Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Αυστρία – Γαλλία 0-1: Με την… ψυχή στο στόμα οι «τρικολόρ»

Αυστρία – Γαλλία 0-1: Με την… ψυχή στο στόμα οι «τρικολόρ»

Χάρη σε αυτογκόλ του Μαξιμίλιαν Βέμπερ η Γαλλία επιβλήθηκε δύσκολα της Αυστρίας με 1-0 και ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024.

Θετικό ήταν το ξεκίνημα για τη Γαλλία στους ομίλους του Euro, με τους «τρικολόρ» να επικρατούν με 1-0 της Αυστρίας στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση και να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν πήρε το «τρίποντο» χάρη στο αυτογκόλ του Βέμπερ στο πρώτο ημίχρονο, ενώ έχασε κάποιες μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στην αντίπαλό της που στάθηκε πολύ καλά στο γήπεδο. Χτύπησε στη μύτη ο Κιλιάν Εμπαπέ που έγινε αναγκαστική αλλαγή στο φινάλε.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τη Γαλλία να πατά καλύτερα και να έχει την κατοχή της μπάλας ψάχνοντας ένα γκολ νωρίς. Στο 8′ οι «τρικολόρ» απείλησαν για πρώτη φορά με τον Εμπαπέ να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση όμως ο Πεντς πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση. Η ομάδα του Ντεσάν συνέχισε να κρατά μπάλα, χωρίς όμως να δημιουργήσει άλλον κίνδυνο.

Έτσι λίγο πριν το ημίωρο η Αυστρία άρχισε να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες. Στο 36′ ο Μπαουμγκάρτνερ κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας όμως ο Μενιάν πρόλαβε να τον σταματήσει με τα πόδια. Δύο λεπτά όμως αργότερα η Γαλλία άνοιξε το σκορ.

Ο Εμπαπέ κινήθηκε από δεξιά, έκανε τη σέντρα, ο Βέμπερ έβαλε λάθος το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Στο 45′ ο Εμπαπέ κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά με τον Πεντς να τον προλαβαίνει. Έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 1-0.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τη Γαλλία να χάνει τεράστια ευκαιρία με τον Εμπαπέ στο 54′. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε απέναντι από τον Πεντς, όμως δεν πλάσαρε σωστά και αστόχησε. Η Αυστρία ισορρόπησε κάπως το ματς, όμως στο 67′ ο Τουράμ έπιασε ένα δυνατό σουτ, αλλά ο Πεντς του είπε «όχι».

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και στο 83′ ο Τουράμ απείλησε ξανά όμως ο Πεντς μπλόκαρε εύκολα. Στις καθυστερήσεις ο Εμπαπέ χτύπησε στη μύτη σε μια μονομαχία και αποχώρησε τραυματίας. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με την Αυστρία να μην βρίσκει τη μεγάλη ευκαιρία και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε στο 1-0.

Αυστρία: Πεντς, Πος, Ντάνσο, Βέμπερ (59’ Τράουνερ), Εμβένε (88’ Πρας), Ζάιβαλντ, Ζάμπιτσερ, Λάιμερ (90’ Σμιντ), Μπάουμγκαρτνερ, Γκρίλιτς (59’ Βίμερ), Γκρέγκοριτς (59’ Αρναούτοβιτς).

Γαλλία: Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Γκριεζμάν (90’ Φοφανά), Καντέ, Ραμπιό (71’ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (71’ Κολό Μουανί), Εμπαπέ (90’ Ζιρού), Τουράμ.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024