Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Πετάει για ΗΠΑ ο Κασσελάκης και επιστρέφει για Κεντρική Επιτροπή

Πετάει για ΗΠΑ ο Κασσελάκης και επιστρέφει για Κεντρική Επιτροπή

Θα έχει επαφές με επιχειρηματίες και ομογενείς για το Ίδρυμα. Ο επόμενος μεγάλος σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το Καταστατικό Συνέδριο

Υπό τη σκιά των αναλύσεων του εκλογικού αποτελέσματος συνεδρίασε την Τρίτη το Εκτελεστικό Γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου και σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη σύσκεψη έγινε αποτίμηση αποτελέσματος. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το αποτέλεσμα είναι θετικό υπό τη σκοπιά ότι το κόμμα κατάφερε ένα ικανοποιητικό ποσοστό.

Συζητήθηκαν τα επόμενα βήμα, όπως η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εντός του Ιουνίου και με ορόσημο το καταστατικό Συνέδριο.

Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εντός του Ιουνίου,  με ορόσημο το καταστατικό Συνέδριο.

Από την Κουμουνδούρου αναφέρουν πως ο επόμενος μεγάλος σταθμός για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το Καταστατικό Συνέδριο ώστε, όπως σχολιάζουν πηγές, το κόμμα να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες κοινωνικές συνθήκες. Θα ληφθούν επίσης πρωτοβουλίες για ενίσχυση σχέσεων με ίδιους χώρους σε αυτοδιοίκηση και συνδικάτα.

Κοινό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και η ηγεσία

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έχει περιγράψει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα τον οδικό χάρτη και αναφερθεί στο αίτημα που ενδεχομένως προκύψει από την κοινωνία και πως ο ίδιος θα είναι στην κρίση της βάσης. Σε χθεσινή του συνέντευξη (ANT1) ο κ. Κασσελάκης έκανε γνωστή την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος στην περίπτωση που υπάρξει κοινό σχήμα ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία.

Ερωτηθείς για την πρόταση του Νίκου Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ αφού στηθούν κάλπες ώστε να εκλεγεί από τη βάση κοινός υποψήφιος για την πρωθυπουργία, ο κ. Κασσελάκης είπε «εάν η κοινωνία θελήσει να είναι αυτό το νέο κυβερνητικό σχήμα της χώρας τότε θα θέσω υποψηφιότητα, γιατί δεν πιστεύω στις συμφωνίες κορυφής αλλά στη λαϊκή νομιμοποίηση. Αυτό ήταν και το καύσιμο για να αντέξω το προηγούμενο διάστημα στην εσωκομματική αμφισβήτηση».

Κινήσεις για το Ίδρυμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναχωρεί σήμερα για τις ΗΠΑ όπου, σύμφωνα με πηγές, θα έχει σημαντικές επαφές με επιχειρηματίες και ομογενείς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και θέλουν να συνδράμουν στο υπό συγκρότηση Ίδρυμα για την προοδευτική ατζέντα στην Ευρώπη και να χρηματοδότησουν δράσεις και εκδηλώσεις του.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ιδρύει Ινστιτούτο κατά της ακροδεξιάς και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει την ονομασία «Center for European Progress». Να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης ο κ. Κασσελάκης-μαζί με τη Ρένα Δούρου- είχε συνάντηση με Μάθιου Νιμιτς.

Sports in

Μαθαίνει αντίπαλο στα προκριματικά του Champions League ο ΠΑΟΚ

Ο νικητής του ζευγαριού Εγνάτια-Μπάνια Λούκα θα είναι και ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024