Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Γιοβάνοβιτς: Η μεγάλη δημοφιλία και το χρέος της ΕΠΟ

Γιοβάνοβιτς: Η μεγάλη δημοφιλία και το χρέος της ΕΠΟ

Πώς ο Μάκης Γκαγκάτσης κατέληξε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς λίγο καιρό προτού πιάσει και επίσημα το τιμόνι της ΕΠΟ.

Οποιος παρατηρήσει τι συμβαίνει αυτό το διήμερο και μετά τη γνωστοποίηση/ διαρροή πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα είναι ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας, ένα θα διαπιστώσει: ο Σέρβος προπονητής έχει παντού φίλους!

Ο δε βαθμός της δημοφιλίας του, ασφαλώς πρωτοφανής. Ούτε ο σπουδαιότερος κόουτς των ημερών μας δεν θα έβλεπε ότι οι πάντες μιλούν με τα θερμότερα λόγια για τις ικανότητές του. Εφτασε η θητεία του στον ΠΑΟ και ο χωρίς αμφιβολία άγαρμπος τρόπος που ήρθε το διαζύγιο, ώστε να κάνουν τον Γιοβάνοβιτς τόσο συμπαθή στο ευρύ κοινό; Είναι ξεκάθαρο αυτό.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ο κατάλληλος για την Εθνική ομάδα

Εστω κι αν είχε άσχημες στιγμές στο Τριφύλλι, αυτό που μένει είναι ο τρόπος που διαχειρίστηκε την ομάδα και οι καλές προσπάθειες. Παράλληλα, η ευγενική του φυσιογνωμία και οι αγαστές σχέσεις που διατηρεί με τους ποδοσφαιριστές όλων των ομάδων, μάλλον ήταν ένα ακόμη ατού προκειμένου να λάβει την πολυπόθητη θέση.

Δεν πρέπει άλλωστε να λησμονεί ο οποιοσδήποτε πως η Ομοσπονδία, ανεξάρτητα με το ποιος είναι στην κεφαλή της, αρέσκεται να επιλέγει προπονητές με παρελθόν στον πάγκο ελληνικής ομάδας. Στη λογική «μας ξέρει και τον ξέρουμε». Το είδαμε με τον Σάντος. Αργότερα με τον Πογέτ. Βρίσκουμε στη μακρά λίστα (μεταξύ άλλων) και τους Μαρκαριάν, Δανιήλ, Αναστασιάδη, Παναγούλια. Πού να αναζητούν «χρυσό» οι παράγοντες; Πάνε στα σίγουρα.

Κάπως έτσι φαίνεται πως κατέληξε στον Γιοβάνοβιτς και ο Μάκης Γκαγκάτσης, λίγο καιρό προτού πιάσει και επίσημα το τιμόνι της ΕΠΟ. Το αν είναι καλή ή όχι η επιλογή του, ασφαλώς και θα κριθεί στην πράξη, εκ του αποτελέσματος, όπως συνηθίζεται να λέγεται. Ολοι από αυτό κρίνονται σε κάθε δουλειά. Ωστόσο, ο Γιοβάνοβιτς εκκινεί τη θητεία του με τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Εχοντας την αποδοχή όλων και μοιάζει το συγκεκριμένο με κάτι το πρωτοφανές, οπότε θα είναι ήρεμος για τον σχεδιασμό εν όψει των επίσημων αγώνων που πλησιάζουν.

Οσον αφορά στην Ομοσπονδία, εκκρεμότητες παραμένουν το προπονητήριο και οι σωστές παροχές. Γιατί αν είναι η εθνική να πηγαίνει από τη Ριζούπολη στη Νέα Σμύρνη (όπως συμβαίνει έως τώρα) και παράλληλα να σκέφτονται οι διεθνείς ποιο γήπεδο θα είναι η έδρα της ομάδας, ξεκάθαρα δεν γίνεται σωστή δουλειά. ‘Η μήπως όχι;

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024