Ένας 28χρονος άνδρας πρώην χρήστης των εφαρμογών γνωριμιών (dating apps) προειδοποιεί όσους κάνουν χρήση αυτών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επαναλάβουν τα λάθη του, καθώς εκείνος τώρα βρίσκεται χρεωμένος με 10.000 δολάρια.

Σε μια ανάρτησή του στο Reddit, εξηγεί πως είχε βγει από μία σχέση 5 ετών και στράφηκε στο online dating για παρηγοριά.

«[Δεν] είχα πραγματικούς φίλους και ένιωθα μοναξιά, απελπισμένος να κάνω σχέσεις και φοβόμουν να μείνω μόνος», λέει ο ίδιος.

«Αυτές οι εφαρμογές με έπεισαν για τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα του να γνωρίσω κάποιον και να είμαι επιτυχημένος, εάν πλήρωνα για τις premium εκδόσεις», προσθέτει.

«Για να είμαι ειλικρινής, είναι εύκολο να εθιστείς και όταν υπάρχουν ‘ματσαρίσματα’ νιώθεις σαν έναν τζογαδόρο που έχει χάσει πολλά, αλλά όταν κερδίζει μία φορά αυτό τον κρατάει σε εγρήγορση», εξηγεί.

I ended up with 10k worth of debt from dating apps, AMA
byu/AnnoymousPenguin inAMA

«Έχουν σκοπό να σας κάνουν να κολλήσετε…»

Ενώ πολλές δημοφιλείς εφαρμογές γνωριμιών είναι δωρεάν στη χρήση, μια πληθώρα εταιρειών κρατούν τα premium χαρακτηριστικά τους πίσω από ένα paywall.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να κάνετε swipe σε απεριόριστους χρήστες, να σας παραχωρείται εκ των προτέρων μια ματιά στο ποιος σας συμπαθεί και να μπορείτε να βλέπετε πότε άλλοι χρήστες πληκτρολογούν.

«Θα σας προτείνουν τη συνδρομή ως τρόπο για την εύρεση περισσότερων ταιριών»

Δυστυχώς, φαίνεται ότι ο 28χρονος άντρας κατέληξε να χρωστάει αφού ξόδεψε περίπου 10.000 δολάρια σε αυτά τα premium χαρακτηριστικά στην προσπάθειά του για συντροφικότητα.

Ο χρήστης ισχυρίζεται ότι πήρε δάνειο για να εξοφλήσει τα χρέη του.

«[Δεν] πληρώνω για τίποτα στις εφαρμογές γνωριμιών από τότε», δήλωσε.

«Κάτι που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι αυτές οι εφαρμογές θα σας προτείνουν τη συνδρομή ως τρόπο για την εύρεση περισσότερων ταιριών, και μόλις την αποκτήσετε, απλώς αυξάνει τις πιθανότητές σας», συμπλήρωσε.

«Έχουν σκοπό να σας κάνουν να κολλήσετε και να ξοδέψετε χρήματα σε αυτές επειδή είστε απελπισμένοι», κατέληξε.

Φυσικά τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση «πήραν φωτιά».

Κάποιος έγραψε: «Λίγο χειρότερα από το χρέος μου για το παιχνίδι Royal Match ύψους 3 χιλιάδων χιλιάδων ευρώ».

Ένας άλλος χρήστης δήλωσε ότι γνώρισε τη σύζυγό του σε μια εφαρμογή γνωριμιών όταν «ήθελε να γνωρίσει ‘προσγειωμένες’ γυναίκες», προσθέτοντας: «Δεν μου κόστισε τίποτα, καθώς ήταν κατά τη διάρκεια της δωρεάν περιόδου των δύο εβδομάδων!».