Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
live
Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: 3.500 παιδιά στη Γάζα κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό

Live οι εξελίξεις σε Γάζα και Ισραήλ: 3.500 παιδιά στη Γάζα κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό

Δείτε live τις εξελίξεις στο in - Πολύνεκρες επιθέσεις για ακόμα μία ημέρα στη Γάζα - Εσωτερικές διαμάχες στο Ισραήλ μεταξύ στρατού και κυβέρνησης - Στα άκρα η κόντρα με το Λίβανο

Το Ισραήλ δηλώνει ετοιμοπόλεμο για πλήρη επίθεση στο Λίβανο. Σε δύσκολη θέση ο Νετανιάχου μετά από την αποκάλυψη πως υπήρχε ενημέρωση επικείμενη επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτώβρη.

Εσωτερικό έγγραφο των IDF που προειδοποιούσε για την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου φαίνεται να αγνοήθηκε από την πολιτική ηγεσία. Πρόκειται για το τελευταίο επεισόδιο μιας κόντρας μεταξύ στρατού και κυβέρνησης που παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις στο Ισραήλ.

Μαζικές ήταν οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με καταστολή και συλλήψεις.

Δείτε live

Όλες οι εξελίξεις στο in

08:30 Για όλες τις νεότερες εξελίξεις διαβάστε εδώ

06:15 Εγκλήματα πολέμου ενώπιον του Συμβουλίου Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

Εκθεση για ισραηλινά εγκλήματα πολέμου στη Γάζα και της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ θα παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Ο επικεφαλής μιας ερευνητικής επιτροπής, η οποία διαπίστωσε ότι τόσο το Ισραήλ όσο και η Χαμάς έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου από τις 7 Οκτωβρίου, θα παρουσιάσει αργότερα σήμερα τα πορίσματα της έκθεσης στον ΟΗΕ.

Το Ισραήλ κατηγορείται για πρόκληση πείνας, πράξεις αυθαίρετης κράτησης, σεξουαλικής βίας, δολοφονίας και ακρωτηριασμού χιλιάδων παιδιών, ενώ η Χαμάς για δολοφονίες, βασανιστήρια, σεξουαλική βία και συστηματικές απαγωγές κατά την επίθεση του Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ.

05:45 Αλλοι 3 τραυματίες από ισραηλινά πυρά στην Καλκίλια

Αλλα τρία άτομα πυροβολήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας συνεχιζόμενης ισραηλινής στρατιωτικής επιδρομής στην πόλη Καλκίλια της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για ηλικιωμένο που πυροβόλησαν ισραηλινοί στρατιώτες ενώ επέστρεφε από τη νυχτερινή προσευχή καθώς για ένα ακόμη άτομο για το οποίο ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία.

Νωρίτερα, είχαν αναφερθεί οι τραυματισμοί 19χρονου, τον οποίο οι ισραηλινές δυνάμεις πυροβόλησαν στον ώμο, και 17χρονου που δέχτηκε τα πυρά στο γόνατο.

Η κατάστασή τους παραμένει προς το παρόν άγνωστη.

Μετάφραση: Συνεχίζεται η επιδρομή των κατοχικών δυνάμεων στην πόλη της Καλκίλια

05:15 Και η Ελίζαμπεθ Ουόρεν θα μποϊκοτάρει την ομιλία Νετανιάχου

Η αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Ουόρεν ανακοίνωσε ότι θα μποϊκοτάρει την ομιλία του Μπενιαμίν Νετανιάχου σε κοινή σύνοδο του Κογκρέσου στις 24 Ιουλίου, τονίζοντας ότι ο ισραηλινός πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για μια «ανθρωπιστική καταστροφή» στη Γάζα.

«Εχει επίσης ξεκαθαρίσει ότι δεν υποστηρίζει την πολιτική των ΗΠΑ για μια λύση δύο κρατών που θα επιτρέψει στον λαό του Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να οικοδομήσουν το έθνος τους με τη δική τους αυτοδιάθεση, να ζήσουν με αξιοπρέπεια», δήλωσε η Ουόρεν στους δημοσιογράφους για την απόφασή της να μην παρευρεθεί.

Η Ουόρεν ενώνεται με τον γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς στο μποϊκοτάρισμα της ομιλίας του ισραηλινού ηγέτη, καθώς και με τους βουλευτές Ρο Χάνα και Τζιμ Κλάιμπερν.

Οι ηγέτες του Κογκρέσου των ΗΠΑ κάλεσαν επίσημα τον Νετανιάχου να μιλήσει στις αρχές Ιουνίου, σ’ αυτό που θεωρείται ως η πιο πρόσφατη επίδειξη υποστήριξης στο πρόσωπό του εν καιρώ πολέμου, παρά τις εντεινόμενες πολιτικές διαιρέσεις στις ΗΠΑ σχετικά με την επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα.

04:15 Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβολούν 17χρονο

Ο ισραηλινός στρατός πυροβόλησε έναν 17χρονο μετά από συγκρούσεις που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια της εισβολής του στην πόλη Καλκίλια της κατεχόμενης Δυτικής Οχθης, αναφέρει το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ο έφηβος πυροβολήθηκε στο γόνατό του, μεταδίδει το πρακτορείο, και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο από πλήρωμα ασθενοφόρου της Εταιρείας της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου. Η κατάστασή του παραμένει προς το παρόν άγνωστη.

03:45 «Τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτόν τον πόλεμο»

Ο Hamed Al-Kurdi έχει δει πολλά στα 20 χρόνια του ως οδηγός ασθενοφόρου με την Εταιρεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου (PRCS) στη Λωρίδα της Γάζας.

Αλλά «τίποτα δεν συγκρίνεται με αυτόν τον πόλεμο», αναφέρει.

«Δεν έχω δει κάτι παρόμοιο μ’ αυτό που συμβαίνει, όλα αυτά τα 20 χρόνια», φέρεται να είπε ο Al-Kurdi, σύμφωνα με ανάρτηση της PRCS στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν θα σταματήσω να βοηθάω τους ανθρώπους. Δεν έχουμε άλλη επιλογή», προσθέτει.

Η PRCS δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι 33 μέλη του προσωπικού και εθελοντές σκοτώθηκαν στη Γάζα από τις ισραηλινές δυνάμεις από τις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων 19 εργαζομένων που «στοχοποιήθηκαν ενώ εκτελούσαν τα ανθρωπιστικά τους καθήκοντα».

03:06 NY Times: Γάζα μπορεί να διαλυθεί σύντομα η πλωτή προβλήτα, μετά από μικρή επιτυχία

Η προβλήτα βοήθειας που κατασκευάστηκε από τις ΗΠΑ για περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια μπορεί σύντομα να αποσυναρμολογηθεί, έχοντας μέχρι στιγμής συμπληρώσει συνολικά 10 ημέρες πραγματικής λειτουργίας, αναφέρουν οι New York Times.

Αξιωματούχοι έχουν πει σε οργανώσεις βοήθειας στη Γάζα ότι η προβλήτα θα μπορούσε να αποσυναρμολογηθεί στις αρχές Ιουλίου, αναφέρει η εφημερίδα, έχοντας κάνει ελάχιστα για να επιδεινώσει τις ελλείψεις αγαθών στη Λωρίδα της Γάζας. Η προβλήτα πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου από τότε που εγκαινιάστηκε στα μέσα Μαΐου εκτός λειτουργίας λόγω ζημιών από τις καιρικές συνθήκες, καιρικών απειλών, ανησυχιών για την ασφάλεια και άλλα περιστατικά ενώ τραυματίστηκαν σοβαρά αμερικανοί στρατιώτες.

02:57 Έχει κλείσει η ψαλίδα μεταξύ Ισραήλ εναντίον Χεζμπολάχ και Χαμάς υποστηρίζει αναλυτής

Ο Ramy Khoury λέει ότι η Χεζμπολάχ, με τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο παρακολούθησης της Χάιφα στο Ισραήλ, στέλνει το μήνυμα ότι οι δυνατότητες της ομάδας «συνεχίζουν να επεκτείνονται, να γίνονται πιο εξελιγμένες» και πιο ικανές να «διεισδύσουν μέσα από τα ισραηλινά αμυντικά συστήματα. Πρόκειται για μια σταθερή διαδικασία», δήλωσε στο Al Jazeera ο Khoury, καθηγητής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, προσθέτοντας ότι το ίδιο συμβαίνει και με τη Χαμάς.

«Οι ικανότητές τους έχουν επεκταθεί σε σημείο όπου το παλιό πλεονέκτημα που είχε το Ισραήλ έναντι και των δύο σε τεχνολογία και βαρύ οπλισμό, αεροπορική υπεροχή και όλα αυτά τα πράγματα, έχει μειωθεί».

Είπε ότι οι συνέπειες αυτού του γεγονότος ήταν εμφανείς στη Γάζα, όπου παρά το γεγονός ότι δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, οι ισραηλινές δυνάμεις δεν κατάφεραν να «εξαλείψουν την ικανότητα της Χαμάς να συνεχίσει να πολεμά».

02:34 Ο αμερικανικός στρατός λέει ότι κατέστρεψε 9 μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούθι στην Υεμένη και Κόλπο του Άντεν

Ο αμερικανικός στρατός δήλωσε την Τρίτη ότι κατέστρεψε οκτώ μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούθι στην Υεμένη και ένα πάνω από τον Κόλπο του Άντεν τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ ανέφερε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε αμερικανικά, συμμαχικά ή εμπορικά πλοία στο περιστατικό.

02:10 Η Χεζμπολάχ λέει ότι στόχευσε εργοστάσιο «στρατιωτικής βιομηχανίας» στο Ισραήλ

Η ένοπλη ομάδα της Λιβύης λέει ότι οι δυνάμεις της βομβάρδισαν το εργοστάσιο Balasan στον οικισμό Sa’sa με πυραύλους Falaq.

Η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι το εργοστάσιο ειδικεύεται «στον εξοπλισμό και την προστασία οχημάτων» για τον ισραηλινό στρατό, πρόσθεσε σε ανακοίνωσή της στο κανάλι της στο Telegram.

01:44 Το Ισραήλ πλησιάζει στο τέλος της επίθεσης στη Ράφα

Η αμερικανική εφημερίδα The Washington Post αναφέρει, επικαλούμενη ισραηλινούς αξιωματούχους, ότι το Ισραήλ βρίσκεται «κοντά στην επίτευξη» των στόχων του στη νότια πόλη της Γάζας, εβδομάδες αφότου ξεκίνησε τη στρατιωτική του επιχείρηση εκεί ενάντια στις επιθυμίες των μεγάλων συμμάχων του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, αυτό σηματοδοτεί «την πιθανότητα ότι μήνες μεγάλων στρατιωτικών επιχειρήσεων μπορεί σύντομα να δώσουν τη θέση τους σε μια νέα, λιγότερο έντονη φάση»του πολέμου του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού θύλακα. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει τη μείωση των αδυσώπητων αεροπορικών επιδρομών και των χερσαίων επιθέσεων που, μέχρι σήμερα, έχουν σκοτώσει τουλάχιστον 37.372 ανθρώπους και έχουν τραυματίσει 85.452.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει.

«Οι ανταρτοπόλεμοι δεν τελειώνουν ποτέ», ανέφερε η Washington Post σε ανώνυμο «ανώτερο ισραηλινό στρατιωτικό αξιωματούχο που γνωρίζει τις χερσαίες επιχειρήσεις. Ο στόχος μας τώρα είναι να νικήσουμε την ταξιαρχία της Ράφα, και αυτό κάνουμε».

01:15 Ο διαχειριστής του πλοίου καλεί τους Χούτι της Υεμένης να απελευθερώσουν το πλήρωμα του Galaxy Leader

Οι αντάρτες χρησιμοποίησαν ελικόπτερα για να καταλάβουν το πλοίο με σημαία Μπαχάμες στις 19 Νοεμβρίου.

Αιχμαλώτισαν τον Βούλγαρο πλοίαρχο του πλοίου και τον επικεφαλής αξιωματικό, μαζί με 17 Φιλιππινέζους και άλλους ναύτες από την Ουκρανία, το Μεξικό και τη Ρουμανία, δήλωσαν οι διαχειριστές του πλοίου.

«Οι Χούθι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν κρατώντας τα 25 μέλη του πληρώματος», δήλωσαν οι διαχειριστές του πλοίου, οι οποίοι ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι στις οικογένειές τους χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.

Οι Χούθι έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν από τον Νοέμβριο, σε υποστήριξη των Παλαιστινίων που δέχονται ισραηλινή επίθεση στη Γάζα. Έχουν βυθίσει ένα πλοίο, έχουν καταλάβει ένα άλλο πλοίο και έχουν σκοτώσει τρεις ναυτικούς σε αρκετές επιθέσεις.

Το Διεθνές Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, το οποίο εκπροσωπεί τους πλοιοκτήτες, χαρακτήρισε τις επιθέσεις των Χούθι «απαράδεκτες επιθετικές πράξεις που απειλούν τη ζωή αθώων ναυτικών και την ασφάλεια της εμπορικής ναυτιλίας».

00:55 Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι δεν θέλουν να δουν έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με το Πεντάγωνο

«Δεν πρόκειται να μπω σε υποθετικές υποθέσεις και εικασίες για το τι μπορεί να συμβεί, παρά μόνο να πω ότι κανείς δεν θέλει να δει έναν ευρύτερο περιφερειακό πόλεμο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πάτρικ Ράιντερ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου, όταν ρωτήθηκε για την κίνηση του Ισραήλ.

Η έγκριση του Ισραήλ έρχεται την ώρα που ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ Άμος Χόχσταϊν βρισκόταν σήμερα στο Λίβανο, μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με ισραηλινούς ηγέτες, για να επιδιώξει «επείγουσα αποκλιμάκωση» στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου.

00:34 Έχει μετακινηθεί το κύριο μέτωπο του πολέμου από τη Γάζα στο νότιο Λίβανο; – Ανάλυση Al Jazeera

Η σημερινή δημοσιοποίηση από τη Χεζμπολάχ υλικού από μη επανδρωμένο αεροσκάφος που δείχνει την παρακολούθηση της ισραηλινής πόλης-λιμάνι Χάιφα είναι ένα μήνυμα για ορισμένους εντός του ισραηλινού κατεστημένου ασφαλείας ότι το κύριο μέτωπο του πολέμου έχει μετακινηθεί από τη Γάζα στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο, σύμφωνα με έναν αναλυτή.

Ο πόλεμος σε αυτό το μέτωπο γίνεται αντιληπτός από ορισμένους στο Ισραήλ ως ένας πόλεμος όπου «η Χεζμπολάχ κρατά50.000 ομήρους», ισραηλινούς κατοίκους του βορρά που δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους εκεί, δήλωσε στο Al Jazeera ο Menachem Klein, ισραηλινός καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο Bar-Ilan.

Η συμμαχία της Χεζμπολάχ με το Ιράν είναι επίσης μια σημαντική στρατηγική απειλή που το Ισραήλ θα πρέπει μια μέρα να αντιμετωπίσει, αν όχι τώρα, πρόσθεσε. Ωστόσο, ο Κλάιν πιστεύει ότι η τακτική της ισραηλινής κυβέρνησης να χρησιμοποιεί όλο και περισσότερη βία πρέπει να αλλάξει. «Το Ισραήλ πρέπει να αλλάξει τη στρατηγική του σκέψη και να σκέφτεται όλα τα πολιτικά μέτρα και όχι τη χρήση βίας», είπε.

00:11 Ο πρωθυπουργός του Κατάρ συναντήθηκε με τον ηγέτη της Χαμάς για να τον πιέσει να αποδεχθεί τη συμφωνία

Ο πρωθυπουργός του Κατάρ Mohammed bin Abdulrahman al-Thani συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον ηγέτη της Χαμάς Ismail Haniyeh, πιέζοντας τον να συμβιβαστεί σε ορισμένες από τις αναθεωρήσεις που υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα στην πρόταση του Ισραήλ για την ομηρία και την κατάπαυση του πυρός, δηλώνει στους Times of Israel κυβερνητικός αξιωματούχος που γνωρίζει το θέμα.

Μια άλλη πηγή που γνωρίζει το θέμα αναφέρει ότι τα κύρια εμπόδια για μια συμφωνία παραμένουν η απαίτηση της Χαμάς να συμφωνήσει το Ισραήλ σε μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός και πλήρη αποχώρηση των στρατευμάτων των IDF στην πρώτη φάση της συμφωνίας, ενώ το Ισραήλ επιμένει ότι θα συμφωνήσει να τερματιστεί ο πόλεμος μόνο αφού απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι και αφού η Χαμάς απομακρυνθεί από την εξουσία.

23:42 Εγκρίθηκαν τα επιθετικά σχέδια εναντίον του Λιβάνου λένε οι IDF

Ο επικεφαλής της Βόρειας Διοίκησης των IDF υποστράτηγος Ori Gordin και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων υποστράτηγος Oded Basiuk ενέκριναν σήμερα τα σχέδια μάχης του Λιβάνου, αναφέρει ο στρατός.

Σε ανακοίνωσή του, ο IDF αναφέρει ότι οι στρατηγοί πραγματοποίησαν αξιολόγηση, κατά την οποία «εγκρίθηκαν τα επιχειρησιακά σχέδια για μια επίθεση στο Λίβανο».

Οι ανώτατοι διοικητές έλαβαν επίσης αποφάσεις σχετικά με την «επιτάχυνση της ετοιμότητας των δυνάμεων στο έδαφος», προσθέτει ο στρατός.

Η ανακοίνωση έρχεται εν μέσω επανειλημμένων επιθέσεων της Χεζμπολάχ και των συμμαχικών παλαιστινιακών τρομοκρατικών ομάδων στο Λίβανο στο βόρειο Ισραήλ, με φόβους για μια ευρύτερη σύγκρουση. Το Ισραήλ έχει προειδοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί την παρουσία της Χεζμπολάχ κατά μήκος των συνόρων του μετά τις φρικαλεότητες της 7ης Οκτωβρίου και έχει προειδοποιήσει ότι αν δεν επιτευχθεί διπλωματική λύση, θα στραφεί σε στρατιωτική δράση για να ωθήσει τη Χεζμπολάχ προς τα βόρεια.

23:14 Πλοίο που χτυπήθηκε από τους Χούθι την περασμένη Τετάρτη εμφανίζεται ως βυθισμένο

Ο οργανισμός United Kingdom Maritime Trade Operations (UKMTO) αναφέρει ότι ένα περιστατικό με πλοίο που χτυπήθηκε στις 12 Ιουνίου από τους Χούθι της Υεμένης, 66 ναυτικά μίλια (περίπου 122 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά της πόλης-λιμάνι Hodeidah, «πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί» στην Ερυθρά Θάλασσα.

Το πλοίο αναγνωρίστηκε από εκπρόσωπο των Χούθι ως το Tutor.

22:48 Επιφανής γιατρός της Γάζας πεθαίνει υπό ισραηλινή κράτηση – Διατάχθηκε «ΕΔΕ»

Ένας διακεκριμένος Παλαιστίνιος γιατρός πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση από την ισραηλινή αστυνομία, μόλις έξι ημέρες μετά τη σύλληψή του, ανέφερε το ισραηλινό πρακτορείο Haaretz. Το δημοσίευμα αυτό έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του από το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Ο Δρ Iyad al-Rantisi, 53 ετών, επικεφαλής ενός τμήματος γυναικείου νοσοκομείου του νοσοκομείου Kamal Adwan στην πόλη Beit Lahiya της βόρειας Γάζας, συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό τον περασμένο Νοέμβριο, σύμφωνα με το πρακτορείο. Πέθανε στη φυλακή Shikma, ένα ανακριτικό κέντρο της Shin Bet, της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών του Ισραήλ, στο Ashkelon του νότιου Ισραήλ, επιβεβαιώνει η Haaretz.

Η Shin Bet δήλωσε ότι συνέλαβε τον γιατρό επειδή ήταν ύποπτος ότι εμπλέκεται στην απόκρυψη ισραηλινών αιχμαλώτων, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Σύμφωνα με τον δρα Χουσάμ Αμπού Σαφία, διευθυντή του νοσοκομείου Kamal Adwan, ο αλ Ραντίσι συνελήφθη σε σημείο ελέγχου του στρατού, ενώ προσπαθούσε να κάνει το ταξίδι από τη βόρεια προς τη νότια Γάζα, ακολουθώντας τις εντολές του ισραηλινού στρατού για σκοπούς εκκένωσης στην αρχή του πολέμου, δήλωσε ο Σαφία στη Haaretz. Το ισραηλινό υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα για τον θάνατο του Ραντίσι.

22:13 Ο αρχηγός της Αστυνομίας θέλει να κατέβει με τους διαδηλωτές, λέει ο ακροδεξιός Μπεν-Γκβιρ

Αφού ο αστυνομικός διευθυντής Κόμπι Σαμπτάι προειδοποίησε νωρίτερα για τους κινδύνους που, όπως είπε, εγκυμονεί ένας νόμος που δίνει ευρείες εξουσίες επί της αστυνομικής πολιτικής στον υπουργό Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, ο υπουργός επιτίθεται στον Σαμπτάι, αποκαλώντας το έγγραφο που κατέθεσε στο δικαστήριο εκθέτοντας τη θέση του «όχι περισσότερο από μια γελοία παράσταση».

Σύμφωνα με τον Μπεν Γκβιρ, «κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, ο αστυνομικός διευθυντής έκανε ό,τι μπορούσε, αν και όχι με μεγάλη επιτυχία, για να εφαρμόσει τις πολιτικές μου».

Ο υπουργός ισχυρίζεται ότι «με τον χρόνο του στο αξίωμα να πλησιάζει στο τέλος του και την επιθυμία του να είναι μέρος του στρατοπέδου (των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων), άρχισε να υιοθετεί θέσεις που με προκαλούν, μέσω κολακείας προς τον γενικό εισαγγελέα και υποβαθμισμένης εργασίας».

21:57 Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι στη Γάζα δημιουργήθηκαν σχεδόν 40 εκατομμύρια τόνοι συντριμμιών

Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (UNEP) δημοσίευσε μια έκθεση που υπογραμμίζει τις «βαθιές επιπτώσεις» του πολέμου του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τα ευρήματα του ΟΗΕ, εκτιμάται ότι 39 εκατομμύρια τόνοι συντριμμιών από τις 7 Οκτωβρίου.

«Η κλιμάκωση της σύγκρουσης από τις 7 Οκτωβρίου 2023 έχει σαφώς βαθιές επιπτώσεις στους ανθρώπους και το περιβάλλον στη Γάζα», σημειώνεται, τονίζοντας ότι «οι εντατικοί βομβαρδισμοί από το Ισραήλ έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή ένταση καταστροφής όσον αφορά τις υποδομές, τα παραγωγικά αγαθά και την παροχή υπηρεσιών».

Υπογραμμίζει ότι η κοινότητα της Γάζας έχει εκτεθεί σε κινδύνους ρύπανσης του εδάφους, του νερού και του αέρα, προκαλώντας μη αναστρέψιμες βλάβες στα φυσικά οικοσυστήματα. Η έκθεση προτρέπει σε άμεση κατάπαυση του πυρός για την προστασία ζωών και τον μετριασμό των μακροπρόθεσμων περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η έκθεση που συντάχθηκε με βάση πληροφορίες που ελήφθησαν εξ αποστάσεως και από τις δραστηριότητες του ΟΗΕ στο πεδίο λόγω των συνθηκών ασφαλείας και των περιορισμών πρόσβασης, σημειώνει ότι οι εργασίες πεδίου θα διεξαχθούν όταν οι συνθήκες ασφαλείας το επιτρέψουν.

21:45 Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν πρόωρες εκλογές έξω από την Κνεσέτ

Χιλιάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές διαδηλώνουν έξω από την Κνεσέτ στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας πρόωρες εκλογές και την απομάκρυνση της κυβέρνησης.

Η διαδήλωση πραγματοποιείται την τρίτη συνεχόμενη ημέρα της «εβδομάδας αναστάτωσης», όπως την αποκαλούν οι ομάδες διαμαρτυρίας, με στόχο την αντικατάσταση της κυβέρνησης.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Moshe Ya’alon μιλάει στο πλήθος έξω από την Κνεσέτ, καταγγέλλοντας τον Netanyahu και την κυβέρνησή του ότι δεν έχουν σαφή στόχο στον συνεχιζόμενο πόλεμο στη Γάζα και ότι δεν σχεδιάζουν για την επόμενη ημέρα μετά το τέλος των μαχών.

«Από την ίδρυση αυτής της κυβέρνησης, η κατάσταση της ασφάλειας έχει επιδεινωθεί, η οικονομία μας έχει υποχωρήσει», λέει ο Γιααλόν, κατηγορώντας τον σημερινό συνασπισμό ότι είναι «έτοιμος να θυσιάσει τους ομήρους για τη μεσσιανική προοπτική» των υπουργών της κυβέρνησης Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ και Μπεζαλέλ Σμότριχ.

«Είμαστε η πλειοψηφία και γι’ αυτό ανησυχούν [τα μέλη της κυβέρνησης] για τις εκλογές. Εμείς απαιτούμε εκλογές, τώρα!» συνεχίζει.

21:23 Αξιωματούχοι της Γάζας ζητούν την απελευθέρωση εκατοντάδων ιατρών που κρατούνται από το Ισραήλ

Το κυβερνητικό γραφείο Τύπου στη Γάζα εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τη μεταχείριση του παλαιστινιακού ιατρικού προσωπικού από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Τα αιτήματα αναφέρουν πως αγνοούνται 310 γιατροί, κάτι που απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο «Ζητάμε διεθνή έρευνα για τα εγκλήματα της σύλληψης και εκτέλεσης του παλαιστινιακού ιατρικού προσωπικού από την κατοχή. Η εκτέλεση του γιατρού Iyad al-Rantisi από την κατοχή μέσα στις φυλακές είναι ένα φρικτό έγκλημα. (Το Υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα τον θάνατο του al-Rantisi υπό ισραηλινή κράτηση, βλέπε 19:20 στο live). Απαιτούμε την απελευθέρωση από την κατοχή 310 ιατρών που υποβάλλονται σε βασανιστήρια. Θεωρούμε την κατοχή και την αμερικανική κυβέρνηση υπεύθυνες για τη ζωή και την ασφάλεια του ιατρικού προσωπικού».

20:57 «Σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, η Χεζμπολάχ θα καταστραφεί»υποστηρίζει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ισραέλ Κατζ απάντησε στη δημοσιοποίηση από τη Χεζμπολάχ υλικού από μη επανδρωμένο αεροσκάφος που δείχνει την παρακολούθηση της ισραηλινής πόλης-λιμάνι Χάιφα.

«Ο Νασράλα καυχιέται σήμερα ότι φωτογράφισε τα λιμάνια της Χάιφα, τα οποία διαχειρίζονται τεράστιες διεθνείς εταιρείες από την Κίνα και την Ινδία, και απειλεί να τα καταστρέψει», ανέφερε ο Κατζ σε ανάρτησή του στο Χ.

«Πλησιάζουμε πολύ κοντά στη στιγμή της απόφασης για την αλλαγή των κανόνων του παιχνιδιού εναντίον της Χεζμπολάχ και του Λιβάνου. Σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, η Χεζμπολάχ θα καταστραφεί και ο Λίβανος θα υποστεί σοβαρές απώλειες».

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ είναι αποφασισμένο να αποκαταστήσει την ασφάλεια των Ισραηλινών κατοίκων που ζουν στα βόρεια, στην περιοχή που συνορεύει με τον Λίβανο, η ζωή των οποίων έχει διαταραχθεί από τις συνεχείς ανταλλαγές πυρών της Χεζμπολάχ με τον ισραηλινό στρατό.

20:41 Ανατράπηκε η απαγόρευση συμμετοχής ισραηλινών εταιρειών στη μεγαλύτερη έκθεση όπλων στον κόσμο

Η γαλλική κυβέρνηση πρότεινε ότι οι ισραηλινές εταιρείες δεν θα έπρεπε να μπορούν να συμμετάσχουν στην Eurosatory, τη μεγαλύτερη έκθεση όπλων, επειδή ανησυχεί ιδιαίτερα για την επιχείρηση του Ισραήλ στη Ράφα, όπως μεταφέρει το Al Jazeera.

Αυτό που συνέβη τότε ήταν ότι ο διοργανωτής αυτής της έκθεσης όπλων αποφάσισε να απαγορεύσει 74 ισραηλινές εταιρείες που επρόκειτο να συμμετάσχουν. Η γαλλική κυβέρνηση δεν είχε καμία νομική εξουσία να θέσει σε ισχύ μια τέτοια απαγόρευση, αλλά οι πραγματικοί διοργανωτές της έκθεσης, αποφάσισαν να το πράξουν.

Τώρα έχουμε ένα δικαστήριο στη Γαλλία που αποφάσισε να ανατρέψει αυτή την απαγόρευση, χαρακτηρίζοντάς την ως διάκριση. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι 74 ισραηλινές επιχειρήσεις μπορούν τώρα να εμφανιστούν στην έκθεση που συνεχίζεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, την Παρασκευή. Το αν αυτές οι εταιρείες όπλων θα εμφανιστούν ή όχι είναι ένα άλλο ερώτημα, διότι πολλές από αυτές είχαν κάνει άλλα σχέδια.

Υπήρξε μια άλλη δικαστική απόφαση την περασμένη εβδομάδα από ένα γαλλικό δικαστήριο που αποφάσισε ότι όχι μόνο θα πρέπει να παραμείνουν απαγορευμένες οι εταιρείες αυτές να παρευρεθούν στην εμπορική έκθεση, αλλά και οποιοσδήποτε συνδέεται με τις εταιρείες αυτές – ισραηλινές ή μη.

Τώρα, οι διοργανωτές της έκθεσης δήλωσαν ότι το αμφισβητούν αυτό και ασκούν έφεση στο δικαστήριο, και ακόμη περιμένουμε την ετυμηγορία αυτής της έφεσης. Εάν η έφεση αυτή ανατραπεί, αυτό σημαίνει ότι θα επιτραπεί η είσοδος σε όλους.

20:19 Μπλίνκεν: Η αποστολή όπλων από τις ΗΠΑ προς το Ισραήλ εξακολουθεί να εξετάζεται

Ο Μπλίνκεν αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον εξακολουθεί να εξετάζει ένα φορτίο μεγάλων βομβών για το Ισραήλ λόγω ανησυχιών ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Ο Μπλίνκεν ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την κατάσταση των αποστολών όπλων, αφού ο Νετανιάχου δήλωσε ότι ο Μπλίνκεν τον διαβεβαίωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται για την άρση των περιορισμών στις αποστολές όπλων.

Στα μέσα Μαΐου, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν επιβεβαίωσε αναφορές σε κατάθεση ενώπιον του Κογκρέσου ότι οι ΗΠΑ διέκοψαν «μία αποστολή πυρομαχικών υψηλού ωφέλιμου φορτίου» προς το Ισραήλ.

20:02 Ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τις οικογένειες των σκοτωμένων αιχμαλώτων, καθώς οι επικρίσεις αυξάνονται

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου προσκάλεσε τους συγγενείς των αιχμαλώτων που σκοτώθηκαν στη Γάζα σε συνάντηση στο σπίτι του, δήλωσαν στο AFP αρκετές οικογένειες, καθώς αυξάνονται οι επικρίσεις για την αντίδρασή του στην κρίση. Από τους 116 αιχμαλώτους που εξακολουθούν να βρίσκονται στη Γάζα, οι 41 έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό. Συνολικά 19 πτώματα έχουν ανασυρθεί από την περιοχή, ενώ περισσότεροι από 100 απελευθερώθηκαν τον Νοέμβριο στο πλαίσιο μιας συμφωνίας εκεχειρίας μιας εβδομάδας.

Ο Νετανιάχου δέχεται αυξανόμενες πιέσεις για τους χειρισμούς του στον πόλεμο, με εβδομαδιαίες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που απαιτούν συμφωνία με τη Χαμάς για την απελευθέρωση των αιχμαλώτων.

Ορισμένες από τις οικογένειες των νεκρών αιχμαλώτων έχουν κατηγορήσει στο παρελθόν τον Νετανιάχου για έλλειψη ενσυναίσθησης απέναντί τους, ενώ ο ίδιος έσπευσε να συναντήσει τους αιχμαλώτους που απελευθερώθηκαν από τον στρατό σε μια επιχείρηση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, χαιρετίζοντας την επιστροφή τους και συγχαίροντας τις δυνάμεις ασφαλείας.

Θα υποδεχθεί κάποιες από τις οικογένειες που θρηνούν την Πέμπτη και μια άλλη ομάδα την Κυριακή, δήλωσαν οι οικογένειες. Κάποιες οικογένειες αρνήθηκαν να τον συναντήσουν όπως αναφέρεται, ενώ υπάρχει μεγάλη οργή ύστερα από ρεπορτάζ που αναφέρει

19:40 Οκτώ τραυματίες σε ισραηλινή επιδρομή βόρεια της Τύρου και της δυτικής Γαλιλαίας – Εκατέρωθεν χτυπήματα

Το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου μεταδίδει ότι οκτώ πολίτες τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επιδρομή με στόχο ένα αυτοκίνητο στην περιοχή αλ-Μπαργκάλια, βόρεια της Τύρου στο νότιο Λίβανο.

Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός ειδησεογραφικός ιστότοπος Hadashot Bezman ανέφερε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Matzuva στην ισραηλινή Γαλιλαία μετά την πτώση ρουκετών.

Το ισραηλινό κανάλι 12 ανέφερε ότι υπήρξαν αναφορές για τραυματισμούς στη δυτική Γαλιλαία και ότι αναχαιτίστηκαν ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο προς την περιοχή Ναχαρίγια – την πιο βόρεια παράκτια πόλη του Ισραήλ.

19:20 Το υπουργείο της Γάζας απαιτεί να μάθει την «τύχη του υγειονομικού προσωπικού που απήχθη από τα νοσοκομεία»

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας απηύθυνε έκκληση σε διεθνείς οργανώσεις και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων «να αποκαλύψουν την τύχη» δεκάδων μελών του υγειονομικού προσωπικού, τα οποία, όπως λέει, οι ισραηλινές δυνάμεις «απήγαγαν» από εγκαταστάσεις υγείας καθώς εκτελούσαν το έργο τους.

Τον περασμένο μήνα, ένας διακεκριμένος Παλαιστίνιος γιατρός, ο Adnan al-Bursh, ο οποίος εργαζόταν στο νοσοκομείο al-Shifa της Γάζας, πέθανε σε ισραηλινή φυλακή μετά από τέσσερις και πλέον μήνες κράτησης.

Παράλληλα, η Εταιρεία της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου έχει κάνει δεκάδες εκκλήσεις για τα 4 μέλη της που αγνοούνται, εδώ και μήνες.

19:00 Το Κοσσυφοπέδιο και το Ισραήλ συμφωνούν να επιτρέπουν στους πολίτες του άλλου την είσοδο χωρίς βίζα

Οι πολίτες του Κοσσυφοπεδίου και του Ισραήλ θα μπορούν να επισκεφθούν το άλλο έθνος χωρίς βίζα μετά από συμφωνία μεταξύ των δύο κυβερνήσεων που υπεγράφη σήμερα, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών του Κοσσυφοπεδίου.

18:15 Σάλος στο Ισραήλ μετά την αποκάλυψη ότι ο Στρατός ήξερε τι θα έκανε η Χαμάς

Mετά και την αποκάλυψη του σχετικού έγγραφο πληροφοριών από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό «Kan 11» του Ισραήλ, τα ΜΜΕ της χώρας αναπαράγουν την είδηση και ήδη υπάρχουν οργισμένες αντιδράσεις από την πλευρά των συγγενών των ομήρων και των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν τη μέρα του μακελειού.

Απαιτούν να τους δοθούν απαντήσεις από την κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Διαβάστε εδώ.

18:00 Νετανιάχου: Ο Μπλίνκεν δεσμεύτηκε να καταργήσει τους περιορισμούς στις αποστολές όπλων των ΗΠΑ

Μετά από αναφορές σε ισραηλινά και γερμανικά μέσα ενημέρωσης χωρίς πηγές ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν υποσχέθηκε στον πρωθυπουργό του Ισράηλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι η Ουάσιγκτον θα άρει όλους τους περιορισμούς στις μεταφορές όπλων στο Ισραήλ τις επόμενες ημέρες, ο Νετανιάχου συνεχίζει να λέει ότι ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης του διαβεβαίωσε πως η δέσμευση αυτή θα υλοποιηθεί.

«Όταν ο Μπλίνκεν ήταν πρόσφατα εδώ στο Ισραήλ», λέει ο Νετανιάχου σε ένα αγγλόφωνο βίντεο, «κάναμε μια ειλικρινή συνομιλία, είπα ότι εκτίμησα βαθύτατα την υποστήριξη που έδωσαν οι ΗΠΑ στο Ισραήλ από την αρχή του πολέμου».

«Αλλά είπα και κάτι άλλο, είπα ότι είναι αδιανόητο τους τελευταίους μήνες, η κυβέρνηση να κρατά όπλα και πυρομαχικά στο Ισραήλ».

«Ο Μπλίνκεν με διαβεβαίωσε ότι η διοίκηση εργάζεται μέρα και νύχτα για να άρει αυτούς τους περιορισμούς», λέει ο Νετανιάχου. «Σίγουρα ελπίζω να είναι έτσι. Θα έπρεπε να είναι έτσι».

17:50 Ισραηλινοί έποικοι τραυμάτισαν δύο Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθης

Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν και τραυμάτισαν δύο Παλαιστίνιους στο χωριό Μπουρίν, νότια της Ναμπλούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο εκπρόσωπος της Ερυθράς Ημισελήνου Άχμεντ Τζιμπρίλ είπε ότι τα πληρώματα του ασθενοφόρου μετέφεραν τους δύο τραυματίες που ταυτοποιήθηκαν ως μια 54χρονη γυναίκα και έναν 50χρονο άνδρα σε κοντινό νοσοκομείο.

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι μια ομάδα Ισραηλινών εποίκων ξυλοκόπησε άγρια ​​τους δύο κατοίκους.

17:05 Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε βίντεο από drone που πετούσε πάνω από το Ισραήλ

Η Χεζμπολάχ δημοσίευσε ένα βίντεο που λέει ότι προέρχεται από ένα από τα αναγνωριστικά drones της που πετούν πάνω από το βόρειο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένου του λιμανιού της Χάιφα.

Δεν είναι σαφές πότε γυρίστηκε το βίντεο, αν και τους τελευταίους μήνες η Χεζμπολάχ εκτοξεύει ολοένα και περισσότερο drones, συμπεριλαμβανομένων και φορτωμένων με εκρηκτικά, στο βόρειο Ισραήλ.

16:50 Οι Παλαιστίνιοι εξακολουθούν να στοχοποιούνται σε «ασφαλή ζώνη»

Οι επιθέσεις γίνονται στην κεντρική περιοχή της Γάζας, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις πριν από ένα μήνα κάλεσαν τους Παλαιστίνιους από τη Ράφα να εκκενώσουν επειδή έχει χαρακτηριστεί ως ασφαλής ζώνη.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι απομακρύνθηκαν στο Nuseirat, στο Deir el-Balah και σε άλλα μέρη της κεντρικής περιοχής, και εξακολουθούν να είναι στόχοι.

Σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, 25 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από το πρωί και 17 βρίσκονταν στη μεσαία περιοχή. Δεκάδες άλλοι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο al-Ahli.

16:10 Η ικανότητα υγειονομικής περίθαλψης της Γάζας μειώθηκε κατά 70%

Ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα καταστρέψει μεγάλο μέρος του τομέα υγείας της Γάζας και μείωσε την κλινική του ικανότητα κατά 70%, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

Ως αποτέλεσμα, η Γάζα βασίζεται περισσότερο σε νοσοκομεία υπαίθρου, τα οποία συχνά στερούνται βασικών υπηρεσιών, για τη θεραπεία ασθενών που δεν μπορούν να βρουν σημεία στα νοσοκομεία.

Μέχρι τις 7 Ιουνίου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε τεκμηριώσει 476 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης στη Γάζα, οι οποίες σκότωσαν 727 άτομα και τραυμάτισαν 933.

15:56 Ισραηλινό πυροβολικό βομβαρδίζει τη Shebaa, στο νότιο Λίβανο

Το Ισραήλ εξαπέλυσε βομβαρδισμούς πυροβολικού, πλήττοντας τα περίχωρα της πόλης Shebaa στο νότιο Λίβανο, αναφέρει ανταποκριτής του Al Jazeera Arabic.

15:44 Σύνοψη των τελευταίων εξελίξεων

  • Από το τελευταίο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ σκοτώθηκαν 17 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, στον καταυλισμό Νουσεϊράτ. Περισσότερα θύματα έχουν αναφερθεί στην πόλη της Γάζας.
  • Περίπου 3.500 παιδιά στη Γάζα κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό, καθώς οι παραδόσεις βοήθειας έχουν επιβραδυνθεί δραματικά, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας.
  • Ο Αμερικανός απεσταλμένος Άμος Χοχστάιν, επιφορτισμένος με τη συμβολή να αποκλιμακώσει τις εντάσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, επισκέφθηκε τη Βηρυτό για συναντήσεις με Λιβανέζους αξιωματούχους.
  • Ενώ αναγνωρίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης κατά μήκος των συνόρων τους, όπου οι επιθέσεις έχουν κλιμακωθεί, ο Χόχσταϊν λέει ότι εξακολουθεί να πιστεύει σε μια «διπλωματική οδό».
  • Ο Νισίμ Βατούρι, βουλευτής του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, εξίσωσε τους Ισραηλινούς αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι πραγματοποιούν καθημερινές διαδηλώσεις στο πλαίσιο της «Εβδομάδας Αντίστασης», με τη Χαμάς. Αργότερα ζήτησε συγγνώμη για τις παρατηρήσεις του.
  • Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα έχουν σκοτώσει 25 Παλαιστίνιους και έχουν τραυματίσει άλλους 80 κατά την τελευταία 24ωρη περίοδο αναφοράς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα.

15:19 Επιδιώκουμε να σταματήσει η κλιμάκωση, είπε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μεταφέρει ορισμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού Νατζίμπ Μικάτι μετά τη συνομιλία του με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Άμος Χόχσταϊν.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Μικάτι δήλωσε:

Αυτό που απαιτείται είναι να σταματήσει η συνεχιζόμενη ισραηλινή επιθετικότητα κατά του Λιβάνου και να επιστρέψει η ηρεμία και η σταθερότητα στα νότια σύνορα.

Συνεχίζουμε να επιδιώκουμε να σταματήσει η κλιμάκωση, να αποκατασταθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα και να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες παραβιάσεις της λιβανέζικης κυριαρχίας και οι πράξεις συστηματικής δολοφονίας και καταστροφής που διαπράττει το Ισραήλ

Οι συνεχιζόμενες ισραηλινές απειλές κατά του Λιβάνου δεν θα μας εμποδίσουν να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την αποκατάσταση της ηρεμίας, η οποία αποτελεί προτεραιότητα για εμάς και όλους τους φίλους του Λιβάνου».

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο βόρειο Ισραήλ και στο νότιο Λίβανο έχουν εκτοπιστεί από τις συχνές ανταλλαγές πυρών μεταξύ του Ισραήλ και των αντι-ισραηλινών δυνάμεων στο Λίβανο, κυρίως της Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ έχει σκοτώσει περισσότερους από 400 ανθρώπους στο εσωτερικό του Λιβάνου από τις 7 Οκτωβρίου, ένας απολογισμός στον οποίο περιλαμβάνονται τουλάχιστον 80 άμαχοι. Τουλάχιστον 16 στρατιώτες και 11 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την ισραηλινή πλευρά της μπλε γραμμής που χάραξε ο ΟΗΕ και χωρίζει τις δύο χώρες.

15:05 ΟΗΕ: Πρωτοφανής ρύπανση από τον πόλεμο στη Γάζα – 39 εκατ. τόνοι συτρίμμια

Η σύγκρουση στη Γάζα έχει προκαλέσει πρωτοφανή ρύπανση του εδάφους, του νερού και του αέρα στην περιοχή, σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που δημοσιεύθηκε σήμερα, όπως αναφέρει το Reuters.

Τα εκρηκτικά όπλα έχουν δημιουργήσει περίπου 39 εκατομμύρια τόνους συντριμμιών, αναφέρει η έκθεση.

«Όλα αυτά βλάπτουν βαθιά την υγεία των ανθρώπων, την επισιτιστική ασφάλεια και την ανθεκτικότητα της Γάζας», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του UNEP Ίνγκερ Άντερσεν.

14:49 Αντιδήμαρχος Ιερουσαλήμ: Μην μαζεύετε σκουπίδια από το γαλλικό προξενείο

Ο αντιδήμαρχος της Ιερουσαλήμ, ένας υπερεθνικιστής ισραηλινός πολιτικός, ζήτησε να μην συλλέγονται τα σκουπίδια από το γαλλικό προξενείο, αφού το Παρίσι απαγόρευσε σε ισραηλινές εταιρείες να συμμετάσχουν σε έκθεση όπλων.

Οι διοργανωτές της εμπορικής έκθεσης Eurosatory λίγο έξω από το Παρίσι δήλωσαν τον περασμένο μήνα ότι οι γαλλικές αρχές απαγόρευσαν τις ισραηλινές εταιρείες, με το γαλλικό υπουργείο Άμυνας να αποδίδει την απόφαση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Ράφα.

Ωστόσο σήμερα με απόφαση γαλλικού δικαστηρίου ακυρώθηκε η απαγόρευση συμμετοχής του Ισραήλ, και οι διοργανωτές άσκησαν έφεση.

Ο αντιδήμαρχος Arieh King ανήρτησε στο Χ επιστολή που είχε απευθύνει στη δημοτική υπηρεσία καθαριότητας, ζητώντας «να δοθεί εντολή στους συντηρητές του δήμου Ιερουσαλήμ να διακόψουν αμέσως την υπηρεσία αποκομιδής σκουπιδιών από το κτίριο του γαλλικού προξενείου».

Σε ανακοίνωση του δημαρχείου αναφέρεται ότι το αίτημα του King δεν θα υλοποιηθεί.

14:37 Ισραηλινοί έποικοι επιτίθενται σε παλαιστινιακά χωριά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε παλαιστινιακά χωριά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε Παλαιστίνιους κατοίκους στην πόλη Deir Dibwan, ανατολικά της Ραμάλα, πετώντας πέτρες, τραυματίζοντας τρία άτομα. Έποικοι επιτέθηκαν επίσης σε παλαιστινιακά οχήματα στην πόλη Huwara, νότια της Ναμπλούς.

Στο νότο, Ισραηλινοί έποικοι εγκατέστησαν παράνομο φυλάκιο σε ιδιόκτητη παλαιστινιακή γη ανατολικά της Χεβρώνας.

Από τις 7 Οκτωβρίου, 548 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις ισραηλινές δυνάμεις και τους εποίκους, ενώ περισσότεροι από 5.200 έχουν τραυματιστεί.

14:28 Στοχοποίηση Γκουτέρες από το ισραηλινό ΥΠΕΞ

Ένας λογαριασμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ επέκρινε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

«Υπό την ηγεσία του Αντόνιο Γκουτέρες, ο ΟΗΕ έχει γίνει εργαλείο προπαγάνδας της Χαμάς.

Ο Γκουτέρες χρησιμοποίησε ορολογία που φαινομενικά δικαιολογούσε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου

Ο Γκουτέρες απέτυχε να προσθέσει τη Χαμάς στη μαύρη λίστα για τη σεξουαλική βία

Υπό την ηγεσία του Γκουτέρες, ο ΟΗΕ δεν έχει ακόμη εκδώσει ούτε μία καταδίκη της Χαμάς.»

14:14 Η ανακοίνωση των IDF για τακτικές παύσεις των μαχών είναι σαν αυτές για τις ασφαλείς ζώνες για τους αμάχους

«Η τακτική παύση αποτελεί μέρος μιας συνεχιζόμενης παραπλανητικής και αντιφατικής αφήγησης από τον ισραηλινό στρατό, αρκετά παρόμοια με την αφήγηση των εκκενώσεων, των ασφαλών ζωνών σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, όπου άνθρωποι κατέληξαν να σκοτώνονται», αναφέρει ο ανταποκριτής του AJ στη Γάζα, Χανί Μαχμούντ.

«Αυτή τη στιγμή, είτε υπάρχει τακτική παύση είτε όχι, ο αριθμός των φορτηγών που επιτρέπεται να εισέλθουν στη Γάζα από το πέρασμα Karem Abu Salem, είναι πολύ μικρότερος από αυτόν που χρειάζεται για να ανακουφίσουν τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες επιβίωσης. Μιλάμε μόνο για τέσσερα εμπορικά φορτηγά και πέντε φορτηγά με καύσιμα. Σε σύγκριση με τις ανάγκες στο πεδίο, αυτό δεν είναι τίποτα.

Φαίνεται ότι από το μοτίβο του πώς συμβαίνει, είτε τα περάσματα είναι κλειστά και δεν επιτρέπονται τα εμπορικά φορτηγά, είτε αν επιτρέπονται, δημιουργούνται συνθήκες επί τόπου που καθιστούν πολύ δύσκολη την παράδοση της βοήθειας.

Από χθες, περίπου οκτώ αστυνομικοί σκοτώθηκαν καθώς εξασφάλιζαν την παράδοση εμπορικών φορτηγών στην αγορά εδώ στην κεντρική περιοχή της Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα».

13:58 Χόχσταϊν: Κατάπαυση πυρός στη Γάζα θα οδηγήσει σε ηρεμία στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο

Το μήνυμα του Αμερικανού απεσταλμένου Χόχσταϊν στη Βηρυτό ήταν προς τη Χαμάς ότι η ομάδα θα πρέπει να συμφωνήσει με την πρόταση κατάπαυσης του πυρός που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ και βρίσκεται στο τραπέζι.

«Όταν μιλάς στη Χαμάς, μιλάς και στη σύμμαχό της Χεζμπολάχ, οπότε αυτό είναι ένα μήνυμα και προς αυτούς», λέει η ανταποκρίτρια του AJ στον Λίβανο και προσθέτει:

«Ο Χόχσταϊν λέει ότι μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα θα μπορούσε να δώσει τέλος στον πόλεμο στο βόρειο μέτωπο του Ισραήλ. Αυτό όμως που δεν είπε είναι τι θα συμβεί αν η Χαμάς δεν συμφωνήσει.

Αυτό που τόνισε είναι το επίπεδο του κινδύνου και ο φόβος της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι αυτός ο περιορισμένος πόλεμος θα μπορούσε να γίνει ένας πολύ μεγαλύτερος πόλεμος.

Την τελευταία φορά που ο Χόχσταϊν ήταν εδώ στη Βηρυτό τον Μάρτιο, είχε κάνει διαφορετικές δηλώσεις. Τότε, είπε ότι μια κατάπαυση του πυρός στη Γάζα δεν θα προκαλέσει αυτόματα τον τερματισμό της σύγκρουσης στον Βορρά, επειδή το Ισραήλ απαιτεί εγγυήσεις ασφαλείας.

Αυτός είναι ο τέταρτος γύρος διπλωματικών επαφών του Χόχσταϊν. Αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη σαφές αν θα τα καταφέρει ή όχι.

Υπάρχει ακόμα διπλωματία εδώ – και οι δύο πλευρές έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο μιας διπλωματικής λύσης, τουλάχιστον προς το παρόν.

13:44 Δεξιός δημοσιογράφος κατηγορεί τον ισραηλινό στρατό ότι υποστηρίζει τη διατήρηση της Χαμάς στη Γάζα – Απάντηση από τις IDF

Οι IDF δηλώνουν ότι οι ισχυρισμοί του δεξιού δημοσιογράφου Yaakov Bardugo, που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη στο δεξιό ισραηλινό ειδησεογραφικό κανάλι Channel 14, ότι ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Herzl Halevi υποστηρίζει τη διατήρηση της κυριαρχίας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, είναι ένα πλήρες ψέμα με στόχο να βλάψει το στρατό.

Ο εκπρόσωπος των IDF εξέδωσε μια ασυνήθιστη ανακοίνωση μετά το δημοσίευμα, διευκρινίζοντας ότι οι ισχυρισμοί του Bargugo είναι ψέματα.

«Ο Αρχηγός του Επιτελείου έχει ασχοληθεί με το θέμα αμέτρητες φορές, και δημόσια, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεκτός ο έλεγχος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας… Άλλοι ισχυρισμοί που προέβαλε ο δημοσιογράφος τις τελευταίες ημέρες είναι επίσης ένα πλήρες ψέμα και μια προσπάθεια να βλάψει τις IDF και τον Αρχηγό του Επιτελείου», προστίθεται στην ανακοίνωση του στρατού.

13:35 Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα

Τουλάχιστον 37.372 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 85.452 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

13:23 Γάζα: 3.500 παιδιά κινδυνεύουν να πεθάνουν από υποσιτισμό

Καθώς η βοήθεια στερεύει στη Γάζα λόγω του κλεισίματος των συνόρων, η πείνα καταλαμβάνει έναν ήδη κουρασμένο πληθυσμό, προειδοποιεί το κυβερνητικό γραφείο μέσων ενημέρωσης της Γάζας.

Η έλλειψη βοήθειας, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, συμπληρωμάτων διατροφής και εμβολίων, έχει θέσει 3.500 παιδιά σε κίνδυνο να πεθάνουν από υποσιτισμό, προειδοποίησε το γραφείο.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα και όλες τις χώρες του ελεύθερου κόσμου να καταδικάσουν αυτό το έγκλημα, το οποίο… παραβιάζει το διεθνές δίκαιο», αναφέρεται.

13:08 Άιζενκοτ: «Παράσημο ντροπής» η εξαίρεση των υπερορθοδόξων Εβραίων από τη στράτευση

Ο βουλευτής Γκάντι Άιζενκοτ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσέτ στο νομοσχέδιο που προωθείται από τον συνασπισμό του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για την εξαίρεση των υπερορθόδοξων από τη στράτευση στις IDF.

«Όποιος υποστηρίζει αυτή τη νομοθεσία [για την αποφυγή της στράτευσης] θα μοιραστεί ένα παράσημο ντροπής», δήλωσε ο Eisenkot.

«Προτείνω να ακυρωθεί αυτό το νομοσχέδιο και αντ’ αυτού να προωθηθεί ένα νομοσχέδιο για την ισραηλινή θητεία που θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλους τους 18χρονους. Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνέσετ έχει ιστορικό ρόλο στο να αποτρέψει την ισραηλινή κυβέρνηση από το να αποδυναμώσει τον στρατό».

12:55 Συναγερμός στο βόρειο Ισραήλ – Πρώτη φορά μετά από δύο μέρες

Συναγερμός έχει σημάνει στο βόρειο Ισραήλ μετά από πιθανή διείσδυση μη επανδρωμένου αεροσκάφους από τον Λίβανο.

Η Haaretz αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο ημέρες που υπάρχει προειδοποίηση στα βόρεια.

12:44 «Χύσαμε πολύ αίμα. Φτάνει»

Οι κάτοικοι αναφέρουν ισχυρούς βομβαρδισμούς από άρματα μάχης και αεροπλάνα σε διάφορες περιοχές της Ράφα, όπου περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι είχαν καταφύγει πριν το Ισραήλ ξεκινήσει την επίθεσή του στη νότια πόλη τον Μάιο.

«Η Ράφα βομβαρδίζεται χωρίς καμία παρέμβαση από τη διεθνή κοινότητα. Η κατοχή [του Ισραήλ] δρα ελεύθερα εδώ», δήλωσε ένας κάτοικος της Ράφα και πατέρας έξι παιδιών στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Τα ισραηλινά άρματα μάχης επιχειρούσαν μέσα στις περιοχές Tal as-Sultan, al-Izba και Zurub στη δυτική Ράφα, καθώς και στη Shaboura στην καρδιά της πόλης.

Συνέχισαν επίσης να καταλαμβάνουν τις ανατολικές γειτονιές και τα περίχωρα καθώς και τα σύνορα με την Αίγυπτο και το ζωτικής σημασίας συνοριακό πέρασμα της Ράφα.

«Υπάρχουν ισραηλινές δυνάμεις στις περισσότερες περιοχές. Υπάρχει επίσης σθεναρή αντίσταση και τους κάνουν να πληρώνουν ακριβά, αλλά η κατοχή δεν είναι ηθική και καταστρέφουν την πόλη και τον προσφυγικό καταυλισμό», δήλωσε ο κάτοικος.

Στην κεντρική Γάζα, δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε δύο σπίτια σκότωσαν 17 Παλαιστίνιους στο Nuseirat και στο Bureij.

«Κάθε ώρα, το Ισραήλ σκοτώνει περισσότερους ανθρώπους. Θέλουμε κατάπαυση του πυρός τώρα», δήλωσε ο Χαλίλ, 45 ετών, δάσκαλος από τη Γάζα. «Αρκετά με το αίμα μας, το λέω στο Ισραήλ, στην Αμερική και στους ηγέτες μας επίσης – ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει».

12:32 ΟΗΕ: Οι ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα προκαλούν τεράστιο πόνο

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τερκ λέει ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα προκαλούν μεγάλο ανθρωπιστικό πόνο.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τουλάχιστον 17 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ξεχωριστά πλήγματα στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσεϊράτ, μετά από μια νύχτα σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών στο κέντρο της Γάζας.

Ο Τουρκ πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπου σχεδόν 550 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, επιδεινώνεται σημαντικά.

12:16 Χόχσταϊν: Η σύγκρουση Ισραήλ – Χεζμπολάχ έχει διαρκέσει αρκετά

Ο ανώτερος απεσταλμένος των ΗΠΑ Άμος Χόχσταϊν απευθύνεται τώρα στα μέσα ενημέρωσης στη Βηρυτό, όπου πραγματοποιεί διπλωματική επίσκεψη με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

«Η σύγκρουση κατά μήκος της Γαλάζιας Γραμμής μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ έχει διαρκέσει αρκετά», δήλωσε ο Χόχσταϊν. «Αθώοι άνθρωποι πεθαίνουν, περιουσίες καταστρέφονται, οικογένειες διαλύονται και η λιβανέζικη οικονομία συνεχίζει να παρακμάζει.

Η χώρα υποφέρει χωρίς λόγο. Είναι προς το συμφέρον όλων να επιλυθεί γρήγορα και διπλωματικά».

12:09 ΟΗΕ: 133 παιδιά έχουν σκοτωθεί στη Δ. Όχθη – Επιδεινώνεται η κατάσταση

Ο επικεφαλής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ προειδοποίησε την Τρίτη ότι η κατάσταση των δικαιωμάτων στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, επιδεινώνεται δραστικά, ενώ στη Γάζα σημειώνονται «ασυνείδητοι θάνατοι και πόνοι».

Το Reuters μεταδίδει ότι ο Volker Türk, Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε: «Η κατάσταση στη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, επιδεινώνεται δραματικά».

Συνέχισε λέγοντας ότι μέχρι τις 15 Ιουνίου, 528 Παλαιστίνιοι, 133 από αυτούς παιδιά, είχαν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ή εποίκους από τον Οκτώβριο, σε ορισμένες περιπτώσεις εγείροντας «σοβαρές ανησυχίες για δολοφονίες».

Το Al Jazeera μετέδωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν πέντε άτομα κοντά στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη από το Ισραήλ Δυτική Όχθη.

12:00 Ο στρατός του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι σκότωσε διοικητή της Ισλαμικής Τζιχάντ

Στην τελευταία του πολεμική ενημέρωση, ο στρατός του Ισραήλ αναφέρει ότι σκότωσε πολυάριθμους μαχητές σε μάχη σώμα και σώμα και μέσω αεροπορικών επιδρομών στη Ράφα και στην κεντρική Γάζα.

Προσδιόρισε έναν από τους μαχητές που σκοτώθηκε από αεροπορική επιδρομή στην κεντρική Γάζα ως τον διοικητή ενός πυρήνα ελεύθερων σκοπευτών της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Ένα άλλο πλήγμα στη Ράφα σκότωσε δύο μαχητές που μετέφεραν εκρηκτικά, ανέφερε.

Το τελευταίο κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στη Γάζα έχει επίσης σκοτώσει πολυάριθμους αμάχους, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένα άτομα σε πολλά σπίτια στον καταυλισμό Νουσεϊράτ.

11:46 Νέες επιθέσεις στην πόλη της Γάζας

Ένα άτομο σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν μετά από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή που έπληξε δρόμο στο κέντρο της πόλης της Γάζας, αναφέρει το Al Jazeera Arabic.

Το βράδυ της Κυριακής, από ισραηλινά πλήγματα σε διάφορα σπίτια στην πόλη σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

11:35 Γαλλικό δικαστήριο ακυρώνει την απαγόρευση συμμετοχής ισραηλινών εταιρειών στην αμυντική έκθεση του Παρισιού

Εμπορικό δικαστήριο της Γαλλίας εξέδωσε απόφαση που επιτρέπει στις ισραηλινές εταιρείες να συμμετάσχουν στην Eurosatory, τη μεγαλύτερη διεθνή αμυντική έκθεση στον κόσμο, η οποία πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην πόλη Villepinte κοντά στο Παρίσι.

Η απόφαση εκδόθηκε μετά από έφεση κατά προηγούμενης απόφασης των γαλλικών αρχών να απαγορεύσουν τη συμμετοχή 74 ισραηλινών αμυντικών εταιρειών στην έκθεση λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας.

Το δικαστήριο εξέδωσε την Τρίτη προσωρινή διαταγή κατόπιν αιτήματος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ-Γαλλίας, δίνοντας εντολή στους διοργανωτές της έκθεσης να επιτρέψουν τη συμμετοχή ισραηλινών εταιρειών. Οι διοργανωτές της έκθεσης θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, η οποία θα εκδικαστεί ενώπιον εφετείου για την έκδοση οριστικής απόφασης.

11:18 «Το Ισραήλ δεν θα διαπραγματευτεί συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που αποκλίνει από το τρέχον σχέδιο»

Το Ισραήλ δεν είναι ανοιχτό στο να αλλάξει το περίγραμμα της πρότασης κατάπαυσης του πυρός που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ, στην οποία η Χαμάς έχει ζητήσει αρκετές τροποποιήσεις, δήλωσε ανώτερος ισραηλινός διαπραγματευτής στην ισραηλινή εφημερίδα Yedioth Ahronoth.

«Δεν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις για ένα περίγραμμα διαφορετικό από αυτό που έχει γίνει αποδεκτό από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο διαπραγματευτής που δεν κατονομάστηκε.

Η πηγή συνέχισε χαρακτηρίζοντας την απάντηση της Χαμάς στην πρόταση κατάπαυσης του πυρός ως «πλήρη άρνηση», ενώ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα θα συνεχιστεί και μετά τις επιχειρήσεις στη Ράφα.

Η Χαμάς χαρακτήρισε τις αλλαγές που ζήτησε στη συμφωνία ως «όχι σημαντικές» και επιβεβαίωσε ότι η θέση της είναι σύμφωνη με τις θεμελιώδεις αρχές της πρότασης.

Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεν έχει ακόμη υποστηρίξει δημοσίως τη συμφωνία, με τον Νετανιάχου να επιμένει ότι ο πόλεμος στη Γάζα θα συνεχιστεί μέχρι να ηττηθεί η Χαμάς.

11:04 Τι επιδιώκει ο Χόχσταϊν από τη Χεζμπολάχ

Αυτός είναι ο τέταρτος γύρος διπλωματικών επαφών από τον Χόχσταϊν από τότε που άρχισαν οι συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου πριν από οκτώ μήνες.

Λίγες ώρες πριν από την άφιξή του, πηγές της Χεζμπολάχ κατέστησαν σαφή τη θέση τους. Το μήνυμά τους είναι ότι δεν θα υπάρξει καμία διακοπή των μαχών μέχρι να υπάρξει μόνιμη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Και ότι η Χεζμπολάχ δεν ενδιαφέρεται να συζητήσει οτιδήποτε σχετικό με τις ρυθμίσεις ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων μέχρι τότε.

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ το γνωρίζει αυτό», λέει η ανταποκρίτρια του AJ στον Λίβανο και προσθέτει: «Αλλά αυτό που καταλαβαίνουμε από πηγές κοντά στη Χεζμπολάχ είναι ότι αυτό που θα προσπαθήσει να κάνει ο Χόχσταϊν είναι να διασφαλίσει ότι αυτή η σύγκρουση θα παραμείνει ένας περιορισμένος πόλεμος προς το παρόν.

Έχει επίσης μια άλλη αποστολή – να μάθει ποια θα είναι η θέση της Χεζμπολάχ αν οι μεγάλες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ τερματιστούν στη Ράφα και στη Γάζα, αλλά στη συνέχεια συνεχίσει τα χειρουργικά χτυπήματα. Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι η Χεζμπολάχ δεν υποχωρεί.

Η κατάσταση είναι αρκετά επικίνδυνη. Την περασμένη εβδομάδα είδαμε μια έξαρση της βίας που προκάλεσε ανησυχίες – και γι’ αυτό ο Χόχσταϊν επέστρεψε στην περιοχή».

10:53 Γκαντζ και Λαπίντ ζητούν την απομάκρυνση του βουλευτή του Νετανιάχου που δήλωσε ότι οι διαδηλωτές στο Ισραήλ είναι «βραχίονας της Χαμάς»

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας Μπένι Γκαντζ και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιαΐρ Λαπίντ καταφέρονται εναντίον του βουλευτή του Λικούντ Νισίμ Βατούρι και καλούν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να τον απομακρύνει από τη θέση του αντιπροέδρου της Κνεσέτ, αφού αναφέρθηκε στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές ως «βραχίονα της Χαμάς».

«Ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κνεσέτ απέδειξε και πάλι σήμερα το πρωί ότι δεν έχει καμία κατανόηση ή σεβασμό για τη δημοκρατία», γράφει ο Γκαντζ στο tweet του, χαρακτηρίζοντας τη ρητορική του Βατούρι «καταδικαστέα».

«Καλώ τον πρωθυπουργό να τον απομακρύνει από τη θέση του και να τον αντικαταστήσει με μια αξιοπρεπή προσωπικότητα που θα σέβεται το κράτος του Ισραήλ και το νομοθετικό σώμα», είπε, προσθέτοντας ότι η το αντίθετο συνιστά συμφωνία με τη δήλωση του Βατούρι.

Ο Λαπίντ δήλωσε «οι διαδηλωτές είναι στρατιώτες και αξιωματικοί των IDF, είναι η ισραηλινή οικονομία, είναι δάσκαλοι και γιατροί, είναι ο σιωνισμός στην ενσάρκωσή του».

«Ο Νισίμ Βατούρι, από την άλλη πλευρά, είναι ένας άνθρωπος γεμάτος μίσος, του οποίου τα εμπρηστικά λόγια χρησιμοποιούνται από τους εχθρούς του Ισραήλ σε μια δίκη στη Χάγη. Το Λικούντ θα έπρεπε να τον είχε απολύσει σήμερα το πρωί από τη θέση του αντιπροέδρου της Κνεσέτ», λέει. Αλλά «δεν θα το κάνουν, επειδή αυτή η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να διαλύσει το κράτος του Ισραήλ. Ο Βατούρι είναι απλώς το σύμπτωμα».

10:43 Βίντεο με τραυματισμένα παιδιά μετά τις επιθέσεις στην κεντρική Γάζα

Βίντεο δείχνει πολλά τραυματισμένα παιδιά και βρέφη μετά τις σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις στην κεντρική Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στις παρακάτω εικόνες φαίνονται παιδιά στο πάτωμα του νοσοκομείου που είναι υπερπλήρες λόγω των αδιάκοπων επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

10:27 Ισραήλ: Άνευ προηγουμένου οι διαφωνίες μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας

Το ισραηλινό Κανάλι 14 ανέφερε , όπως μεταδίδει το ertnews, ότι υπάρχει μια άνευ προηγουμένου κρίση εμπιστοσύνης μεταξύ της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, που συμπίπτει με την ευρεία κριτική για τις επιδόσεις στη Γάζα και την αυξανόμενη διεθνή πίεση.

Πολιτικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο στρατός δείχνει αδυναμία να επιτύχει στρατιωτικούς στόχους, γεγονός που εγείρει ένα δύσκολο ερώτημα σχετικά με την ικανότητά του να αντιμετωπίσει μελλοντικές προκλήσεις, ειδικά στα βόρεια σύνορα με τον Λίβανο.

Σύμφωνα με το Κανάλι 14, οι πολιτικοί εξέφρασαν την οργή τους για τη συμπεριφορά του ισραηλινού στρατού, τον οποίο θεωρούν ότι επιδιώκει να τερματίσει τις μάχες στη Γάζα χωρίς να επιτύχει τον διακηρυγμένο στόχο της «εξάλειψης της ηγεσίας των τρομοκρατικών οργανώσεων», ειδικά αφού ανακοίνωσε ότι ο στρατός η επιχείρηση στη Ράφα θα τελείωνε σε περίπου δύο εβδομάδες.

Το Κανάλι εκτιμά ότι η τρέχουσα κρίση δείχνει βαθύτερες εσωτερικές διαμάχες, καθώς η πολιτική ηγεσία βλέπει ότι ο στρατός υπερβαίνει τον ρόλο του και πιέζει για πολιτικές που μπορεί να επηρεάσουν το μέλλον των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Από την άλλη πλευρά, ο στρατός πιστεύει ότι το καθήκον του περιλαμβάνει την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης εικόνας της πραγματικότητας σε πολιτικό επίπεδο και όχι απλώς την εφαρμογή εντολών.

10:15 Στη Βηρυτό ο Χόχσταϊν

Ο Άμος Χόχσταϊν, ανώτερος απεσταλμένος των ΗΠΑ, έφτασε στη Βηρυτό για περισσότερες συναντήσεις με στόχο την αποκλιμάκωση των εντάσεων μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, μεταδίδει το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων του Λιβάνου.

Ο Χόχσταϊν, που αρχικά επισκέφθηκε το Ισραήλ, αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου Νατζίμπ Μικάτ σήμερα το μεσημέρι, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Αναμένεται επίσης να συναντηθεί με τον πρόεδρο του κοινοβουλίου Ναμπίχ Μπέρι.

10:00 Ο ισραηλινός στρατός πραγματοποιεί συλλήψεις σε επιδρομές κοντά στη Ραμάλα

Ο ισραηλινός στρατός συνέλαβε πέντε Παλαιστίνιους κατά τη διάρκεια της εισβολής σε διάφορες πόλεις και χωριά στην περιοχή της Ραμάλα και της διοικητικής περιφέρειας αλ Μπιρέχ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Τρεις άνδρες, μεταξύ των οποίων ένας καθηγητής πανεπιστημίου, συνελήφθησαν από τα σπίτια τους στο χωριό Σάφα, βορειοδυτικά της Ραμάλα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν επίσης έναν Παλαιστίνιο, ο οποίος είχε αποφυλακιστεί μόλις πριν από ένα μήνα, μετά από έφοδο στο σπίτι του στην πόλη Sinjil, βόρεια της Ραμάλα. Ένας πέμπτος άνδρας συνελήφθη στο χωριό Deir Ibzi’, δυτικά της Ραμάλα.

Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης μεταξύ ισραηλινών δυνάμεων και Παλαιστινίων στο χωριό Ajoul, βόρεια της Ραμάλα.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συλλαμβάνουν κατά μέσο όρο 35 Παλαιστίνιους την ημέρα από την έναρξη του πολέμου, με περισσότερους από 9.112 Παλαιστίνιους να είναι φυλακισμένοι σε ισραηλινές φυλακές από την 1η Ιουνίου – σχεδόν διπλάσιος αριθμός Παλαιστίνιων που κρατούνταν την 1η Οκτωβρίου.

09:48 Αστυνομικοί με πολιτικά χτυπούν διαδηλώτρια στο Ισραήλ

Αστυνομικοί της ισραηλινής αστυνομίας με πολιτικά ρούχα φαίνονται σε βίντεο να γρονθοκοπούν και να τραβούν από τα μαλλιά μια διαδηλώτρια την Κυριακή, κατά τη διάρκεια σύλληψής της, καθώς η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ.

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και τουλάχιστον οκτώ συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, μεταξύ των οποίων και ένας εθελοντής γιατρός που υπέστη τραυματισμό στο μάτι από αστυνομικό κανόνι νερού, το οποίο επίσης έριξε έναν 60χρονο διαδηλωτή στον τοίχο, παραβιάζοντας ευθέως τις αστυνομικές διαδικασίες, όπως σχολιάζει η Haaretz.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ένας 70χρονος διαδηλωτής που τραυματίστηκε στο κεφάλι όταν συνελήφθη βίαια από την αστυνομία.

09:40 Βουλευτής του Νετανιάχου: Βραχίονας της Χαμάς οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στον υπερορθόδοξο ραδιοφωνικό σταθμό Kol Barama, ο βουλευτής του Λικούντ(σ.σ. κόμμα Νετανιάχου) Νισίμ Βατούρι δήλωσε ότι οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές είναι «βραχίονας της Χαμάς».

Όταν ρωτήθηκε ποια είναι η γνώμη του για τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα τη Δευτέρα κοντά στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ, ο Βατούρι είπε ότι «η Χαμάς έχει πολλούς βραχίονες. Υπάρχει ο στρατιωτικός της βραχίονας που ανήκει στους καταραμένους τρομοκράτες που δολοφονούν παιδιά και υπάρχει αυτός ο βραχίονας των διαδηλώσεων».

09:32 Ακόμα μία αιματηρή νύχτα στην κεντρική Γάζα

Δεκαεπτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σε δύο ξεχωριστές επιθέσεις σε σπίτια στο Νουσεϊράτ που φιλοξενούσαν οικογένειες εκτοπισμένων που είχαν πρόσφατα απομακρυνθεί από τη Ράφα, αναφέρει ο ανταποκριτής του AJ.

Από το πρώτο χτύπημα σκοτώθηκαν 10 άτομα, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά. Πέντε από αυτούς ήταν από την ίδια οικογένεια. Ο αριθμός των τραυματιών είναι διπλάσιος. Περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

Μια ώρα αργότερα, η δεύτερη επίθεση είχε στόχο το σπίτι μιας άλλης οικογένειας. Στα θύματα περιλαμβάνονται όχι μόνο οι γονείς και τα παιδιά τους, αλλά και οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τέτοιες ανελέητες επιθέσεις στον καταυλισμό Νουσεϊράτ.

Δύο ακόμη άνθρωποι έχουν επίσης σκοτωθεί στον παραλιακό δρόμο στην κεντροδυτική περιοχή της Γάζας. Σχεδόν 35 άνθρωποι που τραυματίστηκαν από αυτές τις επιθέσεις βρίσκονται σε νοσοκομεία με κρίσιμα τραύματα».

09:20 «Γενοκτονική ρητορική της ισραηλινής κυβέρνησης»

Η υποψήφια του κόμματος των Πρασίνων για την προεδρία στις ΗΠΑ χαρακτήρισε ένα διαγραμμένο πλέον βίντεο που αναρτήθηκε από επίσημο λογαριασμό της ισραηλινής κυβέρνησης στο Χ ως «την πιο κραυγαλέα γενοκτονική ρητορική του Ισραήλ μέχρι σήμερα».

Η Στάιν πρόσθεσε ότι «ο κόσμος πρέπει να καταδικάσει» τη γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην ανάρτηση, η οποία ανέφερε ότι «δεν υπάρχουν αθώοι πολίτες εκεί», αναφερόμενη στη Γάζα.

09:10 Η κυβέρνηση Νετανιάχου μπορεί να ανατραπεί, λέει ο Λαπίντ

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης του Ισραήλ, Γιαΐρ Λαπίντ, είναι αισιόδοξος ότι οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης μπορούν να ενωθούν για να απομακρύνουν τον Νετανιάχου από την εξουσία.

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να ανατραπεί, νομίζω ότι μπορεί να ανατραπεί», δήλωσε ο Λαπίντ σε σχόλια που μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός 103FM του Ισραήλ.

«Τώρα που ο Γκαντζ έφυγε επιτέλους από την κυβέρνηση, έχουμε τα μέσα. Η αντιπολίτευση θα συνεργαστεί, θα την ενώσουμε χωρίς εγωισμό για να ρίξουμε την κυβέρνηση».

Στις 9 Ιουνίου, ο Γκαντζ και ο Άιζενκοτ παραιτήθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο πολέμου του Ισραήλ, σε ένα πλήγμα για τον Netanyahu, ο οποίος έκτοτε διέλυσε το σώμα.

09:01 Συνάντηση Γκαντζ με Χοχστάιν – «Ο χρόνος εξαντλείται»

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ συναντήθηκε με τον ειδικό απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ Άμος Χοχστάιν για συζητήσεις στις οποίες ο Γκαντζ «τόνισε ότι ο χρόνος εξαντλείται για μια ρύθμιση με διεθνή διαμεσολάβηση» μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Ο Χοχστάιν πραγματοποιεί επί του παρόντος συναντήσεις με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη στο Ισραήλ, συμπεριλαμβανομένων του πρωθυπουργού Νετανιάχου και του προέδρου Χέρτζογκ, στο πλαίσιο μιας αμερικανικής αποστολής για την αποκλιμάκωση της αυξανόμενης έντασης με τη Χεζμπολάχ.

08:50 Νυχτερινές επιδρομές στη Δ. Όχθη – Μάζεψαν δεκάδες Παλαιστίνιους και τους ανέκριναν στο σχολείο

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν δεκάδες Παλαιστίνιους, στην Κούσρα, κοντά στη Ναμπλούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οδηγώντας τους σε σχολείο όπου κρατήθηκαν και ανακρίθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Wafa.

Η επιδρομή στην Κούσρα ήταν μία από τις πολλές όπου Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το Wafa και παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν επίσης ότι:

Δύο αδέλφια συνελήφθησαν στην Ιεριχώ, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις πολιόρκησαν ένα σπίτι

Τρεις Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν στην Ουμ Σάφα.

Ένας Παλαιστίνιος συνελήφθη στην Kafr Ni’ma

Ένας Παλαιστίνιος συνελήφθη στο Sinjil στα βόρεια της περιοχής της Ραμάλα.

Οι ισραηλινές επιδρομές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν ενταθεί από την έναρξη του πολέμου κατά της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου, με περισσότερα από 9.100 άτομα να έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής.

08:38 Δύο στελέχη των Δημοκρατικών συμφωνούν στην πώληση όπλων στο Ισραήλ μετά από πιέσεις Μπάιντεν

Δύο στελέχη των Δημοκρατικών στο αμερικανικό Κογκρέσο συμφώνησαν να υποστηρίξουν μια μεγάλη πώληση όπλων στο Ισραήλ που περιλαμβάνει 50 μαχητικά αεροσκάφη F-15, ανέφερε τη Δευτέρα η Washington Post, επικαλούμενη τρεις ανώνυμους αξιωματούχους.

Ο αντιπρόσωπος Γκρέγκορι Μικς και ο γερουσιαστής Μπεν Κάρντιν υπέγραψαν τη συμφωνία υπό την έντονη πίεση της κυβέρνησης Μπάιντεν, αφού οι δύο βουλευτές είχαν επί μήνες καθυστερήσει την πώληση, ανέφερε η Post.

«Οποιαδήποτε ζητήματα ή ανησυχίες είχε ο Κάρντιν αντιμετωπίστηκαν μέσω των συνεχιζόμενων διαβουλεύσεών μας με τη διοίκηση (Μπάιντεν) και γι’ αυτό θεώρησε σκόπιμο να επιτρέψει να προχωρήσει η υπόθεση», δήλωσε στην Post ο Έρικ Χάρις, διευθυντής επικοινωνίας της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ο Μικς είπε στην εφημερίδα ότι ήταν σε στενή επαφή με τον Λευκό Οίκο και τους είχε παροτρύνει να πιέσουν το Ισραήλ για τις ανθρωπιστικές προσπάθειες και τις απώλειες αμάχων. Είπε ότι τα F-15 δεν θα παραδοθούν για «χρόνια από τώρα», σύμφωνα με την Post.

Το γραφείο κανενός από τους δύο βουλευτές δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

08:27 Επιδρομές σε Γάζα και Δυτική Όχθη

Καλημέρα σας. Μαζί θα παρακολουθήσουμε και σήμερα τις εξελίξεις σε Γάζα, Δυτική Όχθη και Ισραήλ.

Για όσα προηγήθηκαν διαβάστε εδώ

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024