Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία – Γεωργία 3-1: Πήρε το ντέρμπι και έκανε βήμα πρόκρισης (vids)

Τουρκία – Γεωργία 3-1: Πήρε το ντέρμπι και έκανε βήμα πρόκρισης (vids)

Η Γεωργία ήταν ανταγωνιστική, η Τουρκία όμως εκμεταλλεύτηκε την ποιότητά της και κατάφερε να πάρει μία σημαντική νίκη (3-1).

Η Τουρκία τα βρήκε… σκούρα κόντρα στην «πρωτάρα» Γεωργία, όμως με δύο γκολ στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα πήρε τη νίκη, ξεκινώντας με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο Euro 2024.

Η ομάδα του Βίλι Σανιόλ, ισοφάρισε με τον Μικαουτάτζε στο 32′, έχασε αρκετές ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, ωστόσο οι Τούρκοι με το απίθανο γκολ του Γκιουλέρ (66′) και ένα ακόμα από τον Ακτίρκογλου (90+7), «σφράγισαν» το τρίποντο, σε μια ιδανική γι’ αυτούς πρεμιέρα.

Οι Τούρκοι με δύο γκολ στο τελευταίο μισάωρο πήραν το τρίποντο της νίκης και έκαναν βήμα πρόκρισης.

Η Τουρκία ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μόλις στο 10΄λίγο έλειψε να προηγηθεί, όμως το σουτ του Αϊχάν χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Μαμαρντασβίλι και πέρασε άουτ. Η Γεωργία «απάντησε» στις ευκαιρίες στο επόμενο λεπτό, όμως ο Γκιουνόκ έδιωξε σε κόρνερ την προσπάθεια του Μεκβαμπισβίλι.

Το ματς συνέχισε να έχει γρήγορο ρυθμό και στο 25′ η ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα άνοιξε το σκορ. Ο Καντιόγλου ανέβηκε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα, από ασταθή απομάκρυνση η μπάλα στρώθηκε στον Μιλντίρ, ο οποίος με τρομερό βολέ τίναξε τα δίχτυα του Μαμαρντασβίλι.

Δύο λεπτά αργότερα, οι Τούρκοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ, με την προβολή του Γιλντίζ, ωστόσο αυτό ακυρώθηκε μετά από χρήση VAR.

Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Γεωργιανοί ξεκίνησαν να πατούν καλύτερα, φτάνοντας με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, φτάνοντας στην ισοφάριση. Στο 32’ ο Κοχορασβίλι «έκοψε» την μπάλα στην καρδιά της τουρκικής άμυνας, όπου ο Μικαουτάτζε πλάσαρε χωρίς δεύτερη σκέψη και ισοφάρισε σε 1-1 στο πρώτο γκολ της Γεωργίας στα τελικά μεγάλης διοργάνωσης.

Οι Γεωργιανοί μάλιστα «ακούμπησαν» την ανατροπή στο 36’, όταν πάτησαν ξανά στην τουρκική περιοχή με τον Μικαουτάτζε να κάνει γυριστό ελάχιστα δίπλα απ’ το δοκάρι του Γκιουνόκ.

Η Γεωργία μπήκε στο δεύτερο 45λεπτο πολύ πιο απελευθερωμένη και είχε την πρώτη καλή στιγμή της στο 51’ όταν από χορευτική κίνηση και σέντρα του Κβαρατσχέλια απ’ τα αριστερά ο Μικαουτάτζε γύρισε και πλάσαρε, αλλά η άμυνα των Τούρκων έδιωξε με υπερένταση την μπάλα μακριά.

Στο 57’ ο Μαμαρντασβίλι έδειξε πολύ καλά αντανακλαστικά στο απευθείας φάουλ του Τσαλχάνογλου, όμως στο 65’ δεν είχε «απάντηση» στην απίστευτη εκτέλεση του Αρντά Γκιουλέρ. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης με ένα καταπληκτικό αριστερό σουτ έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα (ξανά) στο «παραθυράκι» του γκολκίπερ της Γεωργίας, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην τουρκική ομάδα.

Η Γεωργία προσπάθησε ξανά να φέρει το ματς στα ίσα, όμως η τρομερή ατομική ενέργεια του Κοχορασβίλι στο 70’ χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Γκιουνόκ, ο οποίος ακολούθησε μπλόκαρε την μπάλα. Στο 87’ ο Μαμαρντασβίλι έδειξε ξανά τα αντανακλαστικά του στην καρφωτή κεφαλιά του Γιαζιτσί, ενώ στο 90’+3’ ο Κοχορασβίλι πλάσαρε λίγο άουτ στην τελευταία καλή στιγμή για την Γεωργία στο ματς.

Οι ενδεκάδες:

ΤΟΥΡΚΙΑ (Βιτσέντσο Μοντέλα): Γκιουνόκ, Ακαϊντίν, Μπαρντακτσί, Μίλντιρ (85′ Τσελίκ), Γιλντίζ (85′ Ακτούρκογλου), Καντίογλου, Αλπέρ Γιλμάζ, Τσαλχάνογλου (90+1′ Εζτσάν), Αϊχάν (79’ Ντεμιράλ), Κιοκτσού, Γκιουλέρ (79’ Γιαζιτσί).

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βιλί Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάντζε, Ντβάλι, Κάσια, Κοτσορασβίλι, Κβερκβέλια (85′ Ζιβζιβάντζε), Τσακβετάντζε (74’ Νταβιτασβίλι), Τσιταϊσβίλι (74’ Λοτσοσβίλι), Κβαρατσχέλια, Μεκβαμπισβίλι (89′ Αλτουνασβίλι), Μικαουτάντζε

Sports in

Master and commander, στα πέρατα του κόσμου!

Ο Ολυμπιακος με μοναδικό καπετάνιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη έχει γράψει ιστορία σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι μικρό πράγμα η ιστορική στιγμή της κατάκτησης του Europa Conference League να «παίζει» στη διάσημη «Times Square».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024