμούς ότι η μείωση των έμμεσων φόρων δεν περνά στις τιμές. Και, βεβαίως, επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα εφαρμογής της δικής μας πρότασης. Αλήθεια, το Μέγαρο Μαξίμου έχει κάποια άλλη μελέτη; Ας την προσκομίσει», υπογραμμίζει ο Νίκος Παππάς.

Εξηγεί πως ο  μηδενισμός του ισπανικού ΦΠΑ σε ψωμί, γάλα, τυρί, αυγά, φρούτα, λαχανικά και όσπρια και η μείωσή του σε έλαια και ζυμαρικά, «αποκλιμάκωσε τις τιμές σε λίγες εβδομάδες». Μάλιστα, όπως αναφέρει, «τώρα η ισπανική κυβέρνηση ετοιμάζεται για την τρίτη παράταση εφαρμογής του μέτρου».

«Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Κύπρος και άλλες χώρες έδειξαν ότι γίνεται. Η ΝΔ έχει επιλέξει άλλον δρόμο. Αυτόν της υπερσυγκέντρωσης εσόδων για τα δημόσια ταμεία και της φτωχοποίησης για τα νοικοκυριά», σημειώνει καταληκτικά ο Νίκος Παππάς.

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024