Κυριακή 30 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Κορέα: Πώς καλωσόρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν  ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Βόρεια Κορέα: Πώς καλωσόρισε τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο Πούτιν είχε να πάει στη Β. Κορέα από το 2000

Με το πορτρέτο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, με σημαίες της Ρωσίας, καθώς και πινακίδες με θερμά λόγια -για το καλωσόρισμα- είναι γεμάτοι οι δρόμοι της πρωτεύουσας της Βόρειας Κορέας, Πιονγκγιάνγκ.

Με αυτόν τον τρόπο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν καλωσόρισε τον Ρώσο πρόεδρο.

Τα παραπάνω, δημοσιεύονται στα πλάνα που κοινοποίησε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

To θερμό καλωσόρισμα

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια, σε ένα σπάνιο ταξίδι που υπογραμμίζει την αυξανόμενη συνεργασία της Μόσχας με την Πιονγιάνγκ.

«Η φιλία μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Ρωσίας είναι αιώνια», αναγράφει μια πινακίδα έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Σουνάν της Πιονγκγιάνγκ.

Η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα θα οικοδομήσουν από κοινού την αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρασία, θα αντιμετωπίσουν τις δυτικές κυρώσεις και θα δημιουργήσουν ανεξάρτητα συστήματα συναλλαγών, δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο άρθρο του για το βορειοκορεατικό πρακτορείο Rodong Sinmun, που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Κρεμλίνου.

«Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε στενά για να φέρουμε περισσότερη δημοκρατία και σταθερότητα στις διεθνείς σχέσεις. Για να το κάνουμε αυτό, θα αναπτύξουμε εναλλακτικούς μηχανισμούς εμπορίου και αμοιβαίων διακανονισμών που δεν θα ελέγχονται από τη Δύση, θα αντιταχθούμε από κοινού στους παράνομους μονομερείς περιορισμούς και θα διαμορφώσουμε την αρχιτεκτονική της ισότητας και αδιαίρετη ασφάλεια στην Ευρασία», σημείωσε.

Ο πρόεδρος Πούτιν δεσμεύθηκε επίσης να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Πιονγκγιάνγκ να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της παρά τις «πιέσεις, εκβιασμό και στρατιωτικές απειλές των ΗΠΑ».

Είπε ότι οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να «αντιτίθενται αποφασιστικά» σε αυτό που περιέγραψε ως δυτικές φιλοδοξίες «να παρεμποδίσουν την εγκαθίδρυση μιας πολυπολικής παγκόσμιας τάξης βασισμένης στον αμοιβαίο σεβασμό για τη δικαιοσύνη». Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι ανησυχούν για την «εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ αυτών των δύο χωρών».

Sports in

Λεπενιώτης για Βεζένκοφ: «Ήταν και παραμένει σημαντικό μέλος του Ολυμπιακού, όμως είναι παίκτης των Ράπτορς»

O Γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Νίκος Λεπενιώτης, αποθέωσε τον Γιώργο Πρίντεζη, ενώ σχολίασε και την κατάσταση με τον Σάσα Βεζένκοφ, στο πλαίσιο του Stoiximan AegeanBall Festival

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 30 Ιουνίου 2024