Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Ο «στρατιώτης» Καντέ είναι πάντα πολύτιμος

Ο «στρατιώτης» Καντέ είναι πάντα πολύτιμος

Ο διεθνής μέσος των «τρικολόρ» έκανε και πάλι την διαφορά με την μαχητικότητά του

Η Εθνική ομάδα της Γαλλίας ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, επικρατώντας της Αυστρίας με 1-0.

Μια νίκη που όμως δεν μπορεί να «κρύψει κάτω απ’ το χαλί» μια εικόνα που κάθε άλλο παρά ικανοποιητική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Οι «τρικολόρ» δεν έδειξαν αυτά που περίμεναν οι οπαδοί της και η αλήθεια είναι πως η Αυστρία προκάλεσε προβλήματα στην ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν.

Οι Αυστριακοί «λύγισαν» από το αυτογκόλ του Βέμπερ στο 38’ αλλά στάθηκαν καλά απέναντι στο μεγάλο φαβορί του ομίλου, δείχνοντας ότι είναι «σκληρό καρύδι».

Αυτό πάντως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι να εστιάσει κάποιος στην σημασία που έχει ένας «εργάτης» ή αν προτιμάτε ένας «στρατιώτης» σε μια ομάδα γεμάτη αστέρια, όπως ο Εμπαπέ, ο Γκριζμάν και ο Ντεμπελέ.

Ο Καντέ λοιπόν απέδειξε για πολλοστή φορά ότι την διαφορά μπορεί να την κάνει και ο ακούραστος «στρατιώτης» στην μεσαία γραμμή μιας ομάδας.

Ο διεθνής μέσος ήταν ξανά πολύ καλός και δικαίωσε τον Ντεσάν που τον επέλεξε στο βασικό σχήμα των «τρικολόρ».

Ο Καντέ έκανε πολλές δουλειές για την Γαλλία στο χορτάρι και τις έκανε καλά, φτάνοντας στο σημείο να μοιράσει και έτοιμο γκολ σε συμπαίκτη του, ενώ στο 85’ είχε τις δυνάμεις για να προλάβει πολύ επικίνδυνη κόντρα των Αυστριακών.

Παίκτες σαν τον Καντέ είναι πάντα πολύτιμοι για τους προπονητές και την σωστή λειτουργία του πλάνου και γι’ αυτό άλλωστε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας τον χρησιμοποίησε στην αρχική εντεκάδα της ομάδας του.

Ο Καντέ παραμένει το «μηχανάκι» που θα τρέξει σε κάθε σπιθαμή του γηπέδου, είναι αυτός που θα κυνηγήσει κάθε μπάλα με αυταπάρνηση και ο Ντεσάν ξέρει καλύτερα απ’ τον καθένα, πως κανένας άλλος παίκτης της Γαλλίας δεν μπορεί να του δώσει αυτά που δίνει ο Καντέ.

Όπως επίσης θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν σωστή η κίνηση του Γάλλου προπονητή να περάσει στο ματς τον Καμαβινγκά, καθώς ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης βοήθησε κι αυτός σημαντικά τους «τρικολόρ», δίνοντας «μάχες».

Το σίγουρο όμως είναι πως η Γαλλία δεν ικανοποίησε με την απόδοσή της κι αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα πρέπει να το αναλύσει ο Ντεσάν, ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024