Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελούσε μονόδρομο για την Εθνική ομάδα

Γιατί η επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αποτελούσε μονόδρομο για την Εθνική ομάδα

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μοιάζει να είναι η ιδανική λύση για την Εθνική ομάδα και αν μη τι άλλο, η επιλογή του αποτελεί μία σωστή πρώτη κίνηση από το νέο Πρόεδρο της ΕΠΟ.

Πριν ακόμα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα ως Πρόεδρος της ΕΠΟ, ο Μάκης Γκαγκάτσης, έκανε και την πρώτη επιλογή που δεν είναι άλλη, από τη συμφωνία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για την θέση του προπονητή της Εθνικής ομάδας.

Μία θέση που ήταν κενή μετά τη λήξη του συμβολαίου του Γκουστάβο Πογέτ που δεν κατάφερε, όπως και οι προκάτοχοι του, να επαναφέρουν την Ελλάδα σε μία μεγάλη διοργάνωση. Ο αποκλεισμός στα πλέι οφ από την υποδεέστερη Γεωργία, ήταν μία τεράστια αποτυχία που πλήγωσε βαθύτατα όσους αγαπούν την Εθνική ομάδα.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μοιάζει να είναι η ιδανική λύση για την Εθνική ομάδα

Και δεν είναι μόνο η σφαλιάρα από τη Γεωργία, αλλά το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει να δει πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, από το 2014 και το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Δέκα πέτρινα χρόνια που μόνο πίκρες και απογοητεύσεις σκόρπισαν, μετά από την πιο χρυσή δεκαετία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε επίπεδο Εθνικής ομάδας.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς καλείται λοιπόν να διαμορφώσει μία νέα συνθήκη και να επαναφέρει την Ελλάδα στο υψηλές θέσεις στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, μία αποστολή που ούτε δύσκολη, αλλά ούτε και εύκολη είναι.

Για παράδειγμα, έτσι όπως έχει ανοίξει το Euro, με τους έξι ομίλους και τις 24 ομάδες, σχεδόν οι μισές Εθνικές της Ευρώπης προκρίνονται. Για να φανεί η διαφορά, το 2004 στην Πορτογαλία όταν η Ελλάδα πέτυχε τον άθλο, οι ομάδες της τελικής φάσης ήταν 16…

Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες διοργανώσεις, με την αρχή να γίνεται με το Nations League και αντιπάλους την Αγγλία, την Ιρλανδία και τη Φιλανδία.

Ο Γιοβάνοβιτς διαθέτει το τεράστιο πλεονέκτημα ότι γνωρίζει άριστα την ελληνική πραγματικότητα. Ως προπονητής του Παναθηναϊκού για 2,5 χρόνια ξέρει από την καλή και την ανάποδη όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Super League και δεν χρειάζεται να χάσει χρόνο μαθαίνοντας πρόσωπα και καταστάσεις, εν αντιθέσει με τους προκατόχους του.

Επίσης είναι αρκετά μεθοδικός προπονητής, χαρακτηριστικό που ταιριάζει στη θέση του ομοσπονδιακού. Μελετάει αρκετά τους ποδοσφαιριστές του, αναλύει τα χαρακτηριστικά τους και έχει μία ευρεία γκάμα ποδοσφαιριστών, για να αποφασίσει τους εκλεκτούς.

Ο Σέρβος τεχνικός όπως γνωρίζουν όλοι, δεν τα πάει καλά με τις βεντέτες, αλλά ευτυχώς για τον ίδιο και τους Ελληνες φιλάθλους, αυτή η ομάδα δεν διαθέτει ποδοσφαιριστές που βάζουν το εγώ πιο πάνω από το εμείς. Ολοι οι παίκτες είναι πιστοί στρατιώτες της Εθνικής, έχουν δέσει σα σύνολο και μπορούν να λειτουργήσουν για το καλό της ομάδας.

Τέλος, ο Γιοβάνοβιτς τυγχάνει αναγνώρισης όχι μόνο από τους παίκτες με τους οποίους έχει εργαστεί αλλά ακόμα και από ποδοσφαιριστές που ήταν σε αντίπαλη ομάδα. Η ευγένεια και η σοβαρότητα του, δεν έχουν δημιουργήσει τριβές και είναι πρόσωπο καθολικής αποδοχής στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το μοναδικό ίσως μειονέκτημα που έχει ο Σέρβος είναι ότι δεν έχει εργαστεί σε Εθνική ομάδα στο παρελθόν, με εξαίρεση το πέρασμα του από την Εθνική των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, το οποίο όμως, δεν του προσφέρει περγαμηνές.

Σε κάθε περίπτωση, στην παρούσα φάση και μετά τις συνεχείς αποτυχίες, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μοιάζει να είναι η ιδανική λύση για την Εθνική ομάδα και αν μη τι άλλο, η επιλογή του αποτελεί μία σωστή πρώτη κίνηση από το νέο Πρόεδρο της ΕΠΟ.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024