Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μαγιόρκα: Κάτοικοι διώχνουν τους ξένους τουρίστες από τις παραλίες - Κίνημα κατά του υπερτουρισμού

Μαγιόρκα: Κάτοικοι διώχνουν τους ξένους τουρίστες από τις παραλίες – Κίνημα κατά του υπερτουρισμού

Μπαίνουν μες στη θάλασσα, απλώνουν πανό με μηνύματα κατά του υπερτουρισμού, και διώχνουν τους ξένους τουρίστες από τις παραλίες

Οι τωρινές κινητοποιήσεις κατοίκων κατά του υπερτουρισμού αποτελούν προαναγγελθέντα γεγονότα, μιας και οι οιωνοί για τις εν λόγω αντιδράσεις ήταν ξεκάθαροι από τα τέλη του Μάη – από την Ελλάδα μέχρι και την Ισπανία. 

Τούτες τις μέρες, το λοιπόν, στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου έχουν… αρχίσει τα όργανα. Ιδιαιτέρως στη Μαγιόρκα, όπου ντόπιοι ξεκίνησαν… σαφάρι ξένων τουριστών, κρατώντας τους μακριά από παραλίες.

Αναγκάζουν τους ξένους τουρίστες -προς μεγάλη απογοήτευσή τους- να εγκαταλείψουν τους θεάρεστους προορισμούς τους

Εκατοντάδες άτομα καταλαμβάνουν παραλίες, μπαίνουν μες στο νερό, απλώνουν πανό με μηνύματα κατά του υπερτουρισμού, και αναγκάζουν τους ξένους τουρίστες -προς μεγάλη απογοήτευσή τους- να εγκαταλείψουν τους θεάρεστους προορισμούς τους.

Μία από τις πιο γνωστές παραλίες στη Μαγιόρκα, αυτή που φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, συγκαταλέγεται στις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο – στη σχετική παγκόσμια λίστα, η οποία έχει συνολικά 50 παραλίες.

Βίντεο από τη δράση ντόπιων στη συγκεκριμένη παραλία:

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα Grassroots Mallorca Platja Tour κάλεσε τους ντόπιους να καταλάβουν τον ειδυλλιακό όρμο – που κατατάσσεται στην 11η καλύτερη θέση στον κόσμο σε μεγάλη δημοσκόπηση. Όπερ και εγένετο.

Η γαλήνια γαλάζια ομορφιά του Caló des Moro έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αποτέλεσμα 4.000 επισκέπτες και 1.200 αυτοκίνητα να κατεβαίνουν καθημερινά στο δυσπρόσιτο σημείο για να τραβήξουν μια φωτογραφία για το Instagram. Οι ντόπιοι, όμως, είναι αποφασισμένοι να βάλουν τέλος σε αυτήν την κατάσταση.

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024