Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κασσελάκης: Δίνει σήμα μέσω (και) Θεοχαρόπουλου για τη σκιώδη κυβέρνηση

Κασσελάκης: Δίνει σήμα μέσω (και) Θεοχαρόπουλου για τη σκιώδη κυβέρνηση

Το μήνυμα της ηγεσίας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνά από μία περίοδο που πρέπει να υπάρχουν προσαρμογές στην κοινοβουλευτική ομάδα και στους επιστημονικούς συμβούλους.

Μέσω (και) της απόλυσης του Θανάση Θεοχαρόπουλου στέλνει τα μηνύματά του ο Στέφανος Κασσελάκης για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί το έναυσμα ότι ξεκινά τη δημιουργία της σκιώδης κυβέρνησης. Όπως δείχνουν οι κινήσεις του προέδρου, όσα πρόσωπα μένουν στο περιβάλλον του θα παράγουν έργο, ειδικά στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Τα μηνύματα από την Κουμουνδούρου είναι ξεκάθαρα και παρά τα πυρά του κ. Θεοχαρόπουλου (ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει στοχοποιηθεί από την ηγεσία) η Κουμουνδούρου, από χθες, λέει μέσω πηγών ότι απλώς καταλάμβανε θέση επιστημονικού συνεργάτη χωρίς να έχει παράσχει ποτέ οιοδήποτε έργο. Αν και τα σενάρια αναφέρουν ότι η διακοπή συνεργασίας με τον κ. Θανάση Θεοχαρόπουλο ήρθε μετά την πρόταση που κατέθεσε από κοινού με τον Γιάννη Ραγκούση για εσωτερικό δημοψήφισμα για την κεντροαριστερά ο κ. Κασσελάκης το αρνείται. Ο ίδιος αναφέρει ότι «δεν ισχύει κάτι τέτοιο».

Στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου  αναφέρθηκε το θέμα της απόλυσης

Σύμφωνα με πηγές, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου που έγινε το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, αναφέρθηκε το θέμα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δήλωση της βουλεύτριας Βοιωτίας και τομεάρχισσας Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώτας Πούλου καλύπτει πλήρως το ΕΓ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μιλά στην ΚΟ. (Αρχείο)

Το μήνυμα της ηγεσίας είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περνά από μία περίοδο που πρέπει να υπάρχουν προσαρμογές στην κοινοβουλευτική ομάδα και στους επιστημονικούς συμβούλους. Οι «εντολές» της ηγεσίας βασίζονται σε ένα βασικό άξονα που θα εστιάζει σε προτάσεις νόμου και στη σωστή κοινοβουλευτική λειτουργία.«Στους επόμενους μήνες θα φτιάξω μία σκιώδη κυβέρνηση για να ξέρει ο ελληνικός λαός με ποιους θα κυβερνήσω. Γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη», δήλωσε με νόημα ο κ. Κασσελάκης.

Όσα πρόσωπα μένουν στο περιβάλλον του κ. Κασσελάκη θα παράγουν έργο, ειδικά στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Παλιό και νέο χτύπημα σε Θεοχαρόπουλο

Πάντως, ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει συνδεθεί με την παλιά φρουρά του ΣΥΡΙΖΑ, προ δηλαδή ηγεσίας του κ. Κασσελάκη, και δεν είναι η πρώτη φορά που υποβαθμίζεται ξαφνικά. Όπως λέει και ο ίδιος ο κ. Θεοχαρόπουλος δώδεκα ώρες αφού τελείωσαν οι εσωκομματικές διαδικασίες, ενημερώθηκε ότι φεύγει από διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υποστήριξε ότι «χθες την ώρα που ενημερώθηκα, συνομιλούσα με τον κ. Ζάεφ στην πρώτη μέρα του συνεδρίου για το Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας. Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα τις ιδέες μου, πάντα πίστευα ότι το ονοματολογικό έπρεπε να επιλυθεί, για αυτό και ψήφισα τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν δεν μπορεί αυτήν τη στιγμή να διοικείται ως εταιρεία, ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ιδιοκτήτης, πρέπει να συγκληθούν τα αρμόδια όργανα άμεσα. Ξέρετε, είναι κι αυτό ένα από τα αίτια της απώλειας 3 ποσοστιαίων μονάδων από εμάς».

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Τι λέει η ανακοίνωση της τομεάρχισσας Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Η σημερινή ανακοίνωση της βουλεύτριας Βοιωτίας και τομεάρχισσας Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώτας Πούλου έρχεται να επιβεβαιώσει όσα έλεγε το κόμμα από χθες, ότι εμμέσως πλην σαφως  χρειάζεται η ΚΟ επιστημονικό συνεργάτη. Σύμφωνα με πηγές, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου που έγινε το πρωί της Τρίτης αναφέρθηκε το θέμα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η δήλωση της βουλεύτριας Βοιωτίας και τομεάρχισσας Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιώτας Πούλου καλύπτει πλήρως το ΕΓ.

«Οι ελλείψεις είχαν αναφερθεί και συζητηθεί στα αρμόδια όργανα του κόμματος και στον πρόεδρο προσωπικά».

«Οι ανάγκες των τομέων ευθύνης της κοινοβουλευτικής ομάδας είναι μεγάλες, μετά και τη μείωση των δυνάμεών μας στο Κοινοβούλιο και απαιτούν τη συνδρομή όλων των εξειδικευμένων συνεργατών που προβλέπονται ανά τομέα», δηλώνει η κ. Πούλου. Σύμφωνα με τη βουλεύτρια Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, «οι ελλείψεις είχαν αναφερθεί και συζητηθεί από πολλούς συναδέλφους βουλευτές/τριες στα αρμόδια όργανα του κόμματος και στον πρόεδρο προσωπικά».

Καταληκτικά η Γιώτα Πούλου υπογράμμισε πως «στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δυνάμεών μας γενικά και ειδικά για την ενίσχυση του Κοινοβουλευτικού μας έργου, λύθηκε η σύμβαση του σ. Θανάση Θεοχαρόπουλου».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνιζαν πως «ο Θ. Θεοχαρόπουλος καταλάμβανε θέση επιστημονικού συνεργάτη χωρίς να έχει παράσχει ποτέ οιοδήποτε έργο, με συνέπεια η βουλευτής (η οποία έχει έναν από τους πιο απαιτητικούς Τομείς) να δυσχεραίνεται στην άσκηση των καθηκόντων της».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024