Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Τρία άτομα συνελήφθησαν μετά τα δεκάδες κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης

Ρωσία: Τρία άτομα συνελήφθησαν μετά τα δεκάδες κρούσματα τροφικής δηλητηρίασης

Οι υγειονομικές αρχές φαίνεται να έχουν συνδέσει τουλάχιστον ορισμένα από τα κρούσματα στη Μόσχα με δύο μάρκες έτοιμων σαλατών

Η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας, η οποία χειρίζεται σοβαρά εγκλήματα, ανακοίνωσε ότι συνέλαβε τον επικεφαλής εταιρείας παραγωγής τροφίμων, όπως και τον διευθυντή και τον επικεφαλής ποιοτικού ελέγχου υπηρεσίας διανομής τροφίμων.

Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι πάνω από 120 άνθρωποι συμβουλεύτηκαν γιατρούς στη Μόσχα αφού παρουσίασαν συμπτώματα δηλητηρίασης και ύποπτα συμπτώματα αλλαντίασης, που είναι μια σπάνια απειλητική για τη ζωή ασθένεια καθώς επιτίθεται στο νευρικό σύστημα του οργανισμού και προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και μυϊκή παράλυση.

Το βακτηρίδιο που προκαλεί τη νόσο μπορεί να εισέλθει στον οργανισμό με την κατανάλωση τροφής που δεν έχει συντηρηθεί σωστά.

Σχεδόν 30 άνθρωποι στις Καζάν και Νίζνι Νόβγκοροντ, πόλεις ανατολικά της Μόσχας, επισκέφθηκαν επίσης νοσοκομεία με συμπτώματα αλλαντίασης, πρόσθεσε το Interfax.

Δεκάδες άνθρωποι στις τρεις πόλεις νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Αξιωματούχος στη Μόσχα, τον οποίο επικαλέστηκε το Interfax , δήλωσε ότι οι ασθενείς βρίσκονται υπό διαρκή παρακολούθηση και ότι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους.

Οι έτοιμες σαλάτες

Σύμφωνα με την Associated Press, οι υγειονομικές αρχές φαίνεται να έχουν συνδέσει τουλάχιστον ορισμένα από τα κρούσματα στη Μόσχα με δύο μάρκες έτοιμων σαλατών. Η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Ρωσίας, η Rospotrebnadzor, σταμάτησε την πώληση των σαλατών εν αναμονή της έρευνας, μετά την αναφορά των πρώτων κρουσμάτων δηλητηρίασης.

Μια δημοφιλής υπηρεσία παράδοσης φαγητού, η Kukhnya Na Rayone, η οποία δραστηριοποιείται στη Μόσχα, το Καζάν και αρκετές άλλες πόλεις, είχε στο μενού της μία από τις σαλάτες. Ανέστειλε τη λειτουργία της κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αναφέροντας σε διαδικτυακή ανακοίνωσή της ότι δεν προσέφερε πλέον τη σαλάτα, η οποία περιείχε κονσερβοποιημένα φασόλια.

Η Ανακριτική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι διαπίστωσε πως οι εταιρείες τροφίμων είχαν παραβιάσει πολλούς υγειονομικούς και επιδημιολογικούς κανόνες, μεταξύ άλλων δεν υπέβαλαν αναφορές εργαστηριακών εξετάσεων και προέβαιναν σε ανεπαρκείς ελέγχους παραγωγής.

Οι ανακριτές σημείωσαν επίσης ότι στους συλληφθέντες απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες για διευκόλυνση της παράνομης μετανάστευσης Ουζμπέκων πολιτών. Πολλοί εργαζόμενοι στον τομέα της διανομής τροφίμων στη Ρωσία προέρχονται από χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Sports in

Σπανούλης: «Θέλουμε να βάλουμε ταυτότητα στην ομάδα»

Ο Βασίλης Σπανούλης τόνισε στις δηλώσεις του πως θέλει να δώσει ταυτότητα στην Εθνική ομάδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024