Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μια δύσκολη «εξίσωση» για το Βέλγιο

Μια δύσκολη «εξίσωση» για το Βέλγιο

Ο αγώνας απέναντι στην Ρουμανία έχει χαρακτήρα «τελικού» για τους Βέλγους

Το Βέλγιο πάτησε την… μπανανόφλουδα στην πρεμιέρα του στο Euro 2024 καθώς η ήττα από την Σλοβακία με 1-0, έχει φέρει σε δύσκολη θέση την «παρέα» του Κέβιν Ντε Μπρόινε.

Η αλήθεια είναι πως οι Βέλγοι πήγαν στην Γερμανία με μεγάλα όνειρα για διάκριση, αλλά έτσι όπως διαμορφώνονται τα πράγματα μετά τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής στον συγκεκριμένο όμιλο, το σίγουρο είναι ένα.

Ο αγώνας ανάμεσα σε Ρουμανία και Βέλγιο αποκτά χαρακτήρα «τελικού» για τους Βέλγους καθώς η νίκη είναι μονόδρομος στον συγκεκριμένο αγώνα.

Κι αυτό διότι η Σλοβακία αντιμετωπίζει την Ουκρανία (η οποία δεν ήταν καλή απέναντι στην Ρουμανία) και αν διπλασιάσει τις νίκες της τότε φουλάρει για πρόκριση.

Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος την κρισιμότητα του αγώνα για το Βέλγιο, με την αποστολή πάντως του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας να είναι κάτι παραπάνω από δύσκολη στο ματς με την Ρουμανία.

Οι Ρουμάνοι έδειξαν απέναντι στην Ουκρανία ότι είναι ομάδα με «ταυτότητα» στο παιχνίδι της και το κυριότερο είναι ομάδα που έχει καλά τρεξίματα.

Με δεδομένο ότι και αυτή (όπως και η Σλοβακία) έχει τρεις βαθμούς, αν νικήσει και το Βέλγιο τότε θα πάει στους έξι και οι Βέλγοι πολύ πιθανό να πάνε… σπίτι τους.

Η «εξίσωση» είναι αναμφίβολα δύσκολη για την βελγική ομάδα αλλά απ’ την άλλη πλευρά θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι Βέλγοι έχουν τις δυνατότητες, έχουν το ταλέντο για να γυρίσουν την κατάσταση.

Είναι όμως δεδομένο πως το γόητρο του Βελγίου δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα στο παιχνίδι απέναντι στην Σλοβακία, καθώς ελάχιστοι περίμεναν ότι το αουτσάιντερ θα έκανε την ζημιά στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τώρα οι Βέλγοι «τρέχουν και δεν φτάνουν» και δεν υπάρχει περιθώριο στραβοπατήματος στα άλλα δύο παιχνίδια που έχουν να δώσουν στον όμιλο, αρχής γενομένης με την αναμέτρηση κόντρα στην Ρουμανία.

Με βάση πάντως την εικόνα και τα αποτελέσματα που έχουμε δει στα δύο πρώτα παιχνίδια του γκρουπ, κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο της μεγάλης έκπληξης.

Όπως και να’ χει πάντως, το Βέλγιο πάει να παίξει έναν «τελικό» κόντρα στους Ρουμάνους και θέλει μόνο νίκη για να μην βρεθεί σε δεινή θέση.

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024