Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος: Συνελήφθη ο εν αργία αρχιμανδρίτης της Μονής Αββακούμ - Αντιμέτωπος με 11 αδικήματα

Κύπρος: Συνελήφθη ο εν αργία αρχιμανδρίτης της Μονής Αββακούμ – Αντιμέτωπος με 11 αδικήματα

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, σημείωσε πως συνελήφθη μετά από εξασφάλιση μαρτυρίας σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση της Μονής Αββακούμ

Χειροπέδες πέρασαν το πρωί της Τρίτης (18/6) η Αστυνομία στον εν αργία αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, στα πλαίσια διερεύνησης των υποθέσεων που αφορούν τη Μονή του Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι της Λευκωσίας, Κύπρου.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, εναντίον του μοναχού εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης για οικονομικής φύσεως αδικήματα που αφορούν μεταξύ άλλων συνωμοσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, παράνομη κατοχή περιουσίας και παρέμβαση σε δικαστική διαδικασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για 11 στο σύνολό τους αδικήματα που διαπράχθηκαν μεταξύ 2020-2024.

Η μαρτυρία

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, σημείωσε πως ο 37χρονος Αρχιμανδρίτης συνελήφθη μετά από εξασφάλιση μαρτυρίας σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση της Μονής Αββακούμ.

Οι ανακριτές αναμένεται να ζητήσουν την κράτηση του για περίοδο 8 ημερών

Υπενθυμίζεται πως οι έρευνες των ανακριτών επικεντρώνονται από τον περασμένο Μάρτιο στο χρηματοκιβώτιο που εντοπίστηκε σε κελί εντός της Μονής του Οσίου Αββακούμ και στο οποίο εντοπίστηκαν 807 χιλιάδες ευρώ.

Οι ανακριτές αναμένεται να ζητήσουν την κράτηση του για περίοδο 8 ημερών, ενώ από πλευράς του ο Αρχιμανδρίτης αναμένεται μέσω των δικηγόρων του να φέρει ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας.

Στο μεταξύ στο εκκλησιαστικό κομμάτι οι έρευνες από την ανακριτική επιτροπή του συνοδικού δικαστηρίου έχουν ολοκληρωθεί και εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπάρξουν και εκεί εξελίξεις.

Βίντεο ντοκουμέντο ξεσκεπάζει την απάτη

Υπενθυμίζεται πως οι μοναχοί στη Μονή Αββακούμ ισχυρίζονταν και είχαν πείσει τους πιστούς ότι γίνονται θαύματα εντός της μονής.

Ωστόσο ένα βίντεο – ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο ξεσκέπασε την απάτη των μοναχών. Το εν λόγω οπτικοακουστικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης εντός της μονής καταγράφει τους μοναχούς να παρασκευάζουν τον «μύρο» που τοποθετούσαν στον σταυρό τον οποίον στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τους πιστούς ότι κάνει θαύματα και γιατρεύει ασθένειες.

Συγκεκριμένα ισχυρίζονταν ότι ο εν λόγω σταυρός παράγει μόνος του τον μύρο.

Sports in

Με 5 παίκτες από το NBA η προεπιλογή ενόψει Προολυμπιακού για τις Μπαχάμες (pic)

Οι Μπαχάμες ανακοίνωσαν την προεπιλογή της εθνικής ομάδας για το Προολυμπιακό τουρνουά που θα γίνει στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024