Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Βόρεια Μακεδονία: Αμετανόητος ο Μίτσκοσκι, αποκαλεί ξανά «Μακεδονία» τη χώρα του - Το ΣΚ η νέα κυβέρνηση

Βόρεια Μακεδονία: Αμετανόητος ο Μίτσκοσκι, αποκαλεί ξανά «Μακεδονία» τη χώρα του – Το ΣΚ η νέα κυβέρνηση

Επιμένει στις προκλήσεις ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, κατέθεσε σήμερα (18/6) στη Βουλή το πρόγραμμα και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ αποκαλούσε συνεχώς τη χώρα του «Μακεδονία», συνεχίζοντας τις προσκλήσεις και παραβιάζοντας την Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου (22-23 Ιουνίου) αναμένεται η συνεδρίαση της Βουλής, στην οποία ο Μίτσκοσκι θα αναγνώσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησής του και θα ζητήσει την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Στη νέα κυβέρνηση, της οποίας θα ηγηθεί το ακροδεξιό VMRO-DPMNE του Χρίστιαν Μίτσκοσκι, θα συμμετέχουν ακόμη ο αντιπολιτευόμενος αλβανικός συνασπισμός «Αξίζει» και το νεοσύστατο κόμμα «Ξέρω» του δημάρχου του Κουμάνοβο, Μάξιμ Ντιμιτρίεφσκι. Η τρικομματική κυβέρνηση θα διαθέτει στη Βουλή τη στήριξη 78 βουλευτών, εκ των 120 που αριθμεί συνολικά ενώ, όπως έχει δηλώσει νωρίτερα ο Μίτσκοσκι, τουλάχιστον ακόμη δύο βουλευτές άλλων κομμάτων θα στηρίξουν τη νέα κυβέρνηση και έτσι αυτή θα έχει πλειοψηφία 2/3 στη Βουλή.

Όλα τα σημαντικά υπουργείο στο ακροδεξιό VMRO

Η νέα κυβέρνηση θα αποτελείται από 23 υπουργεία. Το VMRO-DPMNE θα έχει συνολικά 15 υπουργούς, ο αλβανικός συνασπισμός «Αξίζει» έξι υπουργούς και το κόμμα «Ξέρω» δύο υπουργούς.

Από τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, προκύπτει ότι τα σημαντικότερα υπουργεία θα ελέγχονται από το VMRO-DPMNE. Έτσι, νέος υπουργός Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου θα είναι ο 35χρονος Τίμτσο Μουτσούνσκι, ο οποίος είναι σήμερα ένας εκ των τεσσάρων αντιπροέδρων του VMRO-DPMNE και δήμαρχος του Άεροντρομ, του μεγαλύτερου δήμου στο πολεοδομικό συγκρότημα των Σκοπίων.

Νέα υπουργός Οικονομικών θα είναι η Γκορντάνα Ντιμιτρίεφσκα- Κότσοσκα, η οποία σήμερα είναι επίσης μία εκ των τεσσάρων αντιπροέδρων του VMRO-DPMNE.

Σημειώνεται ότι, τα τελευταία χρόνια, αυτά τα δύο σημαντικά υπουργεία ελέγχονταν από το απερχόμενο συγκυβερνών αλβανικό κόμμα DUI του Αλί Αχμέτι, το οποίο πλέον περνά στην αντιπολίτευση.

Το υπουργείο Εσωτερικών  – στο οποίο υπάγεται η αστυνομία – θα αναλάβει ο Πάντσε Τόσκοφσκι, επίσης στέλεχος του VMRO-DPMNE, ενώ το υπουργείο Άμυνας ο Βλάντο Μισαΐλοφσκι, ο οποίος είναι επίσης ένας από τους αντιπροέδρους του VMRO-DPMNE. Το νεοσύστατο υπουργείο Ενέργειας θα αναλάβει η Σάνια Μποζίνοφσκα, ειδική σε θέματα ενέργειας και σύμβουλος του Χρίστιαν Μίτσκοσκι για ενεργειακά θέματα.

Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι, σε συνέντευξη Τύπου μετά την κατάθεση στη Βουλή του κυβερνητικού προγράμματος και της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, αποκαλούσε συνεχώς τη χώρα του «Μακεδονία».

Sports in

Απρόοπτο με Κωνσταντέλια και Ότο – Επέστρεψαν στις προπονήσεις οι διεθνείς

Επιστροφή στις προπονήσεις για τους διεθνείς Κουλιεράκη και Ντεσπόντοφ – Απρόοπτο με τους Κωνσταντέλια και Ότο οι οποίοι ένιωσαν ένα σφίξιμο και δεν πήραν μέρος στην σημερινό πρόγραμμα του ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024